Martin Lilleberg:

Avslører romantisk date på scenen

Danseren, kjent fra «Norges tøffeste», er nå aktuell i «Mamma Mia»-musikalen.

HEKTISK: Martin Lilleberg har i år deltatt i «Norges tøffeste», kjøpt leilighet, giftet seg, og er nå med i «Mamma Mia» på Folketeatret i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEKTISK: Martin Lilleberg har i år deltatt i «Norges tøffeste», kjøpt leilighet, giftet seg, og er nå med i «Mamma Mia» på Folketeatret i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg turte ikke helt å håpe at jeg skulle få den jobben før alt var i boks.

Vi møter danseren Martin Lilleberg (25) på Folketeateateret i Oslo, etter å ha blitt geleidet gjennom den litt mindre spektakulære teaterinngangen, der det ligger en labyrint av trange ganger, elleville kostymer og flere kilo med kabler til lyd og lys.

I våres kunne ivrige seere se danseren i NRK-suksessen «Norges tøffeste», der han klarte å kjempe seg til semifinalen gjennom harde utfordringer og konkurranser.

Etter at 25-åringen forlot oljeplattformen i realityserien har han kjøpt seg sin første leilighet i Oslo, forlovet seg, giftet seg og kapret en rolle i en av tidenes største musikalsuksesser - «Mamma Mia».

Det hersker med andre ord ingen tvil om at danseren har hatt mye å henge fingrene i det siste året.

SMELLER: Selv for Norges tøffeste-deltaker Seher Kaya, går det ikke alltid som planlagt på trening. VIDEO: Fredrik Filtvedt / Melina Pambou. Vis mer

Lang dansekarriere

Foran en et fullstappet Folketeateret spiller han altså rollen som Pepper i den populære musikalen hver uke. Det skal han gjøre frem til neste sommer.

- Det er jo veldig stas. Jeg tror nesten ikke jeg forsto hvor stort det var før det begynte å dras igang.

SUKSESS: «Mamma Mia» er en av tidenes største musikalsuksesser. Foto: Fredrik Arff / Scenekvelder
SUKSESS: «Mamma Mia» er en av tidenes største musikalsuksesser. Foto: Fredrik Arff / Scenekvelder Vis mer

Rollen fikk han gjennom en god, gammeldags auditionrunde for halvannet år siden, blant annet foran briter som har castet til West End i London.

- Jeg møtte opp her da jeg fortsatt studerte dans i Oslo, og var egentlig bare veldig fornøyd med at jeg fikk audition, sier han.

- Å bare spankulere rett inn i en rolle var skikkelig artig. Det var et team fra England som har gjort dette over hele verden. Når de godkjenner meg, så er jeg flink nok. Det var en god bekreftelse på yrkesveien man har valgt.

UKJENT FARVANN: Isak Dreyer er beviselig Norges tøffeste. Men hvor tøff er han ute blant folk? Video: Rød Løper/Nina Hansen/Jonas Hammer Vis mer

Tidlig start

25-åringen begynte å danse allerede på barneskolen. Da hadde han én dansetime i uken, mens resten av tiden gikk til håndball og fotball. På den måten fikk han andre impulser enn det han ellers ville fått.

At det var nettopp danser han skulle bli, var derfor ikke gitt.

- Jeg var litt misunnelig på de andre i klassen som visste akkurat hva de ville fra tidlig av, men for meg har det ikke vært så tydelig. Nå begynner jeg virkelig å forstå at det jeg synes er morsomst å holde på med faktisk kan være en jobb også.

Martin forteller at han gjerne vil jobbe i underholdningsbransjen, enten det er på scenen, foran eller bak kameraet.

JERSEY BOYS: Atle Pettersen og Nicolay Ramm blir å se sammen på scenen i musikalen «Jersey Boys». Vi valgte å kjøre en «Jeg har aldri»-lek med gutta. Reporter: Thea Hope. Video: Jostein Sletten/Rød Løper Vis mer

Scenevant

«Mamma Mia» er den første store musikalen 25-åringen gjør. Han har imidlertid stått på scenen i mange år allerede.

Han har nemlig deltatt i utallige danseshow, deriblant EM i street dance i Tyskland, VM i Skottland og i et verdensmesterskap for de som har vunnet VM i Italia.

SPRAYTAN: Skal man spille inn musikal satt til Hellas, er det nødvendig å ha brunfargen på plass. Foto: Privat
SPRAYTAN: Skal man spille inn musikal satt til Hellas, er det nødvendig å ha brunfargen på plass. Foto: Privat Vis mer

Til tross for all erfaringen, har ikke jobbene akkurat kommet rekende på ei fjøl.

- Det er et yrke med mye nei, men det handler om å ikke gi seg. Man må tørre å stå litt i det. Jeg har vært kjempeheldig.

Store navn

I musikalensembelet finner vi store navn som Ulrikke Brandstorp, Kåre Conradi, Karoline Krüger, Ingar Helge Gimle og Thomas Numme i hovedrollene.

Han forklarer at det er en svært bra gjeng, som spesielt har bidratt til én ting: Han har knapt kjent på nervøsitet.

SPRELL: Det er mye moro bak kulissene. Foto: Privat
SPRELL: Det er mye moro bak kulissene. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er så trygg på gjengen som er med, og det er en så solid gruppe som bærer frem et godt stykke. Alle jobber hardt, så jeg føler meg trygg her. Måten jeg har blitt tatt imot på, og måten vi jobber sammen på, har nok tatt knekken på nervene.

Det er ingen divaer i kulissene, forteller Martin, som heller ikke klarer å trekke frem én eneste sladderdetalj fra kulissene.

MUSIKAL: James Corden og hans program har flere konsepter på lur, og ett av dem består i å ha musikal på en fotgjengerovergang mens trafikken står stille. Men gjengen bak Aladdin klarte ikke helt å imponere bilistene i Los Angeles. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Er det sånn at du noterer: «Aldri intervju med Martin igjen, han har ikke noe juice»? Jeg tror ikke jeg har noe sladder, altså. Det er jo ikke så god sladder at det er bra stemning her, ler han.

Han er imidlertid rask til å svare når han får spørsmål om hvem han er i «Mamma Mia»-gjengen.

PEPPER: Martin (i midten) spiller rollen som Pepper i musikalen. Privat er han minst like gira og har mye energi. Foto: Fredrik Arff / Scenekvelder
PEPPER: Martin (i midten) spiller rollen som Pepper i musikalen. Privat er han minst like gira og har mye energi. Foto: Fredrik Arff / Scenekvelder Vis mer

- Jeg er nok han som har litt høy energi. Jeg prøver å balansere det, men jeg kan nok være veldig gira. Han som fjaser, danser og står på hodet, og han du finner mest opp ned.

- Beinhardt

At han er en energisk fyr med mark i rumpa har kommet godt med den siste tiden. Prøveperioden til «Mamma Mia» var nemlig nesten like tøff som «Norges tøffeste», der det var hardt fysisk arbeid fra mandag til lørdag.

- Heldigvis fikk jeg spise så mye mat jeg ville, flirer Martin, før han legger til:

- Det er beinhardt.

HEMMELIGHETSFULLE: I «Norges tøffeste» flørtet Isak Dreyer og Victoria Tolaas vilt, men har de holdt kontakten etter innspillingen? Vi spurte. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Dermed har han heller ikke hatt overskudd til stort mye annet denne sommeren. Én ting fikk han imidlertid gjøre.

- Jeg giftet meg i sommer, det krever jo en del planlegging. Det går ikke akkurat av seg selv. Det å sjonglere alt dette, pluss å koreografere BlimE-dansen (NRK Supers vennskapskampanje, journ.anm,), var hektisk.

MANN OG KONE: I august giftet Martin seg med sin kjære Jamina. Fotograf: Dan Aksel Jacobsen
MANN OG KONE: I august giftet Martin seg med sin kjære Jamina. Fotograf: Dan Aksel Jacobsen Vis mer

Giftet seg

I august fikk 25-åringen sin kjære Jamina, som han fridde til på nyttårsaften i fjor. På spørsmål om hvordan det er å være en gift mann, svarer han:

- Det føles veldig bra. Jeg trives veldig med det. Det å ha en bestevenn å komme hjem til ... det er som om man har noen på besøk hele tiden - sleepover hver dag, filmkvelder, gode måltider og skravling. Det anbefales.

I august samlet det seg 100 gjester til den store drømmedagen - som nesten fikk en uheldig overraskelse.

- Det striregnet ... Han tar en liten kunstpause, og fortsetter:

- Men bare da vi var inne i kirken. Så det var sykt flaks, for det var så mye regn at vi hørte det. Da gjestene begynte å gå ut ble det litt mindre regn, men idet jeg og Jamina gikk ut sluttet det. Det må ha vært et tegn.

BLE SOM LOVET: Niklas Baarli og Benjamin Silseth forteller om hvordan bryllupet og bryllupsnatta foregikk. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

Romantisk date

- Hva er planene deres for fremtiden? Med barn og sånt?

- Med barn og sånt? Det er faktisk tre på vei nå.

- Hehe, neida. Vi har snakket litt om det, men vi ser at det er nå vi har muligheten til å være oss to og gjøre det vi har lyst til. Det er nok noen år der først hvor vi bare vil nyte hverandres selskap.

At det nygifte paret er gode på å nyte hverandres selskap, er det ingen tvil om. Denne høsten overrasket nemlig Martin sin ferske kone med en helt spesiell opplevelse.

- Det ble ikke akkurat noen bryllupsreise, men vi har ønsker om å ta oss en skikkelig tur i fremtiden, og vi har snakket litt om Hellas.

Paret hadde vært kjærester i tre år, og Martin ville derfor feire jubileet med å ta paret så nærme Hellas de kom - uten å sette seg på et fly.

- Jeg tok Jamina med hit og hadde en liten overraskelsesdate her på scenen, sier han, og forteller at en venn av ham fungerte som kelner gjennom kvelden.

BRYLLUP: Helene Olafsen snakker om bryllupsplanleggingen. Reporter: Sofe Losen/Video: Se og HØR Vis mer

Åpen om troen

Det var mange som holdt Martin som storfavoritt i «Norges tøffeste». Gjennom innspillingen la han aldri skjul på sin kristne tro - som han beskriver som en helt vanlig del av ham.

- Det er en del av meg som det er like naturlig å snakke om som en annen del av meg. Det former meg mye i møte med andre mennesker, forklarer 25-åringen.

Åpenheten fikk han svært gode tilbakemeldinger på, og han tror det har betydd spesielt mye for den yngre garde.

- Det å få lov til å se en ung, kristen gutt være med på «Norges tøffeste», være danser og hip hop-dude, som også har med seg en tro - det hadde betydd mye for meg i hvert fall.

RAKKER: Fiskeren Isak Dreyer har markert seg under den tredje sesongen av «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Mer reality?

Den sprudlende danseren innrømmet at han trolig har lagt reality på hylla. I hvert fall for en stund. Se og Hør er likevel nysgjerrige på hva slags programmer han kunne tenke seg å være med på i fremtiden - hvis han for spørsmålet - og hva han ikke vil.

- Det spørs sikkert veldig hvilket program. Du kommer nok aldri til å se meg i «Paradise Hotel» eller «Ex on the beach» - det er litt ute av min karakter. Da tror jeg mamma hadde blitt flau.

Moren fikk nemlig litt høye skuldre da hun fikk vite at sønnen skulle være med på reality, til tross for at det var et familievennlig NRK-program.

- Min kone har veldig lyst til at jeg skal være med i «Skal vi danse». Aldri si aldri. Hvis de ringer såååå ...

Martin flirer, før han geleider oss ut gjennom Folketeaterets trange ganger igjen, mens han skravler om ABBA, kostymer og musikalen han nå stolt er en del av.

LES OGSÅ: - Får hundrevis av frierbrev

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer