Anne-Kat. Hærland:

Avslører nytt yrke - og corona

Komikeren smittet etter én uke på jobb.

BLIR PODKASTDRONNING: Anne-Kat. Hærland skal både utvikle podkaster for andre og gjøre comeback selv. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BLIR PODKASTDRONNING: Anne-Kat. Hærland skal både utvikle podkaster for andre og gjøre comeback selv. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Anne-Kat. Hærland (49) var sist å se på skjermen høsten 2020, for å varme opp til presidentvalget i USA for TV 2.

Planen var å dra over til statene for å intervjue Donald Trump-tilhengere, men også her slo coronabremsen inn. I stedet ble hun og makker Pål T. Jørgensen nødt til å møte tilhengere på norsk jord.

- Det var hyggelig det, altså, men det var trist fordi vi var innstilt på å komme over dit, det hadde vært superspennende. Men det er jo et nytt valg i 2024, sier hun optimistisk.

FORTID: Morten Hegseth tok over dommerjobben til ekskjæresten Tore Petterson i «Skal vi danse» før den 17. sesongen. Men kontakt har de ikke hatt. Video: Rød Løper Vis mer

På spørsmål om hva hun har bedrevet siden den gang, svarer hun:

- Nei, jeg har jo gjort som alle andre, da. Vært hjemme med lukkede dører!

Lager egen podkast

Forrige uke tok hun imidlertid turen til Karvesvingen 1, i Aller Medias lokaler. Hun har nemlig nylig startet i ny jobb - som podkastutvikler i Aller Social Club. Det begynte egentlig som en forespørsel om å lage en podkast, men Hærland hadde større ambisjoner.

- Jeg svarte at jeg har innmari lyst til å utvikle podkaster for andre, så hvis jeg kan få jobbe med det, så kan jeg vurdere å lage en egen i tillegg, sier hun og ler.

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hylla. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Og hun bekrefter altså at hun skal gjøre comeback som podkaster. Hun og Brita Møystad Engseth var tidlig ute med podkasten «Apropos» i 2016, med det de selv beskrev som «bedreviter-satire».

Nøyaktig hva den nye podkasten vil handle om er hun hemmelighetsfull rundt, men hun lover at lytterne kommer til å kjenne igjen stilen hennes.

Hva som skal utvikles av podkaster under hennes hånd er også hemmeligstemplet, men hun lover bredde og innsikt i ulike temaer.

- Jeg er så utrolig nysgjerrig. Eller, det er liksom et negativt ladet ord, for det virker som om alt handler om sladder. Men jeg er veldig vitebegjærlig da det er så mye jeg lurer på, og så mange morsomme temaer å prate om, sier hun.

«INGENTING Å LE AV»: Odd Magnus Williamson røper hvordan han fikk ideen til kinofilmen der han selv spiller hovedrollen. Med seg på laget har han den oscarnominerte regissøren Petter Næss. Reporter: Thea Hope. Video/Klipp: Celina Morken Vis mer

- Overgår det meste

Daglig leder i Aller Social Club, Hillevi Forsman, legger ikke skjul på at hun er meget fornøyd med ansettelsen.

- Hun har en kompetanse og kreativitet som overgår det meste. En fantastisk ressurs å ha med seg i den spennende produktutviklingen som skal foregå i avdelingen fremover, sier hun.

Hærland nærmest hopper i stolen når hun snakker om sin nye jobb, og forteller stolt at hun har fått dreisen på å bruke adgangskortet i heisen. Hun har åpenbart mange tanker om podkastbransjen, og hvordan hun skal kunne løfte satsingen til et nytt nivå.

JULEFINGER: I 2019 ga Jonas Hammer en julefinger til Einar Törnquist under et intervju. Denne episoden tas opp i podkastpremieren til «Rød Løper». Video: Thea Hope Vis mer

- Jeg var så nervøs da vi var i prat om stillingen, for jeg hadde så innmari lyst på den. Så skal man jo prøve å ikke virke for ivrig, men jeg hadde bare lyst til å skrike at jeg nesten kunne gjøre det gratis. Men jeg tror de skjønte at jeg har et genuint engasjement og lidenskap for denne jobben, og for å utvikle ting, sier hun, og lar ikke veivende armer levne tvil om nevnte engasjement.

Hun kommer også til å involvere seg i podkastene som allerede er på huset, som «Rød Løper», forutsatt at hun er ønsket på bakrommet.

- Jeg skal ikke dytte meg på og fortelle hvordan det skal gjøres, jeg er mer med for å kunne kaste ball, sier hun.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Fikk corona på jobb

Etter at heiskoden var knekt, meldte imidlertid en ny utfordring sin ankomst. Bare timer etter intervjuet kunne Hærland innkassere positiv coronatest, etter å ha blitt smittet i ny jobb.

«Jeg er ute av karantene, og tilbake på jobb i morgen. Har gått helt fint. Lå under dynen i tre dager med sår hals og vondt i hodet, men alt vel nå», skriver hun i en tekstmelding onsdag.

At corona skulle følge med den nye jobben jobben var ikke planlagt, ifølge Forsman, men hun tar det med et smil.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- Vi pleier vanligvis å ha litt hyggeligere velkomstgave enn covid-19, sier Forsman humoristisk.

Aller Social Club er eid av Aller Media, som også eier Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor nekter hun å ta vaksinen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer