Sommer-OL:

Avslører problemer: - Bittert

Amalie Iuel tjuvstartet i semifinalen på 400 meter hekk. Hun ble først disket, men fikk lov til å løpe og endte sist i heatet. Etter løpet avslører hun problemer.

DEPPET: Amalie Iuel. Foto: NTB
DEPPET: Amalie Iuel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TOKYO (Dagbladet): Amalie Iuel tok seg akkurat videre til semifinalen på 400 meter hekk. Tiden var 55,65, nesten ett sekund bak hennes personlige rekord på 54,72 fra VM i 2019, og 27-åringen var klar på at hun måtte skjerpe seg til semifinalen.

Mandag kveld sto hun igjen klar på tartandekket. I potten lå en finalebillett. De to beste i hvert av de tre heatene var sikret finalestart sammen med de to raskeste tidene.

I minuttene før hun skulle løpe begynte det å regne kraftig på friidrettsarenaen. Plutselig var hele løpedekket (sorry) dekket av vann.

TYVSTART: Amalie Iuel under 400m hekk for kvinner på Olympic Stadion i Tokyo. Foto: NTB
TYVSTART: Amalie Iuel under 400m hekk for kvinner på Olympic Stadion i Tokyo. Foto: NTB Vis mer

Det skapte ekstra utfordringer, og Iuel skled og falt da hun testet startblokkene.

DEPPER: Amalie Iuel innser tabben.Foto: Lise Åserud / NTB
DEPPER: Amalie Iuel innser tabben.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Oi, se der, var Jørn Sundbys kommentar.

Dramaet var ikke over, for Iuel tjuvstartet. Hun falt sammen, tydelig berørt.

Men etter en rask prat med dommeren fikk hun lov til å prøve seg igjen, selv om hun fortsatt står som disket på de offisielle papirene.

DISKUSJON: Amalie Iuel.
DISKUSJON: Amalie Iuel. Vis mer

Dessverre var hun sjanseløs i de vanskelig forholdene. Tiden 57,03 er langt unna hennes beste form. Det så ut som forholdene og dramet før start plaget henne, og Iuel endte sist i feltet.

- Ikke dette jeg hadde sett for meg. Det ble mye drama. Hvem tyvstarter på 400 meter hekk? Du tjener jo ikke på det, sa en skuffet Iuel til TV Norge.

Hun forklarer at hun hørte en lyd fra tribunen, men at hun forsto med en gang hun forlot blokken at det var feil.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

Hun sier også at hun fikk løpe under protest.

- Det er sinnsykt bitter at OL skal ende på denne måten for meg. For å være helt ærlig var det mye tanker under løpet. Jeg greide ikke fokusere på det jeg skulle gjøre. Det syntes veldig godt, sier en skuffet Iuel.

Denne saken ble opprinnelige publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer