Matoma:

Avslører kronisk sykdom

- Det er bare noe jeg må lære å leve med.

DELER ÅPENHJERTIG: Matoma forteller at han har fått påvist leddgikt. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
DELER ÅPENHJERTIG: Matoma forteller at han har fått påvist leddgikt. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tom Stræte Lagergren (32), også kjent som Matoma, har fått påvist leddgikt. Det deler han i denne ukens episode av Ida Fladens (37) podkast «Ida med hjertet i hånden».

I podkasten kommer duoen innom det å komme i kontakt med egne følelser og å kombinere kjærlighetslivet med det hektiske livet som DJ.

Den tidligere «The Voice»-dommeren forteller om hverdagen som besto av krevende reiser, mye alkohol og utallige nattklubber uten å ta hensyn til helsen.

Tidligere har DJ-en hatt opp mot 300 reisedøgn i året med svært heftige reiseruter, men nå har tallet redusert seg til mellom 150 til 200 reisedøgn. Ifølge Lagergren gikk dagene i å våkne opp på et hotell og nesten ikke vite navnet på stedet, til å farte til et nytt.

Til slutt ble det for mye for kroppen.

Ligger i familien

32-åringen forteller at leddgikt ligger i familien. Faren hans fikk påvist samme sykdom i 40-årene. Den hektiske hverdagen kombinert med genetikken gjør at han nå må leve med kroniske smerter i leddene.

- Jeg tar en sprøyte én gang i uken med noe juice, jeg kaller det bare «Supermann-sprøyten». Det første jeg tenkte var: «Jaja, det er jo verre ting man kan leve med, så dette må jo bare gå». Så er det min egen oppgave - til det nivået det går an - å få kunnskap om denne sykdommen og om hva som hjelper og ikke hjelper, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.