Jan Thomas:

Avslører ny jobb

Stylisten fant i fjor kjærligheten i «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Nå fortsetter han i programmet - men i en helt annen rolle.

TRÅR TIL: Linni Meister skal jakte kjærligheten på TVNorge, med innspillingsstart i august. Programleder blir Jan Thomas. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TRÅR TIL: Linni Meister skal jakte kjærligheten på TVNorge, med innspillingsstart i august. Programleder blir Jan Thomas. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor fikk tv-seerne se at Jan Thomas (53) lette - og til slutt fant - kjærligheten på TV. «Jan Thomas søker drømmeprinsen» tok Norges befolkning med storm, og gjengen i Sør-Afrika bidro også til at programmet vant Gullruten.

I mars ble det kjent at det er Linni Meister (35) som tar over stafettpinnen etter den profilerte stylisten, tv-profilen og businessmannen. Til sommeren skal nemlig Meister møte et knippe håpefulle menn i håp om at kjærligheten skal blomstre.

UNGARSKVINNEN: Linni Meister skal samle friere i Kragerø i august i håp om å finne seg en ny kjæreste. Video: Rød Løper Vis mer

- Det blir innspilling i en måned, altså å date hele måneden. Å date er ikke noe jeg har gjort så mye. Jeg har holdt på med gutter, så har vi endt opp som kjærester, og det er det, så jeg har ikke datet rundt masse. Dette blir helt nytt, sa Meister til Se og hør nylig.

- Trengte ikke tenke meg om

Nå er det også klart hvem som blir programleder for den andre sesongen av serien, som i fjor ble ledet av Synnøve Skarbø. Denne gangen er det ingen ringere enn mannen som datet på TV i fjor, nettopp Jan Thomas, som skal være programleder.

LYKKELIG FORELSKA: Jan Thomas og Harlem Alexander fant hverandre gjennom «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i fjor. Her sammen med hunden deres, Tyr. Foto: Espen Solli / Se og Hør
LYKKELIG FORELSKA: Jan Thomas og Harlem Alexander fant hverandre gjennom «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i fjor. Her sammen med hunden deres, Tyr. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Vi tullet litt med det i fjor, for jeg trodde ikke at jeg skulle finne kjærligheten, og det trodde ikke produksjonsselskapet The Oslo Company eller TVNorge og Discovery heller. Men vi skulle i hvert fall lage et fantastisk program. Så kunne vi heller lage «Jan Thomas finner drømmeprinsen» også neste år og mange år framover, sier en smilende Jan Thomas til Se og Hør.

Men til tross for skepsisen falt 53-åringen til slutt pladask for Harlem Alexander (33).

- Jeg gikk inn i programmet i fjor i en form for programledermodus, men fant ut etter cirka «15 sekunder» at dette ikke ville gå, for dette handler om ekte mennesker. Så da Linni og Discovery ringte meg og ba meg vurdere å bli programleder i år trengte jeg ikke engang tenke meg om.

- Folk mener mye

Jan Thomas understreker at han ikke tar på seg jobben fordi han ønsker eksponering av sin egen person.

- Det har med min rolle i samfunnet å gjøre. Og hva er da viktigere enn kjærlighet? Linni er et av de fineste menneskene jeg vet om. Som meg har hun en innpakning som gjør at folk mener mye om henne samtidig som hun har vært med på veldig, veldig mye.

SINGEL: Linni Meister har aldri vært mer singel enn nå, og hevder at hennes neste også blir hennes siste. Vis mer

Han fortsetter:

- Har vi egentlig blitt kjent med Linni? Eller med sønnen hennes Dennis? Nei, vi har ikke sett henne i en setting som dette, fastslår Jan Thomas.

Vil hjelpe til

I juni i fjor avslørte Linni Meister til Se og Hør at hun og den elleve år yngre forloveden Niklas Tangen Klein (23) hadde gått fra hverandre. De hadde den gang vært sammen siden 2016, og forlovet siden året etter.

DATEKLAR: Linni Meister skal finne kjærligheten på tv. Foto: Rød Løper
DATEKLAR: Linni Meister skal finne kjærligheten på tv. Foto: Rød Løper Vis mer

Nå er hun altså klar for noe nytt.

Jan Thomas håper at han kan bidra til at også Meister treffer sin drømmeprins under opptakene som starter i august, og som skal foregå i Kragerø.

- Jeg sa til henne at om hun stoler på meg, så skal jeg, sammen med produksjonen, ta henne med på en reise hun ikke kan forberede seg på. 12 fantastiske mennesker venter på henne i Kragerø, 12 mennesker som har lyst til å bli kjent med henne.

- En risiko

Den kjente stylisten tror han har det som skal til for å lose sin venn gjennom én måned med intens dating.

- Størst av alt er kjærligheten, og det er det dette programmet handler om. Jeg har programledererfaring, tv-erfaring, men mest av alt har jeg det menneskelige. Så min tilnærming til dette er at programmet skal bli like varmt og ærlig som det ble i Sør-Afrika i fjor.

DRØMMEBOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom» viser Jan Thomas og kjæresten Harlem fram den nye leiligheten sin. Vis mer

- Med flere måneder igjen til innspilling, hva gjør dere hvis Linni skulle finne seg en kjæreste i mellomtida?

- He he, da går jo alt i vasken. Det var jo en risiko for meg også, det. Men nå er det corona, og man får nesten ikke treffe noen i det hele tatt. Linni er en voksen dame, og for min egen del var det et bevisst valg jeg tok i forkant - av respekt for produksjon, kanal og ikke minst meg selv.

- Man går ikke ut og dater, man setter det heller på hold. Hypotetisk kan det jo skje, men da får du hjelpe oss å finne en ny person, sier han lattermildt.

Ble avslørt

- Hvilke råd vil du gi Linni før hun begir seg ut i dette?

- Det aller viktigste er å la Linni Meister bli igjen i Oslo, og heller ta med seg bare «Linni» på tur. De som kommer ned dit for å møte Linni Meister har ikke noe der å gjøre. Hun må reise dit som mamma og som den fantastiske personen hun er. Jeg håper hun tør å være sårbar og helt ekte.

Han forklarer:

- Guttene hun skal møte kommer til å være forskjellige, og er ikke interessert i å møte en innøvd Linni som bedriver skuespill. Selv ble jeg avslørt i første program, da Harlem sa til meg at jeg ble annerledes når kameraene ble slått på.

- Trenger ikke være perfekt

Dermed måtte han tidlig ta en runde med seg selv.

- Når de jeg skulle date turte å være seg selv for å bli kjent med meg i den absurde bobla der, ble det til slutt til at jeg glemte produksjonen, kameraene og bare var meg selv. Linni må stole på at hun er nok som bare Linni. Hun må tenke at hun ikke trenger å være perfekt.

UTEN FILTER: I «Jan Thomas' verden» innrømmer Harlem at han ikke er like komfortabel i offentligheten som kjæresten sin. Det tar Jan Thomas på alvor. Video: Rød Løper Vis mer

Jan Thomas utelukker ikke at kjæresten Harlem Alexander og hunden deres Tyr kommer på besøk underveis i opptakene. Og så håper han at han kan bidra til å gi Meister «den fineste opplevelsen hun har hatt i livet sitt».

- Hun hadde nok ikke vært med på dette om hun ikke hadde hatt trua på det. Hun har vært med på så mye også, så dette er ikke noe hun trenger gjøre, sier en spent Jan Thomas til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Mangler deler av fingeren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer