Frank Løke:

Avslører hvorfor han droppet å krasje «Skal vi danse»-finalen

- Pokalen burde stått på min allerede overfylte peishylle.

HOLDT SEG UNNA: I uka før lørdagens «Skal vi danse»-finale truet Frank Løke med å troppe opp på finalen, men bestemte seg i siste liten for å holde seg unna. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HOLDT SEG UNNA: I uka før lørdagens «Skal vi danse»-finale truet Frank Løke med å troppe opp på finalen, men bestemte seg i siste liten for å holde seg unna. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdagens forrykende finale i «Skal vi danse» sørget for en særdeles spennende sending, som resulterte i seier til Einar Nilsson (54) og Anette Stokke (30). Danseduoen var over seg av begeistring da dommen falt, og den påfølgende festen gikk alt annet enn rolig for seg for det seirende paret.

Sendingen gikk fint, uten skandaler eller avbrytelser. Det var derimot ikke gitt at det skulle gå slik for seg. Frank Løke (38), som ble kastet ut av programmetetter det famøse «Borat-stuntet», truet lenge med å krasje både finalen og festen etterpå.

Da Se og Hør pratet med ham i 20-tida lørdag kveld, hadde han ennå ikke bestemt seg for om han skulle krasje festen. 38-åringen valgte imidlertid å glimre med sitt fravær, og hold seg langt unna Nydalen i Oslo lørdag kveld.

VINNERE: Einar og Anette vant «Skal vi danse». Se vinnerintervjuet her. Reporter: Henriette Eilertsen Foto: Helén Skogstad Vis mer

- Fortjent

Nå avslører han hvorfor. Det skal nemlig ha vært samvittigheten som holdt ham tilbake i helga.

- Det hadde vært gøy å treffe de andre deltakerne og danserne igjen, men jeg ønsket ikke å stjele eller å ta fokuset vekk fra vinnerne, skriver han i en tekstmelding til Se og Hør mandag.

Da det ble kjent at den tidligere håndballspilleren ikke var velkommen i finaleshowet, brøt TV 2 en årelang tradisjon. Kanalen begrunnet den gang valget med at Løke «bevisst brøt med produksjonens retningslinjer og at han dermed brøt grunnlaget for videre samarbeid».

SKJEBNESVANGERT: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2
SKJEBNESVANGERT: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2 Vis mer

Han kastet nemlig klærne og sto igjen i en glitrende drakt, lik den Sacha Baron Cohen har på seg i suksesskomedien «Borat», noe som ble for mye for produksjonen. I ettertid har Løke holdt seg aktivt i rampelyset med tirader på Instagram mot produksjonen og dommerne, i tillegg til å gi ut låta «Action Frank». I den sparker han også mot TV 2.

Han valgte likevel å holde seg unna festen, av respekt for det vinnende paret.

- Einar og Anette har levert hvert eneste program, så det er fortjent at de vant, skriver han, og mimrer tilbake til sin egen deltakelse:

- Jeg er meget fornøyd med at jeg fikk flest stemmer i det programmet jeg ble kastet ut. Det hadde ikke vært 758 000 seere med «Action Frank» i finalen, da hadde det nok blitt seerrekord. Og ja, den finalen hadde jeg vært i, for de eneste tilbakemeldingene jeg har fått fra folk er positive. Jeg fikk folk som aldri før så på, og i hvert fall ikke stemte på deltakere i «Skal vi danse» til å gjøre å det, skriver han i tekstmeldingen.

Spår mulig seier

Det er ennå ikke kjent hvor mange som så finalen av «Skal vi danse» på TV 2. Det skyldes ifølge DN en teknisk feil. Tallene er ventet førstkommende tirsdag. Om Løke hadde klart å skape et rekordstort seertall kan man uansett ikke vite, ettersom han ikke dukket opp på lørdag.

Dersom han ikke ble kastet ut av TV 2, tror han at seieren hadde vært i hans hule hånd nå.

- Pokalen burde stått på min allerede overfylte peishylle, men jeg skulle nok klart å rydde plass til den, avslutter han.

Selvtilliten er på topp hos den tidligere håndballproffen, som altså bestemte seg for å ikke dukke opp på lørdag. Det kan han være glad for at han ikke gjorde, om vi skal tro reaksjonene enkelte hadde da han først begynte å lefle med en mulig finale-krasjing.

- I første omgang lurer jeg på hva han skal gjøre der? Jeg hadde ikke reagert personlig om han dukket opp, men jeg tenker at vi på lørdag skal vi feire denne sesongen og dem som har jobbet hele løpet ut, har dommer Merete Lingjærde (56) tidligere uttalt til Se og Hør.

- Helt normalt i realitysammenheng

Gjennom sesongen, før Løke ble kastet ut, var hun aldri spesielt begeistret for hans danseferdigheter. Han høstet dårlige poengsummer hver uke, og ble etter hvert avhengig av showelementet som et frieri til seerne. Det synes ikke dommeren noe om.

- Han brøt reglene og ble kastet ut, og da tenker jeg at det blir feil om han skal troppe opp. Jeg tenker at det er rart at han har lyst til å ødelegge, og skjønner ærlig talt ikke poenget. Jeg skjønner heller ikke hvorfor man skal ha lyst til å komme når man ikke fikk fullføre, sa hun kontant.

En annen dommer som håpet Frank Løke holdt seg unna bråk lørdag kveld var Tore Petterson (38). Han hadde tidligere i høst en aldri så liten feide med deltakeren, etter å ha blitt hengt ut på Instagram. Like etter Løkes bombe på nettet la Petterson ut en beskjed på Instagram rettet mot Løkes uttalelser.

På spørsmål fra Se og Hør om hva han trodde helgen ville bringe dersom den tidligere håndballspilleren troppet opp i Nydalen lørdag kveld, svarte han følgende:

- Det er helt normalt i realitysammenheng at man ikke får delta i finaler dersom man har brutt kontrakten. Jeg kan derimot ikke se for meg at han kommer til å gjøre noe stor skade om han bare sitter i salen, men jeg håper han holder seg unna sendingens innhold, fortalte han.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Legger seg flate etter prinsens tabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer