Jane Fonda:

Avslører kreftdiagnose

- Jeg føler meg privilegert.

SYK: Jane Fonda har fått lymfekreft. Foto: NTB
SYK: Jane Fonda har fått lymfekreft. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jane Fonda (84) har blitt diagnostisert med kreft. Det melder hun selv på Instagram.

«Kjære venner, jeg har noe personlig jeg vil dele med dere. Jeg har blitt diagnostisert med lymfekreft og har startet cellegiftbehandling», åpner hun innlegget med.

Fonda informerer om at hun vil få cellegift i seks måneder og at hun hittil har reagert fint på behandlingene.

Ivrig klimaaktivist

Skuespilleren, som er kjent fra filmer som «Barbarella» og «Still Working 9 to 5», har vært en svært ivrig aktivist helt siden 1970-tallet. De seneste åra har hun engasjert seg for klimaet. I 2019 ble hun blant annet arrestert under en klimademonstrasjon.

I Instagram-innlegget bruker hun muligheten til å opplyse om hvordan forurensing fra fossilt brensel øker sjansen for kreft.

DET VIKTIGSTE NÅ ER KJÆRLIGHETEN: Shabana Rehman fylte 46 år, og etter det siste halve året med kampen mot kreft, har hun nå fokus på håp og kjærlighet. Video: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

«Vi trenger også å snakke om hva som forårsaker kreften så vi kan eliminere dem. For eksempel må folk vite at fossilt brensel forårsaker kreft. Det samme gjør plantevernmidler, hvorav mange er basert på fossilt brensel».

Hollywood-legenden skriver også at hun innser hvor heldig hun er som har helseforsikring.

«Jeg er heldig fordi jeg har helseforsikring og tilgang på de beste legene og behandlingene. Jeg innser, og det er vondt, at jeg er privilegert i dette. Nesten hver eneste familie i USA opplever kreft en eller annen gang, og altfor mange har ikke tilgang til kvalitetsbehandlingen som jeg får og det er ikke riktig».

SYK: Den kjente TV-profilen Geir Børresen hadde her fått tykktarmskreft. Video: Se og Hør Vis mer

Har hatt kreft før

Dette er ikke første gangen 84-åringen får en kreftdiagnose. I 2019 fortalte skuespilleren at hun har hatt kreft flere ganger, og at hun blant annet måtte fjerne det ene brystet sitt.

Hun fortalte også at hun ofte drar til hudlegen for å kutte vekk utvekster på kroppen sin ettersom hun tidligere elsket å sole seg.

Fonda har i tillegg til kreften flere andre helseutfordringer. Hun har blant annet fått erstattet begge hoftene og det ene kneet sitt på grunn av at hun lider av benskjørhet.

LES OGSÅ: Shabana Rehman: Har fått kreft: - Svært alvorlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer