Ingeborg Myhre:

Avslører Lotto-hemmeligheter

- Det er ikke rom for å tulle med de kulene i det hele tatt.

DETTE FÅR DU IKKE SE: Lotto-programleder Ingeborg Myhre avslører flere hemmeligheter fra Lotto-sendingene og fra hva som skjer bak kamera. Foto: Privat
DETTE FÅR DU IKKE SE: Lotto-programleder Ingeborg Myhre avslører flere hemmeligheter fra Lotto-sendingene og fra hva som skjer bak kamera. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Hver onsdag og lørdag er nordmenn landet over samlet foran tv-skjermen i håp om å hente hjem de skyhøye beløpene som deles ut under Lotto-trekningene. Det er ofte snakk om flere millioner kroner, og mange har nok en stor drøm om å stikke av med disse.

Dette gjelder også for Lotto-programleder Ingeborg Myhre (44), som har ledet sendingene to ganger i uka, i snart ti år.

Se og Hør møter 44-åringen hjemme hos henne på Jar i Bærum, og hun er ikke i tvil om at hun har en av verdens beste jobber. At hun må pendle til Hamar for å dele ut de enorme summene, trives hun svært godt med.

- Jeg føler meg så gammel når jeg sier det, for jeg føler fremdeles at det på en måte er min nye jobb, men jeg har hatt den i snart ti år og det hadde jeg aldri sett for meg. Jeg hadde tenkt at jeg skulle gjøre det et par år, men det er kjempegøy, skikkelig moro, forteller hun.

Det høyeste beløpet Ingeborg Myhre har fått dele ut til en heldig vinner i løpet av sin karriere, er svimlende 341 millioner kroner. Det beskriver hun selv som «helt sykt». Å kontakte vinnerne er det imidlertid ikke programlederen som tar seg av, men likevel har Myhre fått ringe et par ganger.

- Det er veldig morsomt, helt fantastisk å få gjøre det. Når det handler om en slik sum, så vet du at du forandrer livet til personen du ringer. De sitter hjemme og aner ingenting, sier hun til Se og Hør.

Beskyldt for juks

Myhre selv har bare vunnet 65 kroner på Lotto, men innrømmer at hun - i likhet med alle andre - gjerne skulle ha stukket av med et par millioner i gevinst en gang.

Gjerne også «kun» 100 000 kroner.

- Jeg spiller lotto hver lørdag. Men jeg kjører bare lykkekupong. Det var det første rådet jeg fikk da jeg begynte, at «ikke ha en fast rekke i tilfelle du glemmer å levere den inn». Jeg kjører fast en femukers med tilfeldige tall. Det har ikke funket for meg foreløpig da, innrømmer Myhre.

Hadde hun derimot vunnet høye beløp, er hun sikker på at mange raskt ville ha spekulert på om det var juks.

- Folk hadde helt sikkert trodd at jeg hadde jukset, det hender jo at noen fra Norsk Tipping også vinner, ikke veldig ofte, men det skjer, forklarer hun.

Videre påpeker Ingeborg at det ikke finnes noen mulighet for å jukse, ei heller for henne som står i studio under de ukentlige trekningene.

Får ikke røre maskinen

Det er nemlig svært strenge regler for hvordan en Lotto-trekning utspiller seg, og overfor Se og Hør avslører hun nå flere «tv-hemmeligheter».

- Det er snakk om så sjukt mye penger, så maskinene står inni et hvelv, en Lotto-maskin og en Vikinglotto-maskin. De blir trillet ut og satt opp på en rampe, og da er det ikke lov til å ta på dem.

- Har du noen gang tatt på den?

- Ja, én gang i løpet av alle disse åra. Da måtte jeg ha på meg hansker, og det samme med Lotto-kulene. De har jeg også fått ta på én gang med hansker. Det er så strengt. Det hadde ikke jeg tenkt på før jeg begynte å jobbe der, det at hvis du får fett på ei kule, så kan det ha innvirkning på hele vekta.

- Kulene blir veid hos justervesenet regelmessig, fordi kule nummer én skal veie like mye som kule 34 på grunn av trykksverten. Så da kan du tenke deg hvor innmari små marginer det er. Derfor er det utrolig strengt, forklarer hun.

- Men under sending da, stemmer det at det er vakter til stede?

- Ja, det sitter jo noen der fra Lotteritilsynet og Norsk Tipping og passer på hele tiden. Det er ikke noe rom for å tulle med de kulene i det hele tatt.

Millionærlunsj

Som Lotto-programleder får Myhre stadig spørsmål om hun ikke kan påvirke trekningen så man vinner. Men hun forklarer at hun ikke har noen som helst mulighet for innvirkning på spillet.

- Er det noe annet vi seere ikke vet?

- Jeg har lov til å ha med barna mine på jobb, men nå får de ikke sitte i studio under sending lenger, det fikk de før. Jeg antar at det er hvis de bråker eller noe, men det skal heller ikke være noen i studio som ikke har noe med produksjonen å gjøre. Si det er Joker-trekning og noen kjenner den som er med, da kan man lett løpe ut og ringe.

- Det er ganske strengt. Vi skal jo ikke oppfordre til gambling og spilling heller, så det er veldig strenge rammer på hva vi kan si og ikke si, og det synes jeg er utrolig bra. Det er ikke noe bingotull hvor folk kan spille seg fra hus og hjem.

I tillegg avslører Myhre at de som har stukket av med pengepremier på over én million får tilbud om å delta på en såkalt «millionærlunsj» - hvor de får omvisning i studio, får se på maskinen og ta bilder. Men de får ikke røre maskinen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Det er veldig spennende. Alle som har vunnet én million og mer i alle Norsk Tipping sine spill, blir invitert til noe som heter millionærlunsj hver siste fredag i måneden i Norsk tippings lokaler. De får kaffe og wienerbrød, men også en flott og høytidelig lunsj med egen millionærkake til dessert. Her er det en presentasjon av alle millionærene, med en runde rundt bordet hvor de forteller hvor mye de har vunnet, hvordan de opplevde det, hvor de var og hva de gjorde da det skjedde.

Myhre tror at mange vinnerne har til felles at de først ble ganske sure da telefonen ringte seint en onsdagskveld eller avbrøt lørdagstacoen. Når de hører det er fra Norsk Tipping blir imidlertid tonen raskt en helt annen.

- Vinnerne er nesten som en hemmelig klubb. Jeg tror det er umulig å forstå hvordan det er å vinne så mye penger før man får den telefonen selv.

- Hvor lenge ser du for deg å holde på som «Lotto-Ingeborg»?

- Jeg skal ikke bli hun gamle dama på tv, men så lenge jeg synes det er genuint gøy, fortsetter jeg. Jeg trives veldig godt foreløpig, og jeg vil jo ikke innse hvor gammel jeg er. Jeg prøver å lyve på alderen hele tida, og sønnen min tror jeg er 29 år, sier Myhre lattermildt.

LES OGSÅ: Slik reagerte Helene Olafsens kjæreste på graviditeten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer