Alexander Rybak:

Avslører misbruk: - Kan endelig puste fritt

I et innlegg på Instagram og Facebook avslører artisten at han har vært avhengig av sovemedisin og antidepressiva i elleve år.

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram skriver Alexander Rybak at han har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag deler sanger og fiolinist Alexander Rybak (33) et innlegg på Instagram og sin offisielle Facebook-profil. Der meddeler Rybak at han har levd med en hemmelighet i elleve år.

I innlegget kommer det frem at Rybak har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisiner i disse årene.

«Det startet harmløst, men mot slutten endte det nesten med å ødelegge livet mitt. I januar startet jeg med rehabilitering (med god hjelp fra legene mine), og litt etter litt begynner jeg å føle meg som meg selv igjen», skriver 33-åringen.

- Kan puste fritt

Videre skriver Rybak at i løpet av de siste årene gjorde pillene ham svak og redd.

«Det påvirket ikke bare hjernen min, men også musklene og magen. Det ødela forholdene mine til mennesker, men viktigst av alt ødela det nesten viljen min til å leve».

Avslutningsvis skriver 33-åringen at han vet at det er mange der ute som sliter med de samme problemene, og at han i løpet av de neste ukene vil dele erfaringer med følgerne sine.

«Og hvis noen kan lære av dem, vil det få meg til å føle meg bedre», avslutter han innlegget med.

Overfor Se og Hør forteller Rybak at det føles som at han endelig kan puste fritt for første gang på lenge, nå som han har delt nyheten med følgerne sine på sosiale medier.

- Jeg var fast bestemt på å vente med å dele til jeg følte fremgang, men må innrømme at de viktige første skrittene tok enda mer energi og tid enn jeg først hadde stålsatt meg på, sier han til Se og Hør.

Alexander Rybak intervjues om hvordan det var å vinne Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix, samtidig som han hadde kjærlighetssorg. Vis mer

Fikk nervøst sammenbrudd

«Fairytale»-sangeren har tidligere fortalt åpent om at seieren i Eurovision i 2009, var tøff. I 2010 fortalte 33-åringen at han hadde fått et nervøst sammenbrudd.

Sommeren 2011 snakket han også åpent om hvordan massivt stress fikk ham til å gå på veggen. I den tunge perioden søkte artisten også hjelp og råd hos en rekke psykologer.

- Jeg kan ikke beskrive hvor redd jeg var, det var som om jeg mistet kontrollen på verden. Jeg begynte å bruke flere og flere sovepiller, ble avhengig av nesespray, fikk vondt i magen, ble så stressa at jeg begynte å kaste opp under innspillingene i Sverige, fortalte han til Dagbladet Magasinet i 2011.

STAKK AV MED SEIEREN: Her er Alexander Rybak avbildet i 2009 under Eurovision Song Contest. Foto: NTB Scanpix
STAKK AV MED SEIEREN: Her er Alexander Rybak avbildet i 2009 under Eurovision Song Contest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har skjedd flere ganger, uten at jeg har gått til pressen med det. Jeg frykter imidlertid ikke å få noen problemer inn mot Eurovision, bortsett fra å «lette» for mye igjen, fortalte Rybak til Se og Hør i 2018.

Artisten forklarte videre at han hadde jobbet mye med seg selv, og var overbevist om at han hadde tatt stor lærdom av tidligere erfaringer.

- Jeg føler jeg har forandret meg skikkelig de siste årene. Og det er jeg skikkelig stolt av. Jeg har blitt flinkere til å se mennesker. Det er viktig å ha gode mennesker rundt seg og være flink til å gi seg selv ros. Det viktigste målet mitt for i år er å forbli et godt medmenneske, fortsatte han.

I forbindelse med lansering av ny sesong av "Hver gang vi møtes" intervjues en av de største stjernene, Alexander Rybak, om deltakelsen i programmet. Vis mer

Ble kjent over natten

33 år gamle Rybak ble nasjonalt og internasjonalt kjent etter at han som nevnt stakk av med seieren i Eurovision Song Contest i 2009 med sin egenkomponerte sang «Fairytale».

Her til lands ble han kåret til «Årets Spellemann» under Spellemannsprisen i 2009. Året etter ble han kåret til årets nykommer av MUZ-TV som er en musikkprisutdeling i russisk musikkindustri.

For to år siden vant Rybak Melodi Grand Prix for andre gand med låten «That`s How You Write a Song». Han representerte Norge i Eurovision Song Contest for andre gang og endte på 15.plass i finalen.

LES OGSÅ: - Smertene ble hovedfokus i livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer