Sarah Beeny:

Avslører kreftdiagnose

- Jeg har ventet 40 år på å høre denne beskjeden.

SYK: Programleder Sarah Beeny har fått brystkreft. Foto: Mike Lawn/REX/Shutterstock editorial/NTB
SYK: Programleder Sarah Beeny har fått brystkreft. Foto: Mike Lawn/REX/Shutterstock editorial/NTB Vis mer
Publisert

Den engelske TV-personligheten Sarah Beeny (50) har blitt diagnostisert med brystkreft. Det forteller hun i et intervju med The Telegraph.

Til avisen forteller Beeny at hun visste hun kom til å få diagnosen sekundet hun entret legekontoret.

- Selv om alle hadde på seg masker kan man fortsatt se øynene deres. Og jeg tenkte «Åh, jeg vet hva de øynene prøver å fortelle». Jeg snudde meg rundt og der satt det en brystkreftsykepleier. Jeg så på henne og tenkte «Vel, du er ikke her fordi du kjeder deg eller fordi du ser etter et kaldt og deilig rom å sitte i». Så jeg sa: «Jeg har kreft, ikke sant?» Og de svarte bare «ja».

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Må fjerne brystet

Det er ikke lang tid siden TV-personligheten oppdaget en kul i brystet og dro for å bli undersøkt i en mammografiscreening.

De opprinnelige bildene viste ingen tegn på kreft, men etter en biopsi ble det bekreftet at kulen i brystet var en svulst.

Forrige uke fikk Beeny første runde med cellegift, før hun på nyåret vil gå gjennom en mastektomi (kirurgisk fjerning av et bryst, journ. anm.) og en strålebehandling.

Utenom den åpenbare kulen på brystet, hadde Beeny en annen grunn til å tro at hun var rammet av kreft. Moren hennes ble diagnostistert med brystkreft som spredde seg til hjernen, og døde da Beeny var ti år gammel.

Moren døde av kreft

Til The Telegraph forteller hun at hun fikk et «lite sammenbrudd» på legekontoret da hun fikk beskjeden om at hun selv var syk.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Sykepleierne var så søte og hyggelige mot meg, men jeg tenkte «Dere skjønner ikke. Jeg har ventet 40 år på å høre denne beskjeden». Jeg visste at jeg kom til å høre den en dag.

Videre forteller TV-personligheten at hun for øyeblikket føler seg optimistisk. Kreften har ikke spredd seg, og legene har fortalt at hun har 80 prosent sjanse for å bli frisk.

- Jeg har en krefttype som er mulig å behandle. Jeg er heldig som har denne typen kreft, på dette stedet, i min alder, og med støtten jeg har rundt meg, forteller hun.

Beeny er en kjent fra flere boligprogrammer på engelsk TV, som for eksempel «Double Your House for Half the Money», «Renovate Don't Relocate», og «Property Ladder».

LES OGSÅ: - Alle steiner snus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer