«Kompani Lauritzen»:

Avslører krisemøter i «Kompani Lauritzen»

- Det var noen som beit litt negler og syntes det var i overkant spennende, forteller TV-profilen.

KRISE: Fenrik Geir Aker mener at situasjonen ble så dramatisk fordi TV-konseptet var helt nytt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KRISE: Fenrik Geir Aker mener at situasjonen ble så dramatisk fordi TV-konseptet var helt nytt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

I 2020 gikk den første sesongen av TV 2 suksessen «Kompani Lauritzen» over skjermene. Den gang var det artist Øyvind «Vinni» Sauvik (47) som gikk helt til topps og stakk av med seieren.

I starten av sesongen var det derimot ikke selvsagt at det var Sauvik som skulle vinne konkurransen. Han var nemlig fast bestemt på å forlate kompaniet før en lagkonkurranse.

- Jeg har vært lei siden dag én, men jeg har vunnet hver eneste lagkonkurranse og har vært best på alle tester. Det er over, jeg skal ikke være her lenger. Jeg orker ikke høre mer på pisset ditt, pisset hans, pisset ditt eller pisset ditt. Det er over, uttalte han i episoden.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik var fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

I et intervju med VG den gang fortalte 47-åringen at grunnen til at han reagerte som han gjorde var fordi han de siste 20 årene har levd slik han vil. Tilværelsen i militæret ble dermed brått en stor kontrast.

Under årets premierefest av «Kompani Lauritzen» avslører fenrik Geir Aker (47) at denne situasjonen har vært den mest dramatiske gjennom alle fire sesongene av suksess-serien.

- Vi hadde ikke noe erfaring med deltakere, hvordan de reagerte eller ikke. Så når det toppet seg der så var det noen som beit litt negler og synes det var i overkant spennende, sier han om situasjonen og legger til:

TAR TIL TÅRENE: «Kompani Lauritzen» starter med et pang når deltakerne blir kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det er det ikke alle som synes er like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

- Konseptet skulle ikke basere seg på at man skulle få lov til å trekke seg når man ville. Man visste jo ikke, tenk hvis det kom et ras av de som ville trekke seg? Da forsvinner jo hele grunnlaget.

Aker understreker at det var et kritisk punkt i kompaniets historie.

- «Vinni» hadde en ambivalent innstilling til det her med autoritet. Han likte det egentlig ikke, men så fikk han det til og da likte han det.

Situasjonen førte til krisemøter blant produksjonen.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Da hadde vi tydelige møter, samtidig som vi i befalet har opplevd sånne situasjoner før. Vi har jobbet på rekruttskole og befalsskole, og da er det alltid noen som kommer i opposisjon.

LES OGSÅ: - Grenser til egoisme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer