«Camp Kulinaris»

Avslører oppvask bak kamera før exit

- Måtte bite i det sure eplet.

FERDIG: Maria Moen trekker seg fra «Camp Kulinaris». Video: Viaplay Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Camp Kulinaris» har bydd på mer enn bare mislykkede retter og uenigheter mellom kjelene. Flere deltakere har tidligere uttalt seg om drama i kulissene mellom Maria Moen og Richard Liedholm, noe som har preget oppholdet.

De to innrømmet at de i starten av oppholdet innledet et seksuelt forhold, men dette endte etter hvert i en opphetet konflikt.

I mandagens episode sier Moen at hun har fått en telefon hjemmefra, og at hun derfor blir nødt til å trekke seg.

Til Se og Hør sier hun imidlertid at det var flere grunner til at hun trakk seg, blant annet at hun hadde kjærlighetssorg, at hun fikk mye reaksjoner på «Paradise Hotel»-deltakelsen sin og at hun fikk beskjed om at farmoren skulle på sykehjem.

- Jeg skulle kanskje helst ha vært hjemme med familie og nære venner i denne tida. Hadde jeg visst det jeg gjør i dag, hadde jeg ventet med å delta. Og så er det ikke noen hemmelighet at jeg ikke alltid følte meg så velkommen i gruppen, sier hun.

STORMER UT: Det går hett for seg på kjøkkenet når Maria Moen og Fetisha Williams fyker i tottene på hverandre på «Camp Kulinaris». Vis mer

Klaget på drama

Flere deltakere mener imidlertid at det er mer til denne forklaringen. Se og Hør har snakket med flere deltakere som sier at de fikk nok drama, og gikk i dialog med produksjonen.

- Jeg sa ifra til produksjonen at det blir altfor mye drama her. Jeg var bare med for å lage mat og delta i konkurransen, forteller Terje Schrøder, som selv har holdt seg på god avstand fra konfliktene.

Han forteller at det er synd om Moen ikke følte seg tilpass i gruppa, og sier at han selv gjorde det han kunne for å ta vare på henne.

Også Ole «Lukkøye» Klemetsen har gjort det klart at oppholdet ble veldig annerledes enn det han hadde forventet, og at han også sa ifra til produksjonen om at konfliktene gikk negativt ut over opplevelsen hans.

- Vi var flere som i samtale med produksjonen ga uttrykk for at det skjedde for mye usportslige ting utenom kjøkkenet. Det var ikke akseptabelt for meg å være med på, sier han.

Han understreker at han på kjøkkenet syntes Moen var en «hyggelig, kjekk og flott dame», og roser kokkeferdighetene hennes.

ÅRETS DELTAKERE: Stemningen på deltakerhytta har til tider vært preget av dramatikk. Foto: Viaplay/TV3
ÅRETS DELTAKERE: Stemningen på deltakerhytta har til tider vært preget av dramatikk. Foto: Viaplay/TV3 Vis mer

Sov hos produksjonen

Dialogen med deltakerne bekrefter også TV3. Programdirektør Jonas Møller forteller at det ikke er uvanlig at opphetede diskusjoner oppstår når det er mange, sterke personligheter som bor sammen over tid.

- Det stemmer at enkelte deltakere tok kontakt med oss og ga uttrykk for at de var lei kjekling og uenigheter på hytta. Detaljene i en-til-en-samtalene mellom oss og deltakere ønsker vi ikke å gå inn i, svarer han i en e-post til Se og Hør.

Moen ble også tatt ut fra deltakernes hytte kvelden før hun trekker seg, og tilbrakte natta på oppholdsstedet til produksjonen. Hun sier at det var hun selv som ba om dette.

- Jeg dro fra deltakerhytta på kvelden og ba produksjonen om å slippe å være der, fordi jeg ville trekke meg og jeg trengte litt tid for meg selv, sier hun.

STORMER UT: Når Anna Rasmussen tar over en av oppgavene til Richard på «Camp kulinaris» blir han så forbannet at han stormer ut av kjøkenet. Vis mer

Hun legger ikke skjul på at hun har bidratt til mye dramatikk i sine reality-deltakelser, men mener at dette også er grunnen til at hun har fått være med.

- Hvis det var et problem fra produksjonens side så hadde jeg ikke blitt castet i utgangspunktet. Det er en logisk brist der. Jeg gikk til produksjonen frivillig fordi jeg ikke orket mer. Jeg er en kriger, og jeg står i alt som kommer min vei, sier hun.

Avviser at hun ble bedt om å dra

Flere deltakere sier til Se og Hør at de mistenker at 28-åringen ble bedt om å forlate konkurransen, til tross for at dette ikke har vært kommunisert av produksjonen. Både TV3 og Moen avviser dette.

- Jeg synes det er leit når folk uttaler seg om ting de ikke har grunnlag for å uttale seg om. Når det er dårlig stemning i grupper som i «Camp Kulinaris» snakker vi alltid med alle deltakere og en av disse samtalene var med Maria Moen. Etter dette valgte Maria dessverre å trekke seg fra produksjonen og å forlate Portør. Dette var helt og holdent hennes egen avgjørelse, skriver Møller.

OVERRASKER: Deltakerne på «Camp Kulinaris» fikk seg et syn utenom det vanlige. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

Moen sier hun måtte ta et skritt tilbake.

- Jeg klarte ikke by på meg selv lenger. Jeg måtte bite i det sure eplet og trekke meg. Det kom til et punkt der jeg måtte sette meg selv først, så det var det stor forståelse for. Hvis ikke vi har det bra, så produserer vi ikke bra innhold. De synes det var trist at jeg måtte trekke meg, men de forsto det godt, sier hun.

TAKKET FOR SEG: I mandagens episode av «Camp Kulinaris» var det Maria Moens tur til å reise hjem. Her er avbildet i en tidligere episode. Foto: TV3
TAKKET FOR SEG: I mandagens episode av «Camp Kulinaris» var det Maria Moens tur til å reise hjem. Her er avbildet i en tidligere episode. Foto: TV3 Vis mer

Både Liedholm og Moen hadde i etterkant av innspillingen skværet opp, og fortalte at de var venner. Da «Camp Kulinaris» kom på skjermen blusset imidlertid konflikten opp igjen, og de to har gått hardt ut mot hverandre på sosiale medier.

LES OGSÅ: Brast i tårer: - Sint på meg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer