Hertuginne Meghan:

Avslører Meghans siste ord i kongehuset

Kongehus-korrespondenten forteller at hertuginnen var «helt ødelagt».

ØDELAGT: Hertuginne Meghan skal ha vært svært trist da hun hadde sin siste dag som en del av det britiske kongehus. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB
ØDELAGT: Hertuginne Meghan skal ha vært svært trist da hun hadde sin siste dag som en del av det britiske kongehus. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Det har nå snart gått et år siden hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i Storitannia, til fordel for et langt roligere liv i California med sønnen Archie (1).

Det gjorde de som følge av det de selv mener var flere år med offentlig mobbing og trakassering, spesielt fra britisk presse, og hertugparet fikk til slutt nok.

Å forlate kongehuset er tilsynelatende ikke en lett avslutning for noen, og nå røper en kongehus-korrespondent hvordan Meghans siste sekunder var - og hennes hjerteknusende beskjed.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

Avslører uttalelse

Ifølge Glamour brukte hertuginnen sine siste dager som et seniormedlem av kongehuset på å utføre kongelige plikter. Etter at hun var ferdig i et møte med studenter fra Samveldet, befant hun seg alene i et rom på Buckingham Palace med kongehus-korrespondent og forfatter av boken «Finding Freedom», Omid Scobie.

Boka ble skrevet med hertuginnens bidrag. Til Scobie skal hun deretter ha uttalt det som skal være noen av hennes siste ord som en del av kongehuset.

- Det hadde ikke trengt å være på denne måten, skal hun ha uttalt, ifølge Scobie.

Den erfarne kongelige reporteren minnes øyeblikket der hertuginnen skal ha vært både «ødelagt» og «opprørt og sårbar».

- Hun sto midt i Buckingham Palace og visste at hun aldri ville være der igjen som et arbeidende medlem av kongehuset. I det øyeblikket skjønner du at det ikke bare var et vanskelig par som feilet i å få det til å fungere. Det var en hel institusjon som feilet i å ta vare på og beskytte en nykommer, sier han videre.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Prøvde alt de kunne

Forfatteren legger også til at han håpet folk forstår at hertugparet aldri ønsket å distansere seg fra kongefamilien.

- Jeg håper folk innser at dette er et par som prøvde alt de kunne før de trakk seg tilbake, og ikke tror på det narrativet at de sluttet fordi de ikke fikk det som de ville.

Han trekker så frem flere eksempler på kvinner som har kommet inn i kongehuset, men som har møtt stor motstand. Både prinsesse Diana og Sarah Ferguson (61) fikk nemlig mye kritikk etter at de skilte seg fra henholdsvis prins Charles (72) og prins Andrew (61).

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Også hertuginne Kate (39) møtte stor motstand fra både folket og pressen før hun giftet seg med prins William (38). Pressen ga hun også kallenavnet «Waity Katie», fordi hun måtte vente så lenge på å bli fridd til.

- Det er et problem vi ser igjen og igjen: Kvinner som gifter seg inn i kongefamilien, og så forlater dem ødelagt og forslått. Jeg tror virkelig at behandlingen av kvinner i kongefamilien, og nykommere, er der problemet ligger, legger Scobie til.

LES OGSÅ: - Fikk ikke ei krone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer