Durek Verrett:

Avslører mørk hemmelighet

Durek Verretts ungdomstid var alt annet enn enkel.

ÅPEN: Durek Verretts liv etter at han ble sammen med prinsesse Märtha Louise er viden kjent. Deler av fortiden har imidlertid vært mørklagt - frem til nå. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ÅPEN: Durek Verretts liv etter at han ble sammen med prinsesse Märtha Louise er viden kjent. Deler av fortiden har imidlertid vært mørklagt - frem til nå. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Durek Verrett (47) er ikke fremmed for å skape overskrifter. Den selvutnevnte sjamanen har bare de siste årene, som prinsesse Märtha Louises (50) kjæreste, klart å lage oppslag om alt fra sykdom til rasisme til sin omdiskuterte praksis.

DUREK: I en episode av «Helt Harald» fortalte prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Han har samtidig levd et langt og innholdsrikt liv, også før han møtte den norske prinsessen som skulle bli hans store kjærlighet. Dermed dukker det til stadighet opp nye og oppsiktsvekkende opplysninger om fortiden. Noen er mer sjokkerende enn andre.

I en nyoppdaget podkast røpet Verrett en av sine kanskje største hemmeligheter noensinne - han har sittet i fengsel i nesten et helt år.

Les de oppsiktsvekkende uttalelsene på Se og Hør Pluss her.

Tvangstrøye

Verrett ble arrestert av FBI og saken havnet i retten. Han hevdet seg uskyldig, men påstår at han hadde såpass dårlig samvittighet for det som hadde hendt at han tok skylden. Dermed ble han dømt til fengsel.

- Den første dagen var det en annen ungdom i rommet mitt. Han spyttet i fjeset mitt, hele dagen, i 48 timer, og jeg hadde lyst til å drepe ham, forteller Durek.

Men det var bare starten på alle prøvelsene. Ifølge sjamanen selv tilbrakte han nemlig nærmere tre måneder av fengselsstraffen i isolasjon. I podkasten bruker han slang-begrepet «The Hole» om isolasjonsfengslingen.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslørte Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vis mer

- Når du sitter i «The hole» lærer du mye om deg selv.(…) Du er i dette bitte lille rommet, det er helt mørkt, og det er det verste stedet for noen som har klaustrofobi. De låser deg inne, og du aner ikke hva klokken er. Du ser dagene gå forbi gjennom disse bitte små vinduene, og du ser lyset komme og lyset gå, forteller han.

Amerikaneren forteller videre at han begynte å slå hodet sitt mot veggen, i et forsøk på å ta sitt eget liv. Da ble han lagt i tvangstrøye.

Durek Verrett har ikke besvart Se og Hørs spørsmål i forbindelse med denne artikkelen.

Les mer om oppholdet i fengsel og om begrunnelsen på Se og Hør Pluss.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Fremtidsplaner

Den selvutnevnte sjamanen fant kjærligheten med vår egen prinsesse Märtha Louise for tre og et halvt år siden. Duoen delte gladnyheten på hver sin Instagram-profil, og det tok ikke lang tid før de første forlovelsesryktene begynte å svirre.

Se og Hør har tidligere omtalt at det var klart for sjokkbryllup for paret etter en kommentar fra Verrett på det sosiale mediet TikTok.

På TikTok fikk Verrett spørsmål fra en TikTok-bruker som lurte på når kong Harald (85) kommer til å sende ut pressemelding om at det blir bryllup. På dette svarte Verrett: «Snart, i løpet av dette året, bror». Dette måtte han senere dementere, og han mente seg misforstått.

OVERRASKER: Märtha Louise dukker opp i en uvant setting i den tredje «Lange Flate Ballær»-filmen. Video: Fra Øverste Hylle Vis mer

I et stort og eksklusivt intervju med det amerikanske magasinet Vanity Fair høsten 2020 fortalte Verrett derimot at han hadde fått kongeparets velsignelse til å gifte seg med prinsessen.

- Durek spurte kongen og dronningen om deres velsignelse. Han forteller at de sa ja, etter at de hadde spurt ham litt ut om hans karriereutsikter, skrev Vanity Fair-journalisten.

Hvor fremtiden bærer, vil tiden vise.

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Faster: - Litt slitsomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer