Carl Martin Eggesbø:

Avslører ny flamme

«Skam»-profilen legger ikke skjul på at han er en svært fornøyd mann om dagen.

BLE SUPERSTJERNE: Carl Martin Eggesbø ble stjerne over natta gjennom tv-suksessen «Skam». Nå er han blant annet aktuell med «Kompani Lauritzen» på TV 2.
BLE SUPERSTJERNE: Carl Martin Eggesbø ble stjerne over natta gjennom tv-suksessen «Skam». Nå er han blant annet aktuell med «Kompani Lauritzen» på TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carl Martin Eggesbø (25) fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller i 2016 og 2017 da han spilte Nooras hybelkamerat, Eskild, i suksess-serien «Skam» - en karakter som ble vesentlig da Isak (Tarjei Sandvik Moe) kom ut av skapet i sesong tre.

Etterpå har det vært forholdsvis stille rundt 25-åringen, men i disse dager er han å se i kinofilmen «Den Største Forbrytelsen», mens han til høsten er han aktuell for storfilmen «Kampen om Narvik», som i fjor ble satt på pause som en følge av coronakrisen.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Lørdag er han også å se som én av deltakerne i når den andre sesongen av TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere.

Snakket ut

I 2017, i forbindelse med «Skam», snakket Eggesbø om sin seksualitet for første gang i et intervju. Det ble filmet, og klippet var en del av en serie som SVT kalte for «Edit», og som ble lagt ut på programmets Facebook-side.

HARD HVERDAG: Carl Martin Eggesbø må gjennom flere knallharde utfordringer i «Kompani Lauritzen», og er spent før han skal gjenoppfriske minnene fra den strabasiøse innspillingen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HARD HVERDAG: Carl Martin Eggesbø må gjennom flere knallharde utfordringer i «Kompani Lauritzen», og er spent før han skal gjenoppfriske minnene fra den strabasiøse innspillingen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Den gang forklarte 25-åringen at han tidligere følte at han ikke «passet inn i historien» fordi heteronormativ kjærlighet preget filmer, bøker og historien. Skuespilleren la til at han nå er komfortabel med den han er.

- Det er deilig å vite hvem man er, og hva man har lyst til. At jeg kan si sånn «ja, jeg er homofil». Det er viktig å si og være ærlig om. At det ikke er noe problem for meg å være homoseksuell, det er en gave. Altså. Det er meg. Jeg elsker å være den jeg er, fortalte han, og la til:

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

- Det er ingen som er heteroseksuelle som bes om å komme ut av skapet, så hvorfor skal jeg gjøre det? Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte.

Røper flamme

I forbindelse med lørdagens «Kompani Lauritzen»-premiere har Se og Hør gjort et stort intervju med Eggsbø. Her avslører han at han ikke lenger er singel.

- Det er jo såpass ferskt. Han er også skuespiller og én jeg kjente fra før av. Men jeg er veldig fornøyd om dagen. Det er snart vår også, så det er god timing for det meste, sier han med et smil.

RADARPAR: Josefine Frida Pettersen i karakter som Noora og Carl Martin Eggesbø i karakter som Eskild. Foto: NRK
RADARPAR: Josefine Frida Pettersen i karakter som Noora og Carl Martin Eggesbø i karakter som Eskild. Foto: NRK Vis mer

I disse dager er Eggesbø fullt opptatt med rollen som Romeo i Shakespear-oppsetningen «Romeo og Juliet» på Trøndelag teater. Dermed holder han oftest hus i Trondheim, selv om han egentlig har base i Oslo.

«Romeo og Julie» holder det gående i første omgang fram til påska, seks kvelder i uka.

Nå ser han også fram til å se seg selv og «en mengde andre kjendiser i «Kompani Lauritzen» denne våren.»

- Det er kanskje litt hardt å si at jeg har traumer, men det var rimelig intenst. Jeg tipper det vil vekke noen følelser når jeg får sett noe av dette pånytt. Vi har vært gjennom en del sjuke grerier, medgir han overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Dobbel glede for «Jakten på kjærligheten»-Beatrice

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer