Emmanuelle Béart:

Avslører overgrep: - Orket ikke mer

Åpner seg om den vonde barndommen.

DELER ÅPENHJERTIG: Emmanuelle Béart deler om fortiden i ny dokumentar. Foto: Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock/NTB
DELER ÅPENHJERTIG: Emmanuelle Béart deler om fortiden i ny dokumentar. Foto: Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I den nye dokumentaren «Such a Resounding Silence» får fansen bli bedre kjent med «Mission: Impossible»-stjernen Emmanuelle Béart.

Der deler hun åpenhjertig om en oppvekst preget av overgrep og incest.

- Brøt sammen

Den franske skuespilleren forteller at hun ble utsatt for seksuelle overgrep fra hun var 10 år til hun ble 14, ifølge CNN.

I dokumentaren henvender hun seg direkte til overgriperen:

FRIR PÅ TV: Tony fra TV-programmet «Grenseløst forelsket - Danmark» har overrasket med sin historie om hvordan han møtte sin thailandske kjæreste. Nå skal de gifte seg. Video: Disovery+ Vis mer

- Siden faren min, moren min og vennene mine ikke merket noe, kunne du gjøre det igjen og igjen gjennom fire år, sier hun ifølge BBC.

Béart ønsker ikke å fortelle om hvem som forgrep seg på henne av hensyn til familien. Anastasia Mikova, som regisserer dokumentaren sammen med Béart, kunne imidlertid fortelle på en pressekonferanse på tirsdag at det ikke var snakk om skuespillerens far, Guy Béart.

I et ferskt intertvju med franske Elle deler Béart om hvordan overgrepene påvirket henne som barn.

- Denne tausheten, som først ble påført av personen som voldtar deg...denne tausheten lager en forferdelig lyd inni deg.

29. september er det premiere på den tiende filmen i den anerkjente filmserien «Saw». I rollen som Dr. Cecilia Pederson finner vi den norske skuespilleren Synnøve Macody Lund. Vis mer

Som 14-åring fortalte hun om det hun hadde gått gjennom til bestemoren Nelly.

- Jeg brøt sammen, jeg orket ikke mer. Jeg snakket først med bestemoren min om det, det var hun som reddet meg. Så fortalte jeg det til foreldrene mine.

Béart innrømmet at hun fremdeles ikke forstår hvorfor hun ventet så lenge med å fortelle om overgrepene til foreldrene.

- Kanskje fordi jeg skammet meg så mye over å ikke ha sagt noe.

Prisbelønt

Béart har spilt i en rekke filmer, men er trolig best kjent for rollen som agent Claire Phelps i «Mission: Impossible» hvor hun spilte mot blant annet Tom Cruise (61).

Fredag fikk publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

Hun har også opp gjennom tidene vært nominert til en rekke priser, og vunnet både en César-pris og en Silver St. George-pris.

LES OGSÅ: - Egentlig veldig privat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer