JULETRADISJON: Da den romantiske komedien «Love Actually» ble laget i 2003, var det ingenting som tydet på at filmen kom til å knyttes tett opp mot julefeiring, og etter hvert bli et fast innslag som juletradisjon i mange hjem. Video: UniversalMovies / YouTubeVis merVis mer Vis mer

«Love Actually»:

Avslører nye detaljer om karakterene

Manusforfatteren røper fortsettelsen.

Publisert

Da den romantiske komedien «Love Actually» ble laget i 2003, var det ingenting som tydet på at filmen kom til å knyttes tett opp mot julefeiring, og etter hvert bli et fast innslag som juletradisjon i mange hjem.

Men her er vi i dag: «Love Actually»-filmen har fått en helt spesiell plass i folks hjerter. Dermed er sjansene store for at du allerede vet hva som skjer i filmen.

Hvis du mot formodning ikke gjør det, vær advart: Denne saken tar for seg deler av handlingen fra «Love Actually», og avslører også fiffige detaljer om karakterene, som ikke kommer fram i løpet av filmen.

Skulle du trenge en oppfriskning, er Dagbladets Christopher Pahles oppsummering et lite klikk unna.

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer

Avslørte hemmeligheter

Hver jul benker hundretusener seg foran skjermen for å se historien til de åtte velkjente parene utspille seg, på tross av at de allerede vet at statsministeren (Hugh Grant) og Natalie kommer til å kysse foran hele skolen, eller at Peter endelig innrømmer sin kjærlighet for Juliet (Keira Knightley).

Manusforfatter (og kona til regissør Richard Curtis), Emma Freud, har avslørt sannheten om hva som skjer med flere av fansens favorittkarakterer etter filmens slutt.

Det var nettsiden Nicky Swift som først skrev om saken.

For noen år siden delte nemlig Emma Freud en rekke «Love Actually»-hemmeligheter på Twitter, som bare en manusforfatter kan vite. Noen av dem handlet om innspillingen, mens andre handlet om karakterenes skjebne.

Karen og Harry

Et av parene som fansen har viet spesiell interesse, er ekteparet Karen og Harry, spilt av Emma Thompson og avdøde Alan Rickman.

På tross av at de er gift og har barn, forviller altså Harry seg ut i en affære med sekretæren sin, Mia. Da Karen finner et gullsmykke i Harrys jakkelomme, tror hun at hun skal få det i julegave.

TURBULENT FORHOLD: Emma Thompson og avdøde Alan Rickman i rollene som ekteparet Karen og Harry. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT FORHOLD: Emma Thompson og avdøde Alan Rickman i rollene som ekteparet Karen og Harry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Derfor er overraskelsen stor da hun åpner gaven sin første juledag, og det viser seg å være en Joni Mitchell-CD. Da skjønner hun at Harry må ha gitt smykket til en annen kvinne.

På tross av at hun stiller ektemannen til veggs med spørsmål om affæren mens barna spiller juleskuespill på skolen, holder de to sammen. Da filmen slutter er de fremdeles et par, selv om det er blitt en viss avstand mellom dem. En fan spurte derfor Emma Freud om hva som egentlig skjer med Karen og Harry.

- De holder sammen, men hjemme er det ikke like lykkelig som før, svarer Freud i innlegget, ifølge The Independent.

Juleengelen Rufus

Så er det kanskje enkelte som har lurt på om Harry og Mia sitt forhold var en skikkelig affære, eller bare en liten flørt. Filmen viser nemlig aldri at Harry og Mia noensinne har sex. Det kan Freud bekrefte:

- Det var DEFINITIVT en affære. Jeg tigget Richard om å gjøre det til en liten flørt, men nei - de gikk «hele veien», skriver Independent.

Freuds ektemann Richard Curtis har på sin side også avslørt en ganske så overraskende detalj om Rufus, rollefiguren til Rowan Atkinson. Rufus er kanskje aller mest kjent for scenen med sin nitide og overdådige gaveinnpakking.

Det du kanskje ikke visste, var at Rufus egentlig var ment å være en slags juleengel, som på diskret vis skulle prøve å påvirke livene til alle de ulike karakterene i filmen - som for eksempel Harry, som holdt på å bli tatt på fersken av kona når det tok så lang tid å pakke inn gaven til Harrys elskerinne.

Tanken var at han etter sin siste gode gjerning med å forsinke vaktene på flyplassen bare skulle vandre av gårde, og forsvinne.

Endte opp som par

- Faktisk er Rowan med i flyplasscenen som en slags juleengel i en av de tidligere utkastene, akkurat som Clarence i «It's a Wonderful Life». Selv om mesteparten av det ble klippet vekk, er han hjelpsom og det er årsaken til at han er der, sier Curtis om Rufus' rolle, ifølge nettstedet CBR.

Lurer du forresten på hvordan det gikk med lille Sam (Thomas Brodie-Sangster) og Joanna (Olivia Olson) etter den rørende avskjedsscenen på flyplassen?

Freud har bekreftet at de to til slutt endte opp som et par, ifølge MTV.com.

Det får vi også bekreftet i oppfølgeren «Red Nose Day Actually», som kom ut i fjor i forbindelse med veldedighetsaksjonen Red Nose Day. Filmen var på litt over ti minutter, og tok for seg livene til de åtte parene, slik de er i dag.

VOKSNE: Lille Sam (Thomas Brodie-Sangster) og Joanna (Olivia Olson) under innspillingen av «Love Actually»-oppfølgeren, sammen med Liam Neeson. Foto: NTB Scanpix
VOKSNE: Lille Sam (Thomas Brodie-Sangster) og Joanna (Olivia Olson) under innspillingen av «Love Actually»-oppfølgeren, sammen med Liam Neeson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her dukker Sam opp igjen, som 26-åring. Sammen med ham er ingen annen enn Joanna. I en av de siste scenene i oppfølgeren spør hun Sams stefar Daniel om tillatelse til å gifte seg med ham.

Han svarer for øvrig (spøkefullt) at han skal tenke på det.

Gift med «McDreamy»

Det er visst ikke bare Karen og Harry som fortsetter å slite med forholdet seg imellom, skal vi tro manusforfatter Ellen Freud. De som kjenner filmen godt, husker kanskje karakteren Sarah (Laura Linney), som er forelsket i sin kollega Karl (Rodrigo Santoro). Samtidig tar hun vare på broren sin Michael, som pleier å ringe henne hver eneste dag.

Mot slutten av filmen får Sarah endelig napp hos Karl etter en julefest på jobben, og ender opp til sengs med ham. Da ringer selvsagt broren, og sengefesten får en brå slutt. Ifølge Freud kommer de heller aldri til å finne sammen igjen.

- Nope. Det forholdet er dømt, svarte hun i et innlegg på Twitter, da en håpefull fan spurte om de to kanskje ville finne sammen igjen ved hjelp av sosiale medier.

Det er kanskje ikke så brutalt som det høres ut. For i den amerikanske versjonen av oppfølgeren «Red Nose Day Actually», har Sarah fått seg både mann og barn, ifølge nettstedet Buzzfeed.

Mannen som spiller hennes ektemann er dessuten ingen ringere enn selveste «Dr. McDreamy» fra «Grey's Anatomy»: Patrick Dempsey.

Saken fortsetter under:

Oppfølger uten Karen

Mens Sarah fikk en lykkelig slutt, ble historien til Karen og Harry holdt utenfor «Red Nose Day Actually». Alan Rickman hadde gått bort året i forveien, og regissør Richard Curtis valgte derfor å ikke inkludere dem i oppfølgeren.

- Richard skrev til meg og sa: «Kjære, vi kan ikke skrive noe for deg på grunn av Alan», og jeg sa: «Nei, selvsagt, det ville vært for trist», sa Emma Thompson ifølge Radiotimes.

Thompson sa også at de hadde tenkt på hvordan de kunne ha skrevet henne inn i oppfølgeren, men at det virket feil å gjøre det så tidlig etter Rickmans død. Hun kom også med en vurdering av hvor karakterene Harry og Karen ville vært, dersom de hadde vært med i oppfølgeren:

- Begge ville ha vært i terapi nå. Det var absolutt riktig avgjørelse, sa hun.

LES OGSÅ: Se kjendisenes private julebilder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer