Molly-Mae Hague:

Avslører operasjon

- Jeg fortalte det ikke til noen.

OPERERT: 22 år gamle Molly-Mae Hague åpner seg om sin nylige operasjon. Foto: Backgrid UK / Anwi / NTB
OPERERT: 22 år gamle Molly-Mae Hague åpner seg om sin nylige operasjon. Foto: Backgrid UK / Anwi / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske «Love Island»-stjernen Molly-Mae Hague (22) har blitt en stor influenser etter deltakelsen i den femte sesongen av den populære realityserien. Den gang endte hun på en andreplass sammen med partneren, og sin nåværende kjæreste Tommy Fury (22).

Hun har i ettertid samarbeidet med flere store klesmerker, og i år ble hun også kreativ leder for klesmerket PrettyLittleThing.

Nå letter hun imidlertid på sløret om helsen sin. Det gjør hun til sine 1,6 millioner følgere på YouTube.

Der kommer det frem at influenseren nylig gikk gjennom en operasjon for endometriose, noe hun har holdt hemmelig frem til nå.

«LOVE ISLAND US»: Josh blir vekket midt på natten for å motta den grusomme beskjeden. Video: TV 2 Play. Reporter: Celina Morken Vis mer

Cosmopolitan er blant mediene som omtaler saken.

- Jeg har uten tvil vært ute av meg de siste ukene. Jeg fortalte det ikke til noen, men jeg har blitt operert for endometriose, sier hun i videoen.

Vanskelig

Ifølge Lommelegen er endometriose en smertefull tilstand der endometrievev ligger feilplassert på andre steder i kroppen enn i livmoren, vanligvis på forskjellige steder i bukhulen, men kan i sjeldne tilfeller finnes på andre steder i kroppen slik som i lungene.

Endometriose kan føre til smerter og ufrivillig barnløshet, og forekommer hos fem til ti prosent av kvinner i fruktbar alder, som vil si fra pubertet til overgangsalderen.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sa Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer

I videoen innrømmer 22-åringen at hun ikke hadde forestilt seg at det ville bli så vanskelig, eller at veien tilbake ville bli så humpete.

- Operasjonen var mye vanskeligere å gå gjennom enn jeg hadde trodd. Restitusjonstiden var ganske mye lenger enn jeg hadde planlagt, og jeg var ganske ute av det etter den operasjonen, fortsetter hun.

Videre forteller influenseren at hun forhåpentligvis aldri trenger å se legen sin eller sykehuset igjen. Det har med andre ord vært et tøft år for 22-åringen hittil. Forrige måned fjernet hun også en klump i det ene brystet, noe hun delte i en Instagram-story, ifølge Cosmopolitan.

GRATULERER: Nora Haukland og Johannes Klemp fant hverandre under innspillingen av «Love Island» for over ett år siden. Tidligere i år fridde Johannes! Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Som en fødsel

Hague snakket for først gang om at hun har endometriose i juli. Da fortalte 22-åringen at hun fikk voldsomme smerter ved menstruasjon.

Hun skal, ifølge The Sun, ha beskrevet smertene som «en fødsel», og fortalt at hun i perioder ikke klarte å stå oppreist.

Influenseren har tidligere innrømmet at sykdommen ikke er «en god ting å ha». Ifølge 22-åringen fikk hun også høre av flere leger at hun ikke hadde endometriose. Til slutt valgte hun å søke hjelp privat, hvor hun fikk klar beskjed om at hun hadde endometriose.

Det er gjennom YouTube-kanalen influenseren primært har delt om helsen sin. Der har hun også fortalt åpenhjertig om sjansen for at endometriosen kan komme tilbake, også etter en operasjon.

Står frem med sykdommen

Flere kjendiser har åpnet seg om sykdommen, blant dem modell og TV-profil Chrissy Teigen (35). Også hun var ærlig om at hun opplevde mye smerter i etterkant av operasjonen for endometriose.

«Vanligvis føler jeg meg veldig bra etter operasjon, men denne er en tøffing. Hele magen min ble nummen og den blir følelsesløs i noen dager», skrev hun på Twitter, ifølge People.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram meldte Teigen selv at de hadde mistet barnet. Vis mer

Julianne Hough (33), Mandy Moore (37) og Padma Lakshmi (51) er også blant stjernene som har vært åpne om å ha endometriose. Her til lands har blant andre influenser Kristiane Aateigen og Pernille Juvodden snakket åpent om sykdommen.

- Smertene veksler mellom skarpe, knivlignende stikk, stråling ned i bena, trykk rundt livmoren, og en evigvarende murring som varierer i styrke. All energi i kroppen tappes raskt, noe som for meg fører til utmattelse, sa Aateigen om endometriosen til Se og Hør tidligere i år.

LES OGSÅ: Skulle fjerne livmoren - fant svulst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer