Tine Thing Helseth:

Avslører kreftdiagnose

Trompetisten Tine Thing Helseth avlyser konserter etter kreftdiagnose.

TUNG BESKJED: Den norske trompetisten Tine Thing Helseth har fått kreft. Foto: Lise Åserud / NTB
TUNG BESKJED: Den norske trompetisten Tine Thing Helseth har fått kreft. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kommer den triste nyheten om at den norske trompetisten Tine Thing Helseth (34) har fått påvist kreft. Det opplyser Lisbeth Wilberg Olsen i Backstage Management til NTB, ifølge Dagbladet.

«Det er med tungt hjerte vi må melde at Tine må trekke seg tilbake en stund fremover, da hun har fått påvist diagnosen kreft – og nå vil motta nødvendig og riktig behandling», skriver Wiberg Olsen i en e-post til NTB, ifølge avisen.

«Hun er ved godt mot, og ser frem til å komme i gang med behandlingen, slik at hun – så raskt som mulig – kommer seg tilbake i god form og ut for å møte sitt publikum igjen», heter det videre.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Helseth begynte å spille trumpet i en alder av syv år, og har utdannelse fra konservatorieavdelingen på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun regnes i dag som en av de ledende trompetistene i sin generasjon.

Trompetisten har vunnet flere priser, blant annet Oslo Musikklærerforeningens ærespris og Luitpold-prisen som årets beste og mest interessante unge kunstner.

34-åringen har gitt ut flere album. Debutalbumet kom i 2007 og ga henne Spellemannprisen samme år i kategorien «årets nykommer».

I 2012 lanserte hun festivalen [email protected], hvor det er henne selv som står som kunstnerisk leder, og det er Munchmuseet i Oslo som er arena for festivalen. Helseth er også leder i tenThing brassensemble, som består av ti messingblåsere som presenterer klassisk materiale i messingdrakt, og som har gitt ut album og spilt konserter i Norge, Europa og Asia.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

LES OGSÅ: Tåkesyn avslørte kreften

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer