Georgie Henley:

Avslører livstruende sykdom

Åpner seg om sjelden diagnose.

BARNESTJERNE: Georgie Henley ble stjerne over natten etter hovedrollen i «Narnia»-filmene. Foto: Scott Garfitt/Invision/NTB
BARNESTJERNE: Georgie Henley ble stjerne over natten etter hovedrollen i «Narnia»-filmene. Foto: Scott Garfitt/Invision/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Georgie Henley (27) ble et kjent fjes for verden i rollen som Lucy Pevensie «Narnia»-filmene.

Siden den gang har Henley medvirket i en rekke filmer, samt delt flittig fra livet på sosiale medier.

Nå åpner barnestjernen seg om en tøff tid - og sykdommen som nesten tok livet av henne. Det melder BBC.

Var nær å dø

I et innlegg fra Instagram, publisert forrige uke, skriver Henley at hun var 18 år, og seks uker inn i universitetsutdanningen da hun fikk den sjeldne sykdommen Nekrotiserende fasciitt. Det gjør hun under et bilde av seg som viser frem flere arr på venstre arm.

SPISTE IKKE: Sander «Randulle» Dale forteller nå at det psykiske spillet tok tilslutt overhånd, og produksjonen måtte gripe inn. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Vanligvis oppstår sykdommen svært raskt, sprer seg hurtig og kan bli livstruende i løpet av timer til dager. Tilstanden omtales av noen som «infeksjon med kjøttetende bakterier», ifølge NHI.

Hun skriver at diagnosen «nesten tok livet av henne», og «skapte kaos i kroppen hennes».

«For å forhindre å amputere venstrearmen, gikk jeg gjennom utmattende invasiv kirurgi, og senere omfattende rekonstruktiv kirurgi som resulterte i en rekke hudtransplantasjoner og arr».

Videre forteller «Narnia»-stjernen at hun har brukt tid å heles både fysisk og mentalt.

«De siste ni årene har jeg vært åpen om både arrene mine og privatlivet mitt, men jeg har skjult arrene mine i profesjonelle settinger: Jeg har brukt bandasje, sminke på sett og på scenen, og langermet genser hvis det er mulighet for at jeg blir tatt bilde av, og bukser så jeg kan putte hendene i lomma».

Hylles av fansen

Skuespilleren innrømmer samtidig at hun har fryktet at arrene vil hindre henne i å få jobber, og skammet seg over å være annerledes.

«Men arrene mine er ikke noe å skamme seg over. De er et kart over smerten kroppen min har vært gjennom, og viktigst av alt en påminnelse om at jeg overlevde».

«Jeg er stolt av å være en som har synlige arr i bransjen».

RØRT: Det ble et sterkt øyeblikk da Nadya Khamitskaya måtte se på danseparteren Nate fra sidelinja. Bilder fra TV2. Vis mer

Avslutningsvis takker Henley Addenbrooke sykehus, i tillegg til venner og familie for støtten gjennom «de tøffeste tidene».

I kommentarfeltet mottar skuespilleren ros, og enkelte følgere setter tilsynelatende ekstra stor pris på Henleys åpenhet.

«Vakkert, takk for at du deler. Jeg har også arr, og setter pris på dette», skriver en følger.

«Som en person med arr etter operasjon, betyr dette alt for meg», lyder det fra en annen.

LES OGSÅ: Datteren (12) måtte fjerne svulst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer