Maren Lundby:

Avslører ny jobb

- Jeg håper det blir bra, sier 27-åringen.

NY JOBB: Maren Lundby røper at hun hår fått ny jobb. Her med Philip Raabe under Skal vi danse tidligere i høst. Foto: Thomas Andersen / TV 2
NY JOBB: Maren Lundby røper at hun hår fått ny jobb. Her med Philip Raabe under Skal vi danse tidligere i høst. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert

Skihopperen Maren Lundby (27) har fått tilbud om å bli hoppekspert for Viaplay - og har takket ja. Det bekrefter hun selv overfor Dagbladet.

Lundby debuterer i studio allerede helgen om en drøy uke, når herrene har sesongåpning i Nizjnij Tagil i Russland.

- Planen er å være hoppekspert i studio og komme med mine syn på ting. Jeg håper det blir bra. Og jeg gleder meg veldig, sier Lundby, som har satt sin egen hoppkarriere på vent.

Årsak: Vektutfordringer.

ÅPEN: Maren Lundby gjester Lindmo, hvor tema blant annet er vekt og kropp. Video: Lindmo / Rødt Kort. Vis mer

NENT Group har overtatt store deler av skirettighetene til NRK. De kommer til å satse tungt på Viaplay-plattformen.

Fra før er det kjent at den tidligere TV 2-profilen Kasper Wikestad blir hovedkommentator på hopp. Med seg som sidekommentator får han Andreas Stjernen.

STJERNE: Maren Lundby har vunnet to VM-gull og ett OL-gull som skihopper. Foto: NTB
STJERNE: Maren Lundby har vunnet to VM-gull og ett OL-gull som skihopper. Foto: NTB Vis mer

Lundby skal være ringside på to-tre av rennene i høst, men skal først og fremst være i studio. NENT Group bekrefter overfor Dagbladet at de har engasjert Lundby.

- Jeg lever tett på miljøet og tror det kan være en fordel. Jeg kommer til å ha en forklarende rolle med tanke på at jeg vet mye om hva som foregår inni hodet på folk når de hopper, sier hun.

- Selvfølgelig skal du være kritisk. Men jeg tror du skal ha forståelse for hvordan utøveren føler det.

TREKKER SEG: Skihopper Maren Lundby fikk beskjed om at hun ikke lenger kunne danse etter overbelastning i føttene. Video: Sofie Losen / Dagbladet TV Vis mer

Selv om hun går over i en ny rolle, lover Lundby Norge én ting: Hun har på ingen måte gitt opp sin egen hoppkarriere. Tidligere i høst var hun åpen på at hun ikke klarte å holde vekta nede. Hun dropper OL-sesongen, noe som er et kjempeslag i ansiktet.

- Jeg er desperat etter å komme tilbake i bakken. Jeg prøver å se på alle mulige løsninger, erklærer hun.

Trening kommer fortsatt til å være jobb nummer én. Samtidig er hun tilgjengelig som foredragsholder gjennom Seriøst Firma.

«SKAL VI DANSE»: Aleksander Hetland var med som gjestedanser sammen med Simon Nitche og Helene Spilling. Vi benytter anledningen til å spørre hva han har gjort siden sist. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

- Det er sikkert noen som vil være kritiske til at jeg gjør noe annet. Men jeg trener maks tre timer om dagen. Da må jeg bruke tida mi til noe annet ellers, understreker hun.

- Regner du med et stikk fra Emil Iversen?

- Du vet jo aldri med ham. Det kan tenkes. Jeg får bare ta den, sier Lundby med et smil.

Iversen var kritisk til at skihopperen var med i «Skal vi danse» tidligere i høst. Men det var før han kjente til den egentlige historien.

Lundby befinner seg denne uken i nærheten av Puerto Rico på Gran Canaria. Hun puster ut etter en hektisk høst.

- Det har vært deilig med sol og varmt vær hver dag. Jeg trengte det, erkjenner 27-åringen.

STRAMT: Det er ikke alltid klaff med det samme når kjendisene skal prøve klær til ukens «Skal vi danse»-sending. Det fikk Magnus Moan oppleve. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Avslører ny jobb:- Tenkt på det lenge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer