Silje Torp:

Avslører ny jobb

«Vikingane»-skuespiller og treningsprofil Silje Torp blir å se på TV utover hele høsten.

NY JOBB: Silje Torp er klar for begynne i sin nye jobb som programleder for en helt fersk sesong av «Robinsonekspedisjonen». Foto: Viaplay
NY JOBB: Silje Torp er klar for begynne i sin nye jobb som programleder for en helt fersk sesong av «Robinsonekspedisjonen». Foto: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Silje Torp (46) er kjent for sine roller i TV-suksesser som «Lilyhammer» og «Vikingane». De senere årene har hun utdannet seg til personlig trener og mental trener, og har gitt ut boka «Sterk med strikk».

Nå kan hun imidlertid avsløre en ny jobb, også denne gangen foran kamera.

Hun skal nemlig bli programleder når det populære realityprogrammet «Robinsonekspedisjonen» er tilbake på skjermen i høst, etter flere års pause.

DELTAKERE: Dette er deltakerne som skal kjempe om seieren i årets sesong av «Robinsonekspedisjonen». Foto: Viasat
DELTAKERE: Dette er deltakerne som skal kjempe om seieren i årets sesong av «Robinsonekspedisjonen». Foto: Viasat Vis mer

- Et eventyr

På en øde strand i Karibia skal 18 deltakere kjempe seg til topps gjennom beinharde konkurranser, med lite mat og på tvers av lag og allianser.

Christer Falck har hatt rollen som programleder de siste 14 sesongene, etter han vant den første utgaven i 1999. Da var det Nils Ove Oftebro som styrke skuta.

Nå er det altså Torp som overtar stafettpinnen, og det har vært en opplevelse for 46-åringen.

- Å få være ekspedisjonsleder for nye Robinson er et eventyr i seg selv, og en stor ære, sier den ferske programlederen i pressemeldingen, og fortsetter:

- Jeg gleder meg stort til å vise hva vi har opplevd - og overlevd - sammen, og håper seerne vil la seg både inspirere og underholde. Det er målet.

Vis mer

Gullrute

«Robinsonekspedisjonen» var faktisk den aller første realityserien på norsk TV. Konseptet går ut på at deltagerne i konkurransen bor på en sydhavsøy med lite utstyr og mat, og kjemper i første del av serien mot hverandre som to lag. I siste del blir lagene slått sammen. Gjennom hele serien blir én av deltagerne stemt ut i hver episode, helt til man står igjen med en vinner.

Serien ble tildelt Gullruten som beste dokudrama i 2000 og beste reality i 2003.

I tillegg til Christer Falck, har blant annet kjendiser som Linni Meister, Vita og Wanda Mashadi, Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen og Stain «Staysman» Thorbjørnsen deltatt i «Robinsonekspedisjonen».

VIL HA EGNE BARN: Alex Ek forteller åpenhjertig at han vil bli mamma. Reaksjonene har ikke bare vært positive. Vis mer

Solgt til konkurrenten

Det er hele fem år siden forrige sesong av «Robinsonekspedisjonen» gikk på TV. De tretten første sesongene ble produsert av TV 3, i perioden 1999 til 2013.

De to siste sesongene, fra 2015 og 2016, ble imidlertid sendt av konkurrerende kanal TV 2.

Det var noe overraskende da reality-konseptet plutselig ble solgt til TV 2 sommeren 2014 . Da var hele sesongen spilt inn og redigert av TV 3, til og med premieredato var satt.

De nye rettighetseierne endret likevel en hel del og klippet om det meste av sesongen. Da alt var klart året etter - var det hele 480 000 som så premieren, noe som er et langt høyere seertall enn tidligere.

«Robinsonekspedisjonen» har sesongpremiere 30. august på Viaplay, Viafree og TV3. Det slippes en episode per uke, mandager kl. 20.30.

LES OGSÅ: Røper drama i kulissene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer