Hugh Jackman og Deborra-Lee Furness:

Avslører hvorfor han falt for sin 13 år eldre kone

- Jeg kommer aldri til å glemme det, sier Hugh Jackman.

IKKE IDEELT: Da Hugh Jackman først falt for kona Deborra-Lee Furness, var de to motspillere i hans første store tv-jobb. Her er paret avbildet sammen på MET-gallaen i New York i mai. Foto: AP/ NTB scanpix
IKKE IDEELT: Da Hugh Jackman først falt for kona Deborra-Lee Furness, var de to motspillere i hans første store tv-jobb. Her er paret avbildet sammen på MET-gallaen i New York i mai. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I fjor kunne filmstjernen Hugh Jackman (49) og skuespillerkona Deborra-Lee Furness (62) feire 20 år som mann og kone, to tiår etter at de giftet seg utenfor Melbourne i hjemlandet Australia våren 1996.

Paret har i årenes løp fått mye oppmerksomhet for aldersforskjellen på 13 år, som i manges øyne er av den mer utradisjonelle typen.

Og da de to først ble kjent, var konas erfaring en del av det som appellerte til Jackman. Det forteller han i et intervju med People, der han røper hvordan han og kona møttes første gang.

«Starstruck» av kona

På starten av 1990-tallet var Hugh Jackman en fersking i skuespilleryrket, men han hadde sikret seg en stor rolle i tv-serien «Correlli» (1995).

Den 13 år eldre Deborra-Lee Furness hadde derimot en rekke serier og filmer bak seg allerede, og hun hadde en av tittelrollene i Jackmans første ordentlige tv-jobb, som Louisa Corelli.

Til People sier Jackman at «Corelli»-rollen var hans store gjennombrudd, og at han møtte sin nåværende kone i forbindelse med innspillingen av serien:

STØDIG PAR: Hugh Jackham og Deborra-Lee Furness på verdenspremieren til «Australia» i Sydney for ni år siden. Foto: AP/ NTB scanpix
STØDIG PAR: Hugh Jackham og Deborra-Lee Furness på verdenspremieren til «Australia» i Sydney for ni år siden. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg var virkelig redd. Deb, hun var en stor stjerne. Jeg blir plukket opp, og Deb sitter i forsetet i bilen. Jeg kommer aldri til å glemme det. Hun tok av seg setebeltet, snudde seg, rakte fram hånden, tok av seg solbrillene og sa: «Hei, jeg er Deborra-Lee Furness, hyggelig å møte deg». Jeg husker at jeg tenkte: «Jeg liker denne jenta», minnes han.

- Uprofesjonelt og flaut

Det gikk noen uker, og de to skuespillerne fant virkelig tonen på innspillingssettet. Så innså Hugh Jackman at han faktisk hadde falt for sin eldre, kvinnelige motspiller.

- Dette er den tingen man bare ikke skal gjøre. Det er uprofesjonelt og flaut, sier «X-Men»-stjernen om forelskelsen i dag.

Hollywood-kjekkasen røper overfor People at han prøvde å bli kvitt forelskelsen ved å unngå Deborra-Lee, og han snakket ikke med henne på en hel uke. Til slutt tok han likevel mot til seg og inviterte henne hjem på middag - riktig nok sammen med en stor vennegjeng.

Mens hun stod på kjøkkenet og hjalp ham med desserten, konfronterte hun ham med det at han hadde unngått henne. Og utfallet ble helt annerledes enn det Jackham kunne drømt om:

- Jeg svarte: «Jeg er forelsket i deg. Jeg beklager, jeg kommer over det.» Så sier hun: «Åh? For jeg er forelsket i deg også». Jeg hadde aldri i verden trodd at hun gjengjeldte følelsene mine, sier han i dag.

I noen få uker prøvde paret å holde forholdet sitt hemmelig, før de innså at alle rundt dem hadde visst om det hele tiden uansett.

KINOAKTUELL: Hugh Jackman arm i arm med kona på «The Greatest Showman»-premieren i New York i starten av desember. Foto: NTB scanpix
KINOAKTUELL: Hugh Jackman arm i arm med kona på «The Greatest Showman»-premieren i New York i starten av desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Beste som har skjedd meg

Selv om stjerneparet sikkert kunne ønsket at de hadde blitt kjent et annet sted enn på en tv-innspilling, har det altså ikke hindret dem i å holde sammen i over 20 år.

I dag er duoen stolte foreldre til adoptivbarna Ava Eliot (12) og Oscar Maximilian (17), og Hugh Jackman har snakket varmt om kona si i mer enn ett intervju.

Da han gjestet tv-programmet «Sunrise» våren 2016, sa filmstjernen at en del av hemmeligheten bak det langvarige ekteskapet er at han sørger for å holde kona glad og fornøyd:

- Lykkelig kone, lykkelig liv - det er slagordet mitt, sa Jackman den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

No caption needed.

Et innlegg delt av Hugh Jackman (@thehughjackman)

Og mens andre Hollywood-stjerner gjerne gifter og skiller seg mer enn én gang, virker «Logan»-skuespilleren strålende fonøyd med ekteskapet sitt.

- Jeg kan ærlig talt si at det blir bedre og bedre. Hun er det beste som har skjedd meg, har 49-åringen sagt i et intervju med Ellen DeGeneres.

Homserykter og hudkreft

Det kan kanskje virke som om Hugh Jackman og Debora-Lee Furness har et fullstendig rosenrødt samliv, men det er ikke hele sannheten.

Ekteparet har gjentatte ganger vært nødt til å avvise rykter om at Jackman egentlig er homofil, ettersom den populære skuespilleren har en såpass mye eldre kone.

- Hvis jeg var homoseksuell, så ville jeg ha vært det. Jeg synes uansett ikke at det er det mest interessante med en person. Men jeg blir frustert fordi jeg ser hvordan det påvirker Deborra, har Jackman selv sagt i et intervju med «60 Minutes».

Og Deborra-Lee har heller ikke lagt skjul på at hun lar seg irritere over folk som stempler henne som «heldig» fordi hun er gift med «X-men»-kjekkasen Jackman.

- For meg er det en fornærmelse, som at man antyder at jeg vant «kjøttlotteriet», sa hun til den australske utgaven av Women's Weekly i 2014, ifølge ContactMusic.

De siste årene har paret også vært nødt til å forholde seg til kreftsykdom, ettersom «The Greatest Showman»-aktuelle Jackman er blitt rammet av hudkreft en rekke ganger.

Heldigvis er det «bare» tilbakevendende basalcellekarinom filmstjernen sliter med. Det er den mest vanlige hudkreftformen og har svært god prognose.

LES OGSÅ: Derfor vekker Meghan Markles kjole oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer