Jan Thomas:

Avslører ny jobb

- Kan allerede nå love at dette er noe av det gøyeste jeg har vært med på å lage.

NY JOBB: Jan Thomas skal bryne seg på nye utfordringer. Foto: Andreas Fadum/Se og hør
NY JOBB: Jan Thomas skal bryne seg på nye utfordringer. Foto: Andreas Fadum/Se og hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag kom nyheten om at et nytt program med navn «Drag Me Out» blir å se på TV Norge og Discovery + denne våren.

Der skal tolv norske kjendiser stable seg opp på skyhøye hæler og kle seg i både fjær og paljetter.

Jan Thomas (55) skal være hoveddommer og hylle dragkulturen med en eksplosjon av glam, glitter og total mangel på selvhøytidelighet.

Foto: TVNorge
Foto: TVNorge Vis mer

- Vi har bare spilt inn ett program, men jeg kan allerede nå love at dette er noe av det gøyeste jeg har vært med på å lage på norsk TV, sier Jan Thomas i en pressemelding fra Discovery.

I hvert program får to kjendiser tildelt sin egen drag-mentor som skal gi dem et krasjkurs i drag-kulturen og preppe dem for den ultimate drag-duellen - en lip sync battle. Vinneren får verken en bil eller en million kroner, men kan smykke seg med den prestisjetunge tittelen «kveldens drag-queen».

RØRT: I denne ukens episode av «Helt Harald» er det Jan Thomas som er gjest. Og her drar de tilbake til Jan sitt hjemsted. Video: TV 2 Vis mer

– Det er en fest å være vitne til tolv norske kjendiser ta sin jomfrutur som dragqueens. Forvandlingen de går gjennom er helt vanvittig, og den kjærligheten de legger i fremførelsen sin er utrolig rørende. Med dette programmet viser vi at det helt greit å være akkurat sånn du er, men også hvor viktig det er å ikke ta seg selv for høytidelig. Jeg synes alle, både kvinner og menn, fortjener å få dragge minst én gang i livet, fortsetter Jan Thomas i pressemeldingen.

«DRAG»: Det kommer en ny realityserie om drag queens på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

Programdirektør i Discovery, Magnus Vatn, mener det er ingen tvil om at dette blir årets villeste TV-fest. Han påpeker at «Drag Me Out» også er med på å markere skeivt kulturår 2022.

– I år er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, og frontlinjen i kampen om denne lovendringen var dragqueens. Sammen med transkvinner var det dragqueens som kjempet, med knyttnever og stiletthæler, i Stonewall-opprøret i New York i 1969, og dette var startskuddet for homokampen i verden, og i Norge, fortsetter han i pressemeldingen.

KLAR TALE: Jan Thomas kommer med en klar beskjed om hvem han vil se i neste års «Maskorama». Video: Celina Morken. Reporter: Anita Kristiansen. Vis mer

Sammen med Jan Thomas i dommerpanelet er Drag-YouTuber Marius Hagen og programmet blir ledet av Janne Formoe (46). I tillegg får de følge av en ny, kjent gjestedommer i seks showprogrammer.

Blant kjendisene som skal delta er Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Herman Dahl, Didrik Solli-Tangen, Magnus Devold, Sigrid Bonde Tusvik, Eskil Pedersen, Erik Follestad, Petter Pilgaard og Leif Einar «Lothepus» Lothe.

LES OGSÅ: Bitter tomtestrid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer