Trond Giske og Haddy Njie:

Avslører hvem som er forlovere

- Haddy gjør meg lykkelig, skryter Giske dagen før bryllupet.

GIFTER SEG: Lørdag gir Trond Giske og Haddy Njie hverandre sine ja i Trondheim. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GIFTER SEG: Lørdag gir Trond Giske og Haddy Njie hverandre sine ja i Trondheim. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar kom den hyggelige nyheten om at TV-profil Haddy Njie (39) og Arbeiderpartiet-politiker Trond Giske (52) hadde forlovet seg.

- Jeg kan bekrefte at vi skal gifte oss 1. juni og at vi gleder oss stort, fortalte Giske den gang til VG.

Politikeren var ordknapp overfor avisa om hvordan frieriet hadde skjedd og hvem som ville bli invitert i bryllupet, men nå, dagen før den store dagen, letter han derimot på sløret om detaljer rundt seremonien.

Vielsen finner sted i Nidarosdomen i Trondheim lørdag - i samme kirke som prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i sin tid, og sammen med 120 gjester skal de feire kjærligheten.

- Jeg gleder meg veldig til å gifte meg med Haddy - fordi hun gjør meg lykkelig. Og fordi hun er snill, klok - og sterk, sier den vordende brudgommen til VG fredag.

Videre avslører han hvem som har fått det ærefulle oppdraget med å være forlovere når de gir hverandre sine ja.

Saken fortsetter nedenfor.

«Sjelevenner»

Mens Giske har valgt sin kamerat og partikollega Tore Nordseth (53), så landet Njie på to forlovere. Venninnene Ingrid Gjessing Linhave (41), godt kjent fra TV-ruten, og Linn Halstensen, som er daglig leder i managementselskapet Plan-B.

NRK-kollegaene Haddy og Ingrid har vært nære venner i tre år, og i høst gikk Ingrid så langt som å kalle Haddy for sin «sjelevenn».

Duoen falt pladask for hverandre under et promo-opptak til «Kvelden før kvelden» i 2016. Det oppstod nemlig et spesielt bånd mellom dem etter at de ble sittende i en slede i lang tid for å spille inn en vignett.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vi satt der time etter time, men i stedet for å snakke om hverdagslige ting, gikk vi rett inn på hjertesakene, som oppvekst og slike ting. Vi tømte alt. Og jeg tenkte at jeg aldri, aldri hadde sett for meg at jeg skulle få deg som sjelevenn - på ett døgn! innrømmet Gjessing Linhave i oktober.

Videre fortalte Gjessing Linhave at de to forstår hverandre veldig godt, er ekstremt ærlige med hverandre, men også utrolig snille med hverandre.

- Haddy kjenner hver celle i min kropp. Det er en utrolig deilig følelse at vi kan lene oss mot hverandre på den måten, roset Ingrid.

- Når vi jobber sammen, så føler jeg at vi får god selvtillit av hverandre. Jeg fikser livet mitt greit, fordi jeg går ved siden av deg, svarte Haddy.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFTER SEG: Etter en kraftig mediestorm og mange tunge stunder det siste halvannet året skal Haddy N´Jie og Trond Giske gifte seg i Nidarosdomen. Politisk journalist: Steinar Suvatne Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer

Ap-profiler i bryllupet

Det var i 2014 at det oppsto romantiske følelser mellom Haddy Njie og Trond Giske. Senere samme år bekreftet paret forholdet overfor Se og Hør, og to år senere fikk de datteren Maria sammen.

Paret har lenge holdt en relativt lav profil når det gjelder kjærlighetslivet, men Haddy har tidligere åpnet seg til VG Helg om hvordan de to falt for hverandre.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «Å, jøss», sa hun til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

Lørdag kl. 15.30 gir duoen altså hverandre sine ja i Nidarosdomen, og blant de 120 inviterte gjestene står blant annet partisekretær Kjersti Stenseng (44) på listen.

- Jeg er invitert til bryllup og har takket ja. Det er jeg sikker på at blir veldig hyggelig, sa Stenseng til Dagbladet sist måned.

Ifølge avisa skal også Ap-profiler, fra Stortinget, som Anniken Huitfeldt (49), Anette Trettebergstuen (37), Cecilie Myrseth (34), Eva Kristin Hansen (46) og Ingvild Kjerkol (44) i bryllupet.

- Jeg er invitert i bryllup sammen med min mann, bekreftet Kjerkol i en SMS til Dagbladet.

- Jeg skal i bryllup og gleder meg til å feire kjærligheten, delte også Myrseth med avisa.

LES OGSÅ: Christine Koht bryter tausheten om helsetilstanden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer