John Arne Riise:

Avslører pinlig date med Pia Haraldsen

Fotballstjernen skal ha følt seg tråkket på under stevnemøtet.

SKRIVER OM DATE MED PIA: John Arne Riise hevder i sin nye bok at hans date med Pia Haraldsen ble en pinlig affære. Foto:
SKRIVER OM DATE MED PIA: John Arne Riise hevder i sin nye bok at hans date med Pia Haraldsen ble en pinlig affære. Foto: Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): På 2000-tallet var John Arne Riise (37) blant Norges mest suksessrike fotballstjerner, med internasjonale lag som AS Monaco og Liverpool under beltet.

I 2005, mens han var midt i karrieren sin hos toppklubben Liverpool, skapte han imidlertid overskrifter av det mindre heldige slaget her hjemme i Norge.

Han havnet på forsiden av VG etter å ha sendt samme tekstmelding til flere kjendiskvinner for å be dem med på stevnemøter. Dette skal være blant temaene i Riises kommende selvbiografi, som slippes i oktober.

VG referer til det som skal være deler av innholdet i boka, deriblant et pinlig stevnemøte Riise hadde med tv-profil Pia Haraldsen (36).

I DÅP: Pia Haraldsen på vei inn til lunsjen på Slottet etter dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet i 2004. Hun fikk oppmerksomhet i rosa kjole med rosa tilbehør
Foto: Lise Åserud/ NTB Scanpix
I DÅP: Pia Haraldsen på vei inn til lunsjen på Slottet etter dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet i 2004. Hun fikk oppmerksomhet i rosa kjole med rosa tilbehør Foto: Lise Åserud/ NTB Scanpix Vis mer

Haraldsen ble kjendis over natten i 2004, etter at hun stilte i en lyserosa, ettersittende kjole i dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra (13). Hun var invitert i dåpen fordi hun den gang var stedatter av dronning Sonjas (80) nevø Karl Otto Haraldsen.

- Fikk kritikk for manerene sine

Pia Haraldsen var en av redaktørene i motebladet Cosmopolitan på den tiden hun dro på et stevnemøte med John Arne Riise, ifølge avisen.

I selvbiografien skal det stå at daten mellom de to var svært mislykket, og hun fikk fotballstjernen til å føle seg «liten», ifølge Riise.

Riise hevder angivelig i boken at Haraldsen, som den gang var i starten av 20-årene, forventet at han skulle holde opp døren til restauranten for henne og trekke ut stolen hennes ved bordet.

IKKE KJENT: Ifølge Riises selvbiografi, visste han ikke at Pia Haraldsen (bak) var stedatter av dronning Sonjas nevø Karl Otto Haraldsen (foran t.h.) da de var på date. Moren Jasmin var gift med Haraldsen i over ti år på 1990- og 2000-tallet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
IKKE KJENT: Ifølge Riises selvbiografi, visste han ikke at Pia Haraldsen (bak) var stedatter av dronning Sonjas nevø Karl Otto Haraldsen (foran t.h.) da de var på date. Moren Jasmin var gift med Haraldsen i over ti år på 1990- og 2000-tallet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

I tillegg skal fotballspilleren ha reagert på at Haraldsen kritiserte bordvanene hans i løpet av måltidet. Hun skal dessuten ha blitt kjørt til stevnemøtet av moren sin, Jasmin Haraldsen (64), ifølge VG.

Overfor avisen sier Pia Haraldsen at hun ikke husker detaljene i stevnemøtet, ettersom det hele ligger over ti år tilbake i tid.

- Men jeg forstår at denne SMS-saken var en belastning for ham, og at den kanskje burde vært en privatsak uten å bli utbrodert i media, sier hun.

Da SMS-saken sprakk i media i 2005, var Haraldsen blant dem som uttalte seg kritisk om Riises oppførsel.

- Jeg blir provosert over John Arnes oppførsel. Det er ikke bare dumt og patetisk å gjøre noe slikt, men også fryktelig respektløst ovenfor de øvrige jentene han har sendt SMS til, sa hun til VG den gang.

STOR STJERNE: Morten Gamst Pedersen, John Carew og John Arne Riise fotografert sammen på Gardermoen før landslagets avreise til Danmark i 2005.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STOR STJERNE: Morten Gamst Pedersen, John Carew og John Arne Riise fotografert sammen på Gardermoen før landslagets avreise til Danmark i 2005. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Var idiotisk

Tilbake i 2005 ga Riise følgende forklaring på hvorfor han sendte tekstmeldingene, i et intervju med Se og Hør:

- Det var idiotisk og jeg har ledd litt av meg selv i ettertid. Jeg flørtet kanskje litt for mye, men fikk bare hyggelige svar. Hensikten har bare vært å få kontakt med noen søte jenter jeg setter pris på. Og jeg sier ikke nei til en SMS-flørt, sa den daværende Liverpool-stjernen.

Året før SMS-sjekkingen ble en sak i media, hadde John Arne Riise skilt seg fra sin første kone, Guri Havnevik.

På «Bloggerne»-lansering i 2016, intervjues Louise Angelica og John Arne Riise om barn. Vis mer Vis mer Vis mer

Deretter fant han lykken med Maria Elvegård, som han var gift med noen år. Riise har til sammen tre barn fra sine to første ekteskap.

I slutten av mai 2014, ble den tidligere fotballstjernen smidd i hymens lenker med Oslo-jenta Louise Angelica Riise (27). De to bor i dag i Ålesund, John Arne Riises fødeby. Paret har tidligere vært åpne om at de forsøker å få barn sammen.

LES OGSÅ: John Arne Riise møtte mobberen sin på McDonald's

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer