Prins Nikolai:

Avslører hvordan han ble modell

Danske prins Nikolai røper hvordan han ble oppdaget som modell.

MODELLKARRIERE: Prins Nikolai har gjort stor suksess som modell de siste årene. Han har blant annet gått på catwalken for motehus som Burberry og Dior. Nå avslører 21-åringen hvordan han ble modell i ny TV-dokumentar. Foto: Steen Brogaard / NTB
MODELLKARRIERE: Prins Nikolai har gjort stor suksess som modell de siste årene. Han har blant annet gått på catwalken for motehus som Burberry og Dior. Nå avslører 21-åringen hvordan han ble modell i ny TV-dokumentar. Foto: Steen Brogaard / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med sin tykke, mørke manke, høye kinnben og oppvakte øyne har prins Nikolai (21) blitt et populært fjes blant moteskapere de siste par årene. Den danske prinsen - som er sønn av prins Joachim (51) og grevinne Alexandra (56) - debuterte på catwalken for Burberry i 2018, og har også vært en av Diors eksklusive modeller.

Nylig prydet han også forsiden av tsjekkoslovakiske Vogue.

21-åringen har derimot uttalt at han ikke ønsker å «bare» være modell, og at han ser for seg en annen tilværelse på sikt. Han studerer nå på Copenhagen Business School, CBS, og tar en bachelor der i Business Administration og Service Management.

Når han ikke studerer, så tar han altså modelloppdrag.

- Det er noe jeg gjør selv

I en ny kinesisk TV-dokumentar om grevinne Alexandra og hennes familie, blir det avslørt hvordan og hvorfor 21-åringen tok skrittet inn i modellverdenen, melder Billed-Bladet.

Nikolai hadde i utgangspunktet aldri gått med noen modelldrøm i magen. Likevel ble den høyreiste prinsen oppdaget av Bente Lundquist, eieren av det danske modellbyrået Scoop Models, da han var 18 år gammel. Mamma grevinne Alexandra ble spurt om Nikolai ville være modell, men ønsket ikke å presse ham til det.

CATWALK: Prins Nikolai på catwalken for motehuset Dior i januar i fjor. Foto: Moos Photo / NTB
CATWALK: Prins Nikolai på catwalken for motehuset Dior i januar i fjor. Foto: Moos Photo / NTB Vis mer

- Jeg sa at jeg ville legge det frem for Nikolai, men at han selv skulle bestemme, forteller grevinnen i TV-dokumentaren.

Prinsen på sin side ble veldig glad for forespørselen.

- Jeg var ikke nervøs første gang jeg gikk på catwalken, men selvfølgelig veldig spent. Litt sommerfugler i magen, men det er virkelig gøy og jeg nyter det, forteller 21-åringen.

FAMILIE: Nikolais mor, grevinne Alexandra, ble spurt av et modellbyrå om sønnen ønsket å bli modell. Det ville han. Her er Nikolai (t.v.) avbildet sammen med moren og lillebroren prins Felix. Foto: Lars H. Laursen / NTB
FAMILIE: Nikolais mor, grevinne Alexandra, ble spurt av et modellbyrå om sønnen ønsket å bli modell. Det ville han. Her er Nikolai (t.v.) avbildet sammen med moren og lillebroren prins Felix. Foto: Lars H. Laursen / NTB Vis mer

Videre forteller han at det er desto rarere å stå foran kameraet.

- Forskjellen er at det er noe jeg gjør selv. Å være prins Nikolai er bare noe jeg er født til, sier han.

Bor med kjæresten

På hjemmebane tilbringer trolig prinsen mye tid med sin kjæreste, rikmannsdatteren Benedikte Thoustrup. De har vært sammen i nærmere tre år, og går på samme skole.

Prinsen og Thoustrup har tidvis hatt et avstandsforhold, da sistnevnte bodde i Paris frem til sommeren 2019, hvor hun studerte på prestisjeuniversitetet Sorbonne.

I august i fjor kom nyheten om at paret skulle flytte sammen og dermed bli samboere. Noen måneder senere skrev danske Se og Hør at prins Nikolai hadde kjøpt seg en splitter ny luksusleilighet i København.

TENNER LYS: Tredje søndag i advent og kongefamilien avslører hva som er deres juleønsker. Video: Kongehuset på Facebook Vis mer

Ukebladet skrev at den unge prinsen hadde gått til anskaffelse av en leilighet i kvartalet rundt Søerne og Nørreport stasjon i sentrale København. Han flyttet dermed ut av leiligheten han bodde i ved bestemor dronning Margrethes (80) slott, Amalienborg.

- Jeg har vært veldig glad i å bo ved Amalienborg, men da jeg fikk muligheten til å kjøpe leiligheten, slo jeg til, sa prinsen gjennom grevinne Alexandras privatsekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, til danske Se og Hør.

- Jeg er også glad for at leiligheten er nærmere studiet mitt på CBS, sa prinsen videre.

LES OGSÅ: Dette er de unge, hotte kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer