Chris Brown og Rihanna:

Avslører hva som skjedde da han angrep Rihanna

- Jeg husker at hun prøvde å sparke meg, men så slo jeg henne virkelig.

BLE GJENFORENT: Chris Brown og Rihanna kom sammen på Grammy Awards i 2013, fire år etter at han slo henne til blods. I en ny dokumentar forteller Brown om den skjebnesvangre kvelden. Foto: Christopher Polk/Getty Images for NARAS/AFP/ NTB scanpix
BLE GJENFORENT: Chris Brown og Rihanna kom sammen på Grammy Awards i 2013, fire år etter at han slo henne til blods. I en ny dokumentar forteller Brown om den skjebnesvangre kvelden. Foto: Christopher Polk/Getty Images for NARAS/AFP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I 2009 skapte kjæresteparet Chris Brown (28) og Rihanna (29) overskrifter internasjonalt, etter at det ble kjent at han hadde banket henne opp etter en fest.

Bildene av en skamslått Rihanna, som ble lekket fra politiet til nettstedet TMZ, sjokkerte en hel verden.

Brown erklærte seg skyldig i overfall og ble ilagt fem års prøvetid og besøksforbud. Han ble dessuten pålagt samfunnstjeneste og terapi. Besøksforbudet ble senere modifisert, slik at de to kunne dukke opp på prisutdelinger sammen.

I den nye dokumentaren «Chris Brown: Welcome to My Life», snakker Chris Brown ut om hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden i februar 2009.

Der forteller rapperen at forholdet deres surnet etter at han innrømmet å ha hatt et seksuelt forhold til en kvinne som jobbet for ham tidligere, skriver E!News.

BLE STAFFET: Chris Brown, her avbildet i retten i Los Angeles i mai 2014, etter å ha brutt reglene for prøveløslatelse. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP/ NTB scanpix
BLE STAFFET: Chris Brown, her avbildet i retten i Los Angeles i mai 2014, etter å ha brutt reglene for prøveløslatelse. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Spyttet blod i ansiktet mitt

Og den 7. februar 2009, kvelden før Grammy Awards, er Rihanna og Brown blant gjestene på Clive Davis' oppvarmingsfest til musikkprisutdelingen. Der er den nevnte kvinnen også til stede, og på et tidspunkt kommer hun bort til stjerneparet for å si hei.

Dét faller imidlertid ikke i god jord hos Rihanna, hevder Brown i dokumentaren.

- Jeg ser bort på Rihanna og hun hyler, hun gråter, forteller rapperen.

VOLDSOMT TEMPERAMENT: Bilder av Rihanna som var banket gul og blå sirkulerte verden rundt etter angrepet i 2009. Foto: All Over Press
VOLDSOMT TEMPERAMENT: Bilder av Rihanna som var banket gul og blå sirkulerte verden rundt etter angrepet i 2009. Foto: All Over Press Vis mer

På vei hjem fra festen krangler paret om det som har skjedd, og stemningen i bilen til Chris Brown er amper. I dokumentaren innrømmer rapperen at situasjonen raskt utvikler seg til å bli voldelig.

- Jeg husker at hun prøvde å sparke meg (...) men så slo jeg henne virkelig. Med lukket neve, jeg dro til henne og sprakk opp leppa hennes. Og da jeg så det, var jeg i sjokk, jeg var sånn: «F**n, hvorfor slo jeg henne sånn?», sier Brown.

28-åringen forteller videre at det Rihanna gjør etterpå, får ham til å se rødt:

- Deretter spytter hun blod i ansiktet på meg, det provoserte meg enda mer. Det er en skikkelig krangel i bilen mens vi kjører ... Hun prøvde å ta telefonen min, og jeg gir henne ikke telefonen min, for å kaste den ut av vinduet.

- Han var helt borte

Selv har Rihanna gitt en ganske annen beskrivelse av hendelsesforløpet i et intervju med Diane Sawyer sommeren 2009, ifølge MTV.

Der fortalte popstjerna at de hadde det kjempegøy på festen, og at krangelen først begynte etter at hun hadde funnet en tekstmelding fra en annen kvinne på telefonen hans.

I tv-intervjuet med Sawyer sa Rihanna at Brown kjørte mens han dyttet henne mot bilvinduet, slo henne i ansiktet flere ganger, beit henne og truet med å banke henne opp når de kom hjem.

I RETTEN: Rihanna avbildet i retten i Los Angeles i juni 2009, i forbindelse med en høring i saken mot Chris Brown. Foto: Lori Shepler/ Reuters/ NTB scanpix
I RETTEN: Rihanna avbildet i retten i Los Angeles i juni 2009, i forbindelse med en høring i saken mot Chris Brown. Foto: Lori Shepler/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Sangeren sparket faktisk mot Brown, men hun understreket overfor Sawyer at hun handlet i selvforsvar:

- Det var ikke som om vi sloss med hverandre. Jeg ville bare virkelig at det skulle ta slutt. Det eneste jeg klarte å tenke var: «Når skal dette stoppe?», sa Rihanna, og la til:

- Han hadde ikke noe liv i øynene sine, det var tomt. Han var åpenbart helt borte. Det var ingen person der da jeg så på ham.

VILLE HJELPE BROWN: Rihanna og Chris Brown gjenopptok kontakten etter overfallet, fordi popstjernen ønsket å hjelpe ham. Her er de to avbildet sammen på en basketballkamp i Los Angeles i desember 2012. Foto: AFP/ NTB scanpix
VILLE HJELPE BROWN: Rihanna og Chris Brown gjenopptok kontakten etter overfallet, fordi popstjernen ønsket å hjelpe ham. Her er de to avbildet sammen på en basketballkamp i Los Angeles i desember 2012. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Følte seg som et monster

I utdraget fra dokumentarfilmen som E!News omtaler, forteller Chris Brown at Rihanna ble rasende da han fortalte henne om kvinnen han hadde hatt et forhold til. Det skal ha ført til stadige krangler mellom dem, som utartet både verbalt og fysisk.

- Jeg elsker fortsatt Rihanna, men jeg skal bare være ærlig: Vi sloss mot hverandre, hun slo meg, jeg slo henne, men det var aldri greit, forteller Brown.

Også i fjor ble det sluppet et klipp fra dokumentaren. Der sier rapperen at han følte seg forferdelig etter å ha slått sin berømte kjæreste til blods.

- Jeg følte meg som et jævla monster. Jeg tenkte på å ta livet mitt og alt mulig annet. Jeg klarte ikke å sove eller spise. Alt jeg gjorde var å røyke meg høy, sier Brown i traileren, ifølge Contactmusic.com.

Ville beskytte eksen

Forholdet deres fikk en dramatisk slutt vinteren 2009, men fire år senere ble det kjent at paret hadde funnet tilbake til hverandre. Rihanna og Chris Brown datet noen måneder i 2013, før de gikk hver til sitt for godt.

Overfor Vanity Fair har Rihanna innrømmet at hun trodde hun kunne forandre Brown, og at det var mye av grunnen til at hun tok ham tilbake en periode:

- Jeg prøvde å beskytte ham. Jeg følte ikke at folk forsto ham ... Spesielt ikke etter det som hadde skjedd. Til slutt innså jeg at det var jeg som var fienden (...) Jeg hater ham ikke. Jeg kommer til å bry meg om ham til den dagen jeg dør. Vi er ikke venner, men vi er ikke fiender heller. Vi har ikke noe særlig til forhold nå, sa hun til magasinet høsten 2015.

I et intervju med Oprah Winfrey i 2012, fortalte «Work»-sangeren for øvrig at hun har tilgitt eksen sin for det han gjorde mot henne, ifølge Huffington Post.

LES OGSÅ: Snakker endelig ut om sexfilmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer