Larry King:

Avslører kreftsykdom

Talkshowlegenden undergikk en hemmelig operasjon etter at legene fant en mørk klump i brystet hans.

AVSLØRER: Programleder Larry King avslører at han nylig undergikk en operasjon etter å ha blitt rammet av lungekreft. Foto: NTB scanpix
AVSLØRER: Programleder Larry King avslører at han nylig undergikk en operasjon etter å ha blitt rammet av lungekreft. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Programleder, journalist og talkshowlegende Larry King (83) regnes som en av USAs fremste på sitt felt. Han ledet «Larry King Live» fra 1985 til 2010, og leder nå i stedet «Larry King Now» - et program i samme sjanger.

Foruten de anerkjente programmene, kjennetegnes han også for sitt karakteristiske utseende og for at han nesten alltid bruker bukseseler. Han har klart å bli folkekjær i USA og ellers rundt om i verden, men denne uka avslørte han noe som han har holdt skjult for fansen.

King oppdaget under en rutineundersøkelse i sommer at han hadde kreft i lungene. For en mann i hans alder kan det være en dødsdom, dersom det ikke utbedres fort nok.

Det er magasinet People som har fått 83-åringen til å åpne seg om temaet.

- Jeg hadde ingen smerter, men da legende tok røntgen av brystet mitt oppdaget de en liten flekk, sier han og fortsetter:

- De sa jeg var heldig og smart som tok et årlig røntgen av kroppen, fordi lungekreft pleier ikke å vise seg før i senere stadier.

Oppfordrer folk til å sjekke seg

Ifølge Kreftforeningen er vanlige symptomer på krefttypen hoste, smerter i brystet og blod i spyttet, blant annet. Mer generelle symptomer kan være slapphet og nedsatt appetitt. Røyking er årsaken til de aller fleste tilfellene, men det er anslått at nærmere 25 prosent av alle tilfeller oppstår hos ikke-røykere.

King faller imidlertid inn i kategorien av røykere. Han har tidligere beskrevet seg selv som en storrøyker, men sluttet i 1988 etter et hjerteinfarkt. Legene ville ha ham inn til operasjon så fort som mulig.

Saken fortsetter under bildet.

LEGENDARISK: Larry King er mest kjent for å lede talkshowet «Larry King Live», som gikk på skjermen fra 1985 til 2010. Her avbildet sammen med Oprah Winfrey. Foto: NTB scanpix
LEGENDARISK: Larry King er mest kjent for å lede talkshowet «Larry King Live», som gikk på skjermen fra 1985 til 2010. Her avbildet sammen med Oprah Winfrey. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter to uker på foredragsturné i Europa, la han seg under kniven.

- De gikk gjennom ribbeina mine med et lite kamera og klippet det vekk. Jeg kjente bare litt smerte og at jeg ble tungpustet, men etter en uke fikk jeg stemmen min tilbake og jeg begynte på jobb igjen, sier han.

Han har valgt å åpne seg om diagnosen for å forsøke å hjelpe andre. Han har, som nevnt, blant annet hatt et hjerteinfarkt tidligere. Han har også hatt prostatakreft og er diagnostisert med diabetes type 2.

- Jeg snakket om det den gang, og det hjalp ganske mange. Jeg vil at folk skal gå og få tatt et årlig røntgenbilde, forteller han åpent.

Vil fryses ned

King har tidligere skapt overskrifter med uttalelser om helsa. I 2011 kom programlederen med et kontroversielt utsagn. Han sa at han gjerne ville fryses ned når han dør, i håp om at han en gang i framtiden kan gjenopplives.

- Jeg håper de finner ut hva jeg nå enn døde av, og får meg tilbake i livet, sa han i CNNs «A Larry King Special: Dinner with the Kings».

Han forklarte overfor middagsgjestene, som var en del av programmet, at han frykter døden.

- Min største frykt er døden, fordi jeg tror ikke at jeg havner noe sted. Og siden jeg ikke tror det, har jeg ikke noen tro... Jeg er gift med en som er religiøs, så jeg tror hun havner et sted, sa han.

King har vært gift åtte ganger med sju forskjellige koner, og har sju barn. Siden 1997 har han vært gift med 26 år yngre Shawn King (57).

- Utenforstående tror kanskje jeg giftet meg med Larry for pengene hans. Absolutt ikke! Det kunne ikke vært lenger fra sannheten. Jeg var en fremgangsrik forretningskvinne, sa 57-åringen til Interview Magazine i fjor.

20 ÅR SAMMEN: Larry King og Shawn King har vært gift siden 1997. De har to barn sammen. Foto: NTB scanpix
20 ÅR SAMMEN: Larry King og Shawn King har vært gift siden 1997. De har to barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det er så vilt og så frekt!