Gordon Ramsay:

Avslører kokain-drama på kjøkkenet

Gordon Ramsay letter på sløret i ny dokumentar.

MOTTOK KOKAIN: - Jeg så kokain ganske tidlig i karrieren. Jeg har fått det servert, og jeg har fått det. Jeg har tatt folk i hånda, og endt opp med å bli stående igjen med en liten pakke med folie, sier Gordon Ramsay i en ny TV-dokumentar. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto : NTB Scanpix
MOTTOK KOKAIN: - Jeg så kokain ganske tidlig i karrieren. Jeg har fått det servert, og jeg har fått det. Jeg har tatt folk i hånda, og endt opp med å bli stående igjen med en liten pakke med folie, sier Gordon Ramsay i en ny TV-dokumentar. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto : NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjendiskokken Gordon Ramsays neste program handler ikke om mat, men om kokain.

Dokumentaren «Gordon on cocaine» skal sendes på ITV, og nå har den britiske avisa Metro fått en prat og en tidlig smakebit på programmet til 50-åringen.

- Som melis

Ramsay deler samtidig noen oppsiktsvekkende historier fra sitt lange liv i restaurantbransjen, for å illustrere hvor vanlig dopet er i den kulinariske verden:

- Jeg så kokain ganske tidlig i karrieren. Jeg har fått det servert, og jeg har fått det. Jeg har tatt folk i hånda, og endt opp med å bli stående igjen med en liten pakke med folie, hevder Ramsay overfor Metro og fortsetter:

SUKSESS: Gordon Ramsay driver restauranter over hele verden. Her er han utenfor sin restaurant i Las Vegas. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Gordon Ramsay driver restauranter over hele verden. Her er han utenfor sin restaurant i Las Vegas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har blitt spurt om å strø kokain over suffleer, som melis. Kokain er overalt og det er ute av kontroll.

I jungelen

Teaserklippet viser Ramsay, som etter en utmattende tur inn i jungelen i Colombia, intervjuer en kokainkokk. Mannen foredler kokaplanten til kokain og forteller om prosessen. At sementstøv og batterisyre er to av ingrediensene, sjokkerer Ramsay.

- Det ser rent og fint ut når det er et hvitt pulver. Tenk at folk hjemme skryter av å ta dette. Bare se på hva han putter i. Fy faen, sier Ramsay.

Det er ITV som har gitt Ramsey klarsignal til en dokumentar på to timelange episoder der han går inn i alt fra kokainens opprinnelse til dens ødeleggende virkning.

Mistet ansatt

Ramsay selv er en sterk motstander av rusmiddelet, og målet hans med serien er å vise fram den destruktive siden av det ulovlige stoffet.

TVANGSFORING: Kjendis-kokk Gordon Ramsay har en rekke luksusrestauranter og Ernest Soulard er en av hans leverandører av luksusingrediensen gåselever (foie gras). Organisasjonen Viva! besøkte en av gårdene til Soulard. Dette er det de fant. Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg har ønsket å forstå kokain helt siden jeg mistet en av kokkene mine på restauranten i Chelsea, hvorfor det har spredt seg som en epidemi globalt og spesielt i den kulinariske verdenen, sier han til deadline.com.

Blant annet reiser han til Sør- og Mellom-Amerika for å møte «kokainkokker», smuglere og leiemordere. Han følger også politi og narkolangere hjemme i England. Serien er produsert av stjernekokkens eget selskap Studio Ramsay.

Denne artikkelen er opprinnelig publisert på dagbladet.no.

LES OGSÅ: Fjernet rynker etter mobbing

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer