Selena Gomez:

Avslører psykisk lidelse

- Det skremmer meg ikke nå som jeg vet mer.

BIPOLAR: Selena Gomez forteller åpent om at hun har fått diagnosen biopolar lidelse, og hvordan kunnskap hjelper. Foto: NTB Scanpix
BIPOLAR: Selena Gomez forteller åpent om at hun har fått diagnosen biopolar lidelse, og hvordan kunnskap hjelper. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Selena Gomez (27) deltok i Miley Cyrus' (27) Instagram-serie «Bright Minded» fredag, kunne hun fortelle at hun har bipolar lidelse.

Nyhetsbyrået AP skriver at samtalen mellom de to artistene var på om lag 20 minutter, og Gomez fortalte åpenhjertig at hun skjønte at hun hadde diagnosen etter at hun nylig besøkte en psykiatrisk klinikk.

- Jeg diskuterte en del ting jeg har gjennomgått de siste årene, og forsto at jeg var bipolar, sier Gomez.

Ifølge Helsenorge er bipolar lidelse en lidelse som gjør at humøret og aktivitetsnivået ditt svinger mer enn hva andre mennesker opplever.

Bipolar betyr to poler, og disse står for mani/hympomani (oppstemthet) og depreson (nedstemthet).

- Tok vekk frykten

Til Cyrus forteller Gomez også at hun har fått mye informasjon rundt lidelsen, og at den nye forståelsen har gjort flere ting lettere for henne.

- Det hjalp meg å få mer informasjon. Det skremmer meg ikke nå som jeg vet mer, sier hun.

Gomez var også tydelig på at det er mange som ikke snakker om mental helse. Det vil hun at skal endre seg.

- Jeg har sett det selv i min egen familie, hvor jeg tenker: «Hva er det som skjer». Jeg er fra Texas. Det er ikke så vanlig å snakke om din mentale helse. Du må virke kul, men da ser jeg et sinne som bygger seg opp - for de ønsker det så mye. Jeg ønsket å vite alt om det (diagnosen, journ. anm.), og det tok vekk frykten.

Angst og depresjoner

Dette er ikke første gang Gomez snakker om sin mentale helse. I et intervju med Vogue fra 2017, snakket hun åpent om perioder med både kraftig angst og depresjoner.

- Jeg var deprimert, redd. Jeg begynte å få panikkanfall rett før jeg skulle gå på scenen, og etter at jeg gikk av, fortalte artisten den gang.

I begynnelsen av 2018 snakket hun igjen åpent om problemene, og få måneder etter trakk hun seg tilbake fra rampelyset i snaue tre måneder.

I oktober i fjor snakket hun ut om det tøffe året da hun mottok en pris fra McLean Hospital for åpenheten.

- I fjor led jeg mentalt og emosjonelt, og jeg klarte ikke holde meg selv sammen, fortalte hun, ifølge Mirror.

View this post on Instagram

Well.. Still here.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Videre la Gomez til at hun ikke klarte å smile eller få ting til å se normalt ut, og at det føltes som at all smerten og angsten ble skylt over henne på samme tidspunkt.

- Det var en av de skumleste periodene av livet mitt, sa Gomez.

Nyretransplantasjon

Mens 2018 var tungt psykisk, var 2017 et tøft år fysisk for sangstjernen. I september 2017 la nemlig Gomez ut et innlegg på Instagram der hun avslørte at hun hadde fått en nyretransplantasjon.

- Jeg er klar over at fansen min har lagt merke til at jeg har ligget lavt store deler av sommeren og satt spørsmål rundt hvorfor jeg ikke har promotert den nye musikken min, som jeg er veldig stolt av. Jeg fant ut at jeg hadde behov for en nyretransplantasjon grunnet sykdommen, og har brukt tid på å komme meg, skrev hun den gang.

Gomez lider nemlig av den kroniske betennelsessykdommen Lupus, som ifølge Lommelegen er en kronisk revmatisk sykdom som fører til betennelse i kroppen. Sykdommen er systemisk, noe som betyr at den kan angripe mange ulike organer. I Gomez' tilfelle ble nyrene angrepet.

Vis mer

LES OGSÅ: - Det krevde energi å fylle lungene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer