Marte Bratberg og «God kveld Norge»:

Avslører ny jobb

Dorthe Skappel får flere kjente profiler med på laget.

NY PROGRAMLEDER: Marte Bratberg er blant de nye profilene i den digitale satsingen av «God kveld Norge». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
NY PROGRAMLEDER: Marte Bratberg er blant de nye profilene i den digitale satsingen av «God kveld Norge». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av TV 2s lengstlevende TV-programmer får nå nye programledere. «God kveld Norge» får selskap av Marte Bratberg (31), Niklas Baarli (31), Martine Lunde (24) og Nathan «Nate» Kahungu (23) som alle skal ha ansvar for en digital variant av programmet.

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

Baarli og Bratberg skal lage kjendis-innhold som publiseres gjennom hele uka på TV2.no. Dorthe Skappel (57) skal fortsette å lede sendingene på TV.

Lunde og Kahungu skal på sin side lage små serier på TV2 Sumo om de to realityprofilene.

NYTT LAG: Dorthe Skappel har fått med seg denne gjengen når «God kveld Norge» skal styrkes til høsten. Foto: TV 2
NYTT LAG: Dorthe Skappel har fått med seg denne gjengen når «God kveld Norge» skal styrkes til høsten. Foto: TV 2 Vis mer

- «God kveld Norge» er en knallsterk merkevare som vi i TV 2 er stolte av, og som vi gleder oss til å videreutvikle. Nå satser vi enda mer på kjendisjournalistikken og skal nå bredere ut i alle flater. «God kveld Norge» består med «dronningen» Dorthe, men når hun nå også får flere gode hjelpere skal vi være enda tettere på og snakke om det folk er opptatt av, opplyser programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, i pressemeldingen.

- Det er veldig gøy å være en del av satsingen til «God kveld Norge». Jeg har jo sett på Dorthe i alle år, så det at man skal få være en del av det teamet er jo kjempegøy. Og så elsker jeg reality-TV, og jeg elsker kjendiser - norske og utenlandske - så å kunne jobbe med det her er jo bare en drøm, sier Bratberg.

Over sommeren

Endringene i «God kveld Norge»-redaksjonen vil finne sted over sommeren. Dorthe Skappel har ledet det kjente kjendisprogrammet i godt over tjue år, og har med tida nærmest blitt selve symbolet på «God kveld Norge».

Også Skappel skal ta del i den digitale satsingen.

71 GRADER NORD: Det ble en tung finaledag for programleder Niklas Baarli, som midtveis endte med å trekke seg. Vis mer

- Jeg tenker at det er godt å få inn litt ungt, friskt blod som kan utvikle «God kveld Norge» videre. Vi skal lage kjendisnyheter enda raskere og oftere enn før, og når det er nye ting som kommer opp så kan Niklas og Marte fort gå inn studio og snakke om det. Jeg skal være med der innimellom, jeg også, og vi kan ha gjester. Jeg tror det blir dynamisk og kult, noe som folk kan se på TV2.no når som helst, sier hun.

Både Bratberg og Baarli har solid erfaring fra radio, og duoen ser nå fram til å bli kolleger.

SYK: Dorthe Skappel har vært syk det siste halvåret, men nekter å holde seg borte fra jobb. Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Jeg tror det blir veldig gøy å jobbe med Niklas. Jeg kjenner ham jo ikke, men jeg vet at vi begge har vokst opp med camping, så jeg tenker det er et ekstremt godt utgangspunkt, sier Bratberg.

Heller ikke Baarli legger skjul på at han gleder seg til å begynne i TV 2 til høsten.

- Det er jo så sinnssykt gøy å være en del av den nye «God kveld Norge»-satsingen. Det er som å gå inn i levende historie. «God kveld Norge» er et eventyr – og så får jeg være med på det eventyret. Du kan kalle meg Askeladden, sier han.

Byttet jobb

Endringene i «God kveld Norge» kommer etter at det tirsdag kveld ble kjent at Marte Bratberg skulle gi seg som programleder for «Morgenshowet» på NRJ.

- Det er helt sykt trist, faktisk. Jeg har en ordentlig følelse av hjertesorg nå. På grensen til kjærlighetssorg, sa hun til VG.

SPØK: Da Marte Bratberg og kollegaene hennes på NRJ skulle lage hver sin sang, hadde hun aldri forventet hvor mange som ville høre hennes. Video: Sondre Rahm. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Ingebjørg Iversen. Musikk: Marte Bratberg & Donkeyboy - Hooke Litt Vis mer

«Morgenshowet» har hun ledet sammen med kollegaene Stian Røste (33) og Mattis Mjåset gjennom sju år, i starten sammen med Petter Pilgaard (40) og Anders Opsahl. I august vil hun ha sin siste sending for radiokanalen.

I går ville hun ikke avsløre hva hennes neste prosjekt var - men nå er katta altså ute av sekken.

LES OGSÅ: I hardt vær igjen: - Idiotisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer