Sarah Beeny:

Avslører kreftdiagnose

- Jeg har ventet 40 år på å høre denne beskjeden.

SYK: Programleder Sarah Beeny har fått brystkreft. Foto: Mike Lawn/REX/Shutterstock editorial/NTB
SYK: Programleder Sarah Beeny har fått brystkreft. Foto: Mike Lawn/REX/Shutterstock editorial/NTB Vis mer
Publisert

Den engelske TV-personligheten Sarah Beeny (50) har blitt diagnostisert med brystkreft. Det forteller hun i et intervju med The Telegraph.

Til avisen forteller Beeny at hun visste hun kom til å få diagnosen sekundet hun entret legekontoret.

- Selv om alle hadde på seg masker kan man fortsatt se øynene deres. Og jeg tenkte «Åh, jeg vet hva de øynene prøver å fortelle». Jeg snudde meg rundt og der satt det en brystkreftsykepleier. Jeg så på henne og tenkte «Vel, du er ikke her fordi du kjeder deg eller fordi du ser etter et kaldt og deilig rom å sitte i». Så jeg sa: «Jeg har kreft, ikke sant?» Og de svarte bare «ja».

Må fjerne brystet

Det er ikke lang tid siden TV-personligheten oppdaget en kul i brystet og dro for å bli undersøkt i en mammografiscreening.

De opprinnelige bildene viste ingen tegn på kreft, men etter en biopsi ble det bekreftet at kulen i brystet var en svulst.

Forrige uke fikk Beeny første runde med cellegift, før hun på nyåret vil gå gjennom en mastektomi (kirurgisk fjerning av et bryst, journ. anm.) og en strålebehandling.

Utenom den åpenbare kulen på brystet, hadde Beeny en annen grunn til å tro at hun var rammet av kreft. Moren hennes ble diagnostistert med brystkreft som spredde seg til hjernen, og døde da Beeny var ti år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer