KRIM: Se og Hørs privatdetektiv har oppklart 7 justismord. Renvaskelsen av Per Liland og Fritz Moen er de to mest kjente. Foto: Morten Krogh, Se og Hør
KRIM: Se og Hørs privatdetektiv har oppklart 7 justismord. Renvaskelsen av Per Liland og Fritz Moen er de to mest kjente. Foto: Morten Krogh, Se og HørVis mer

Avslører mulig justismord

- Med det jeg vet nå, ville neppe Åge Vidar blitt dømt, forteller jurymedlem og meddommer.

SEHER.NO: Åge Vidar Fjell (55) ble i 1990 dømt til sju års fengsel og 10 års sikring for drap.

Nå går en av meddommerne ut og sier at politiet holdt tilbake viktige opplysninger, og at den ressursvake mannen ikke burde ha vært dømt.

Den sjokkerende avsløringen er resultat av privatdetektiv Tore Sandbergs flere år lange arbeid med det han selv karakteriserer som et mulig nytt justismord.

Se og Hørs privatdetektiv har fra før av oppklart 7 justismord, hvorav renvaskelsen av Per Liland og Fritz Moen er de to mest kjente.

LES OGSÅ: Selvaagpris til Sanberg

I dagens Weekend-utgave av Se og Hør avslører jurymedlem og meddommer Berit Synnøve Pedersen at hun i alle år har følt uro for dommen mot Åge Vidar Fjell.

-Vi forholdt oss til de opplysninger som ble fremlagt i retten og drømte ikke om at politiet holdt tilbake sentrale opplysninger. Med det jeg vet nå, ville neppe Åge Vidar blitt dømt, sier Berit Synnøve Pedersen (69) til Se og Hør.

SE HER:  Justismordet endelig avslørt

Verken forhørsretten, forsvarsadvokaten eller lagmannsretten fikk noen gang vite om hendelsene Pedersen nå har fått kjennskap til av Tore Sandberg.

Åge Vidar Fjell har i alle år bedyret sin uskyld. Han ble i 1990 dømt for et drap på sin nabo - uten et eneste teknisk bevis eller vitner som knyttet ham til saken.