Jannecke Weeden:

Avslører ny karriere: - Noe helt nytt

TV-profilen avslører en helt ny karriereretning.

PENDLER: Framover skal Jannecke Weeden pendle mellom Norge og Frankrike. Foto: Geir Dokken Photography
PENDLER: Framover skal Jannecke Weeden pendle mellom Norge og Frankrike. Foto: Geir Dokken Photography Vis mer
Publisert

Programleder og TV-profil Jannecke Weeden (46) har tilbrakt store deler av denne sommeren på den franske rivieraen. Nå kan hun avsløre overfor Se og Hør at Frankrike-turen både var «business and pleasure».

46-åringen har nemlig fått seg ny jobb.

Weeden var for en del år tilbake programleder i Viaplay-programmet «Lukket visning». Her jobbet hun med blant annet luksusmekler Fredrik Lilloe. Lilloe er daglig leder i Sør-Frankrike-avdelingen til meklerfirmaet Knight Frank - og det er nettopp her Weeden nå har begynt å jobbe.

IKKE ALENE: TV-profil Jannecke Weeden ankom ikke den røde løperen alene. Reporter: Jonas Hammer. Video: Celina Morken Vis mer

- Annerledes og nytt

På spørsmål om TV-profilen har blitt den nye luksusmekleren på den franske rivieraen, kan hun bekrefte det.

- Det har jeg blitt, og det er veldig gøy.

- Jeg ble jo kjent med Fredrik da vi lagde «Lukket visning» sammen, og det er en stund siden, men vi har holdt kontakten og jeg tenkte det var på tide å prøve annerledes og nytt, forteller Weeden til Se og Hør.

GODE VENNER: Jannecke Weeden og Fredrik Lilloe beholdt vennskapet etter «Lukket visning». Foto: Privat
GODE VENNER: Jannecke Weeden og Fredrik Lilloe beholdt vennskapet etter «Lukket visning». Foto: Privat Vis mer

Hun forklarer at hun ikke har meklerutdannelse, men at man i Frankrike får jobbe under andre mekleres løyve.

- Jeg bodde i Nice i hele sommer fordi jeg ville bli komfortabel med nærområdet og mulighetene man har her.

Elleville priser

Weeden forklarer at en vanlig dag på jobb på Knight Frank-kontoret, som er lokalisert på eksklusive Boulevard de la Croisette i Cannes, innebærer at hun velger ut de boligene hun tenker kan være interessante for kundene - og henviser kundene videre til de aktuelle meklerne.

- Også drar jeg og ser på boligene slik at jeg vet hva jeg prater om og hva huset har å by på. Jeg kan også være med på visning om kundene ønsker det - jeg er et slags bindeledd.

Klipp fra TV3-programmet "Masterchef" der Jannecke Weeden forteller om sist gang henne lagde en romantisk middag. Vis mer

Den dyreste boligen hun hittil har vært og besøkt har en prisantydning på intet mindre enn 600 millioner norske kroner.

- Du blir ikke fristet av boligene selv?

- For å sitere Vinje (Aasmund Olavsson Vinje, red.anm.): «den dag kjem aldri». Og det er helt greit. Det overlater jeg til dem med veldig, veldig mye større bankkonto enn meg.

Privat innsjø og tyrannosaurus rex

Hjemme i Norge har 46-åringen to sønner med eksmannen Lasse Weeden, og hun kommer derfor til å pendle fram og tilbake mellom Norge og Frankrike.

- Jeg drar ned når gutta er hos faren, også jobber jeg hjemmefra når de er hos meg, forklarer tobarnsmoren.

VILL LØNN: Tidligere i sommer kunne Sophie Elise Isachsen avsløre hva hun tjente på en uke. Vi tok en prat med henne om lønnen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Når det kommer til hvor lenge hun kan se for seg å hjelpe styrtrike kunder med å finne de perfekte luksusboligene langs rivieraen, virker det ikke som hun tenker å gi seg med det første.

- Jeg er fortsatt der at jeg synes det er ekstremt fascinerende, hele den livsstilen. Jeg møter veldig mange morsomme mennesker, og det er gøy å bikke 40 år og likevel lære meg noe helt nytt.

IMPONERT: Jannecke Weeden sjekker ut utsikten fra Estée Lauder toalett. Foto: Privat
IMPONERT: Jannecke Weeden sjekker ut utsikten fra Estée Lauder toalett. Foto: Privat Vis mer

- Jeg lar meg imponere noe helt grassalt av eiendommene jeg besøker. Jeg er definitivt glad jeg ikke ser eiendommene for første gang med kundene, fordi jeg går litt bananas noen ganger. Det er så flott at det finnes ting mennesker med mye mer penger enn meg har råd til og behov for.

Weeden nevner blant annet et eget kjøleskap for håndklær, private spaanlegg, tyrannosaurus rex-hoder i inngangspartiet, egne innsjøer og eiendommer som ikke har bilvei slik at man bare kan ankomme med helikopter.

- Jeg er i alle fall veldig glad jeg ikke har sjalusien eller ønsket om å være der selv. Jeg synes det er mest fascinerende og morsomt, understreker den ferske luksusmekleren.

LES OGSÅ: Kjøpte luksusleilighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer