Vendela Kirsebom:

Avslører hudkrem-bløff

52-åringen lover «glød» og «ekte hvite diamanter» i sin egen dagkrem. TV 2s «Helsekontrollen» viser derimot noe helt annet.

HUDKREM: Vendela Kirseboms hudkrem lover mye, men stemmer alt? Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HUDKREM: Vendela Kirseboms hudkrem lover mye, men stemmer alt? Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er Vendela Kirseboms (52) dagkrem, «Vendela Brilliant Day», som er i fokus i torsdagens episode av «Helsekontrollen» på TV 2.

FOTO: Produktbilde fra Vendela.no
FOTO: Produktbilde fra Vendela.no Vis mer

Kremen er en del av serien Vendela Diamonds, og på nettsiden står det at kremen inneholder «ekte hvite diamanter», noe som også har blitt uttalt i tv-serien «Vendela + Petter».

I tv-serien tar Kirsebom og forloveden Petter Pilgaard (39) med seg seerne til fabrikken i Tsjekkia, der Kirseboms kremer lages. Der bekrefter arbeiderne på fabrikken at det er ekte diamanter i dagkremen.

Mener det ikke gir glød

«Helsekontrollen» sjekker i kveldens program opp om dette faktisk stemmer, og velger derfor å sende Kirseboms dagkrem til en analyse.

På Kirseboms nettside står det også at dagkremen skal gi huden din «en ungdommelig glød» av diamantene.

I programmet drar programleder Marte Spurkland til juvelérverkstedet Bugge & Authen, der daglig leder Remy Bugge kan fortelle at det ville vært veldig dumt å male opp diamantene, for så å bruke dem i en krem - da de faktisk har en såpass høy verdi at de bør være i en ring.

Bugge har selv diamantstøv tilgjengelig i juvelérverkstedet, og mener at det umulig kan gi glød.

I beskrivelsen av kremen lover Kirsebom også at diamantstøvet gir deg en «jevnere hudtone og sikrer optimalt opptak av næringsstoffer».

- De diamantene, de trekker jo da inn i huden, eller, diamantstøvet. De er jo bittesmå partikler, og det gjør at huden faktisk tar til seg mye av de andre ingrediensene på en mye bedre måte, har Kirsebom tidligere uttalt i tv-serien «Vendela + Petter».

SPYDIGHET: Vendela Kirsebom følte seg latterliggjort av en kvinnelig konferansier på en kjendisfest i regi av Se og Hør. Video: TV 2 Vis mer

Liten mengde

Gjennom en analyse i «Helsekontrollen» kommer det fram at kun 0,0005 prosent av kremen er diamantstøv. For et gram, må man altså ha godt over 3000 kremer.

Såpass lite diamantstøv gjør altså ikke noe som helst med huden din.

Se og Hør har vært i kontakt med Kirsebom, som sier følgende om mengden diamantstøv i kremen:

- Det er en mengde som tilsvarer anbefalingen fra vår produsent av «Diamonds Day», skriver hun i en SMS, med oppfordring om å kontakte markedsansvarlig i Helena Cosmetics, Harald Jacob Skaarn, for videre spørsmål om hudkremen.

Gjør ingen endringer

Harald Jacob Skaarn forteller til Se og Hør at mengden diamantstøv i kremen er i henhold til anbefalingene de har fått fra produsentene av kosmetisk diamantstøv og deres samarbeidende laboratorier. De har ingen planer om å gjøre endringer på formuleringen i Vendela Diamonds.

- Hvorfor promoterer dere at kremen gir glød når dette ikke er tilfellet?

- I forhold til egenskapene i det endelige kosmetikkproduktet, forholder vi oss til informasjon vi får fra produsentene av de kosmetiske ingrediensene som brukes og vårt samarbeidende ISO-sertifiserte laboratorium. For Vendela Diamonds er det lagt vekt på å gi huden glød og vakker hudtone, forteller Skaarn.

I «Helsekontrollen» kommer det fram at de har bedt om dokumentasjon på at kremen faktisk inneholder ekte hvite diamanter, men denne har de ikke fått. Overfor Se og Hør forteller Skaarn hvorfor de ikke har delt dette.

- Vårt produkt er i konkurranse med andre produkter, og derfor ønsker vi ikke å gå ut med opplysninger vi ikke er forpliktet til. Vi deler produktdokumentasjon i sin helhet med relevante myndighetsregistre, men ikke nødvendigvis med et TV-program.

Når det kommer til tanker rundt avsløringene til «Helsekontrollen», sier Skaarn følgende til Se og Hør:

- «Helsekontrollen» er et underholdningsprogram, og deres vurdering av Vendela Diamonds må sees i dette lyset.

FORELSKA: I promovideoen til «Petter + Vendela» sesong 2, får vi en sniktitt på hvordan det blir når Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom endelig skal flytte sammen. Vis mer

LES OGSÅ: Disse er klare for «Camp kulinaris»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer