Mischa Barton:

Avslører sannheten etter 15 år

«The O.C»-stjernen snakker ut om hvorfor hun forlot suksesserien.

ÅPNER OPP: Mischa Barton sjokkerte da hun forsvant fra suksesserien «The O.C» for 15 år siden . Foto: Ian West / Pa Photos / NTB
ÅPNER OPP: Mischa Barton sjokkerte da hun forsvant fra suksesserien «The O.C» for 15 år siden . Foto: Ian West / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mischa Barton (35) var bare 17 år gammel da hun begynte å spille rikmannsjenta, «Marissa Cooper» i den ikoniske TV-serien, «The O.C».

Serien utspilte seg over fire sesonger på FOX (2003-2007), men etter den dramatiske avskjeden med Bartons karakter i sesong tre ble det annonsert at hun hadde valgt å forlate showet. Nå forteller Barton om hva som egentlig foregikk bak scenen.

- Nå som vi lever i en tid da vi snakker ut om våre opplevelser, og kvinner står frem med det som egentlig skjer bak scenen og hvordan de har blitt behandlet er det annerledes, sier Barton til E! News i et lengre intervju.

Mobbet på sett

Barton forteller at hun slet med å finne en balanse mellom jobben hun elsket og et dårlig arbeidsmiljø. Ifølge henne var arbeidspress og mobbing fra mannlige kollegaer faktorer som spilte inn i hennes beslutning om å forlate showet.

- Jeg tror det var den indre kampen. Det var folk på settet som var veldig slemme mot meg. Ikke det beste miljøet for en ung, sensitiv jente som også ble kastet rett ut i stjernestatus, sier hun.

MISCHA BARTON: Følte seg utrygg på settet til «The O.C». Foto: NTB
MISCHA BARTON: Følte seg utrygg på settet til «The O.C». Foto: NTB Vis mer

Slet med kjendisstatus

Barton har tidligere snakket ut om presset av å være en tenåringsstjerne. I 2009 ble hun innlagt på psykiatrisk institusjon som følge av rusmisbruk og psykiske problemer.

- Jeg måtte bygge vegger rundt meg og finne måter å håndtere kjendisstatusen som ble kastet spesifikt på meg. Jeg følte meg bare veldig sårbar.

TILBAKE: HBO Max har publisert de første bildene fra Friends The Reunion. Den har premiere 27. mai, men i Norge må HBO-brukere vente lengre med å få se. Vis mer

Da produksjonen av tredje sesongen nærmet seg slutten fikk Barton tilbud fra produsentene om å fortsette eller å bli «drept av showet».

- Jeg fikk tilbud fra store filmproduksjoner og måtte avvise. Tidligere hadde jeg bare spilt biroller i produksjoner som «The Sixth Sense». Min drøm var å få tilbud om hovedrollene, og da valgte jeg å forlate showet. Det føltes som det beste for meg og min helse, nettopp fordi jeg ikke følte meg ivaretatt av casten og crewet på det punktet.

Ville spille seriøst

Utover i serien tok «The O.C»-skaper Josh Schwartz Bartons karakter i en mørkere retning. Karakteren gikk fra å bare være en privilegert California-jente til å slite med rus, alkohol og depresjon, til stor glede for Barton.

- Vel, jeg tror de begynte å skrive mer seriøse greier til meg fordi jeg ikke var så flink på «Herregud, la oss gå på shopping og lakke neglene!». Hvis jeg skal være helt ærlig, alle har deres styrker og svakheter, og med min bakgrunn i teater og indie-produksjoner var min svakhet å spille dum.

SYKT: At folk har mange rare talenter, er ingen hemmelighet. Men ofte er det ikke talentet vi husker dem for, men deres audition. Disse har sjokkert oss. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med Hugh Hefners kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer