<p>FORDUFTET: På 90-tallet var Ashley og Mary-Kate Olsen et av verdens mest omtalte tvillingpar. Nå forteller jentene hvorfor de ikke lenger er like synlige i offentligheten. Foto: NTB Scanpix <br>
</p>

FORDUFTET: På 90-tallet var Ashley og Mary-Kate Olsen et av verdens mest omtalte tvillingpar. Nå forteller jentene hvorfor de ikke lenger er like synlige i offentligheten. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Mary-Kate og Ashley Olsen:

Avslører hvorfor de forsvant fra rampelyset

Det berømte tvillingparet har stilt opp i ytterst sjelden intervju.

En hel verden fulgte Mary-Kate (32) og Ashley Olsen (32) idet de sammen vokste opp i rampelyset.

Eventyret startet først da den populære sitcomserien «Under samme tak» ble introdusert for tv-seerne i 1987, der tvillingene byttet på å spille minstejenta Michelle Tanner. Videre fulgte en samkjørt skuespillerkarriere, før de opprettet et eget foretak og lanserte filmer, bøker, sminke, plater og klær.

Så skjedde det noe.

Jentene ble eldre, og i takt med tida langt mindre synlige i underholdningsbransjen. Etter å ha funnet sin plass innenfor mote, der de slo gjennom som designere med merket The Row, anses søstrene i dag som to av de mest mystiske skikkelsene i Hollywood.

BARNESTJERNER: Mary-Kate og Ashley Olsen medvirket i en rekke filmer, før de la skuespillerkarrieren på hylla. Her avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix
BARNESTJERNER: Mary-Kate og Ashley Olsen medvirket i en rekke filmer, før de la skuespillerkarrieren på hylla. Her avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Som et ekteskap

For de dukker sjelden opp på arrangementer. De eksisterer ikke i sosiale medier, og gir nærmest aldri intervjuer. I de få artiklene søstrene har stilt opp i de siste åra, kommer det tydelig fram at en skjermet tilværelse er den foretrukne tilværelsen.

Det er i forbindelse med lanseringa av en egen herrekolleksjon at Olsen-søstrene nå har tatt et lite steg ut i rampelyset. Overfor Wall Street Journal Magazine åpner jentene seg blant annet om forholdet dem imellom.

MOTEDESIGNERE: Tvillingparet ble først berømt for sine skuespillerkarrierer. Nå er det mote og klær som gjelder. Foto: NTB Scanpix
MOTEDESIGNERE: Tvillingparet ble først berømt for sine skuespillerkarrierer. Nå er det mote og klær som gjelder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært 32 år med å lære seg å kommunisere sammen. Vårt forhold er som et ekteskap eller et partnerskap. Vi har hatt våre opp- og nedturer, sier Ashley Olsen, uten å gå i ytterligere detalj.

Før barnestjernene hadde rukket å fylle ti år, hadde de bygget sitt eget familieimperium, og helt på egen hånd blitt de yngste millionærene i USA.

Selv om de stort sett holder seg bak kulissene, har ikke dette fått negative konsekvenser for lommeboka. Samlet har søstrene en estimert formue på 400 millioner dollar, ifølge Life and Style Magazine. Dette tilsvarer om lag 3,3 milliarder norske kroner.

STJERNESØSTRE: Mary-Kate Olsen (t.v.) og Ashley Olsen på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles i 2004. Foto: NTB Scanpix
STJERNESØSTRE: Mary-Kate Olsen (t.v.) og Ashley Olsen på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ut av livmoren

Overfor Wall Street Journal mener Mary-Kate Olsen at det finnes en konkret årsak til søstrenes suksess.

- Vi gjør alt sammen … Det har vi gjort siden vi kom ut av livmoren.

I intervjuet uttrykker søstrene forståelse for at publikum er nysgjerrig på hvorfor de egentlig forlot blitsregnet. Samtidig antyder de sterkt at årsaken har en sammenheng med oppveksten og tilværelsen som barnestjerne.

- Jeg vet ikke om det kanskje kan være måten vi vokste opp på. Vi liker bare ikke å snakke om oss selv eller det vi driver med … Det er liksom ikke vår greie.

- Skremmende

At søstrene er opptatt av å skjerme eget privatliv blir også tydelig i form av at de har tatt totalavstand fra sosiale medier. I et intervju for to år siden kom duoen med følgende begrunnelse:

- Vi dykker ikke ned i den verdenen. Det konstante presset om å være sett, og bli «godkjent» av alle andre, skaper et bilde som ikke alltid stemmer overens med virkeligheten - og legger et press på unge jenter. Det er skremmende, fortalte Mary-Kate til magasinet Net-A-Porter.

GIFT: Mary-Kate Olsen og Olivier Sarkozy ga hverandre sine ja i 2015. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Mary-Kate Olsen og Olivier Sarkozy ga hverandre sine ja i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

32-åringen, som giftet seg med den 17 år eldre tobarnsfaren Olivier Sarkozy i 2015, fortalte også at hun heller ønsker å prioritere tid sammen med familien.

- Jeg har en ektemann, to stebarn og et liv. Jeg må hjem og lage middag. Det er viktig å finne ting som får deg til å slappe av, ellers blir du bare utbrent og lite produktiv, sa hun.

Ashley Olsen har på sin side vært i et forhold med den 34 år eldre finansmannen Richard Sachs (65). De to gikk hver til sitt i fjor.

Hvorvidt søstrene en gang i framtida vil returnere til skuespillerbransjen, er ukjent. Da det i 2015 ble kjent at «Under samme tak» skulle gjøre comeback, takket Mary-Kate og Ashley derimot nei til å medvirke, ifølge US Weekly.

LES OGSÅ: Se stjernens nye millionvilla

- Litt som å våkne opp med fylleangst

- Litt som å våkne opp med fylleangst

Hyller samboeren etter fødselen

Hyller samboeren etter fødselen

Venter sitt tredje barn: - Han er skremt

Venter sitt tredje barn: - Han er skremt

- Skilles ni måneder etter bryllupet

- Skilles ni måneder etter bryllupet

Oppdrar sønnen som jente

Oppdrar sønnen som jente

TV-stjerne kommer ut av skapet

TV-stjerne kommer ut av skapet

Fikk barn med sin 31 år yngre kone

Fikk barn med sin 31 år yngre kone

Avslører vill penge­bruk på datteren

Avslører vill penge­bruk på datteren

Deler unikt bilde med fansen

Deler unikt bilde med fansen

- Det er bare ikke passende

- Det er bare ikke passende

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255