LYKKELIG: Karl Ove Knausgård avslører at han har funnet kjærligheten på ny etter skilsmissen med Linda Boström Knausgård i 2016. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
LYKKELIG: Karl Ove Knausgård avslører at han har funnet kjærligheten på ny etter skilsmissen med Linda Boström Knausgård i 2016. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Karl Ove Knausgård:

Avslører ny kjæreste etter skilsmissen

Forfatteren røper at paret er blitt samboere i London.

Publisert

For to år siden ble det kjent at Karl Ove Knausgård (49) og den svenske forfatteren Linda Boström Knausgård (46) hadde gått hver til sitt.

Eksparet, som møttes på folkehøyskolen Biskops Arnö i Sverige, hadde vært gift siden 2007 og har fire barn sammen. I et større intervju med A-magasinet kommer det nå fram at Knausgård har funnet lykken på ny.

Forfatteren, som for øvrig avslører at han for tida jobber med en fiksjonsroman, har nemlig flyttet fra Sverige til London, der årsaken er ny kjæreste og samboer. A-magasinet skriver at den utkårede er Michal Shavit (43), som er forlegger hos Jonathan Cape.

I intervjuet sier Knausgård at han ikke tror han kunne hatt et bedre liv.

- Engelsk kjæreste

Etter alt å dømme tilpasser den norske forfatteren seg sin nye tilværelse svært godt. Han bodde tidligere på den skånske landsbygda, før reisen gikk til England.

- Jeg har alltid vært anglofil. Heiet på England i mesterskap, likt den engelske musikken, den britiske kulturen, samfunnet, avisene og hele greia. Men jeg ville jo antakeligvis aldri ha tenkt på å flytte hit om jeg ikke hadde fått meg engelsk kjæreste, sier 49-åringen til magasinet.

Da det ble kjent at Knausgård skulle skilles fra kona i 2016, ga Linda Boström Knausgård uttrykk for at det ikke var noe dramatikk knyttet til bruddet. Uttalelsene ble gitt i et intervju med svenske Dagens Nyheter.

- Vi er fremdeles venner og viktige samtalepartnere for hverandre. Han er den som kjenner meg best i verden. Vi deler alt det det innebærer å være foreldre. Etter det vet jeg ikke, sa hun og fortsatte:

- Livet er stort og jeg kan ikke se utstrekningen av det som skjer. Mer enn som så kan jeg ikke si, fortalte Boström Knausgård.

Skrev om forholdet

I november 2011 ga Karl Ove Knausgård ut boka «Min Kamp 6», der han blant annet skrev åpenhjertig om forholdet med kona. Han avslørte at han flere ganger var nær å gå fra henne.

- Jeg blir alltid utmattet av å snakke om «Min Kamp». Det er hans historie, hans ansvar. Jeg er ganske lei av å bli forbundet med Karl Ove, og gjennom det min sykdom, uttalte hun til Dagens Nyheter i 2016.

I boka skrev han også inngående om konas depresjoner. Den svenske forfatteren har nemlig diagnosen bipolar lidelse.

I et intervju med bladet KK for fem år siden, fortalte Boström Knausgård følgende om ektemannen:

- Karl Ove har en utrolig pliktfølelse. Han har vært nærværende med barna, men fraværende for meg.

- Det tok lang tid, både for Karl Ove og meg, å forstå at jeg holdt på å bli syk. Det er jo forferdelig, men det fæle er at det skjedde. Jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle bli syk igjen, for jeg har barn og skal alltid være der for dem. Men så skjedde det. Og det gikk å håndtere, vi klarte det, fortalte hun den gang.

Møtte motstand

Da Karl Ove Knausgård ga ut bokserien «Min kamp», som ble en suksess verden over, møtte han sterke reaksjoner fra sin egen familie. Familiemedlemmer vurderte å trekke den prisbelønnede forfatteren for retten, og mente Knausgård skrev en rekke ting som var direkte feil.

GJEST HOS «AMANPOUR»:I et nylig intervju i CNN-programmet «Amanpour» forteller Knausgård om hvordan han opplevde konflikten med familiemedlemmene, og om hvordan han begynte å tvile på sine egne minner. Video: CNN Vis mer

I den første boka beskriver Knausgård blant annet hvordan faren blir funnet blodig og død hjemme hos Knausgårds farmor. Huset beskrives som fylt av tomflasker, og sofaen av ekskrementer.

- De sa to ting: «Du kan ikke røpe familiehemmeligheter», og at det jeg skrev var løgn. Så det føltes som at jeg angrep dem, som jeg jo gjorde. Jeg mener det er en forbannelse for en familie å ha en forfatter midt iblant dem. Jeg sendte boka til dem på forhånd, de leste den, de sa: «Ikke tale om», og jeg kunne sagt: «Ok, jeg vil ikke publisere den». Men jeg publiserte den, fortalte Knausgård til CNN i april.

Forfatteren har derimot vært tydelig på at «Min kamp»-bøkene ikke er en objektiv versjon av det som har skjedd i livet hans, men at han har skrevet det slik han selv husker det.

LES OGSÅ: Knausgårds kone snakker ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer