Luke Perry er død:

Avslører hjerteskjærende bryllupsplaner

Stjernen og forloveden hadde bedt nære og kjære holde av datoen for seremonien.

SKULLE GIFTE SEG: Luke Perry og Wendy Madison Bauer holdt en lav profil, og under GLAAD Media Awards våren 2017 var første gang de stilte opp offisielt på rød løper sammen. Foto: NTB Scanpix
SKULLE GIFTE SEG: Luke Perry og Wendy Madison Bauer holdt en lav profil, og under GLAAD Media Awards våren 2017 var første gang de stilte opp offisielt på rød løper sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mandag forrige uke mistet verden en av 1990-tallets store stjerner, da «Beverly Hills 90210»-profilen Luke Perry døde som følge av det rettsmedisinere betegner som et «massivt hjerneslag». Han ble bare 52 år gammel.

Skuespilleren, som for tiden var aktuell i ungdomsserien «Riverdale», etterlot seg sønnen Jack (21) og datteren Sophie (18), samt forloveden Wendy Madison Bauer (44).

Den siste halvannen uken har flere av hans nærmeste hyllet Perry i sosiale medier, med rørende bilder og ord. Hans to barn har blant annet beskrevet ham som en helt, og har ikke lagt skjul på at han forlot dem altfor tidlig.

LUKE PERRY: Da Perry fikk slag, ringte en uidentifisert kvinne til nødetatene i Los Angeles. Nå er lydloggen offentliggjort. Lyd: Los Angeles County. Bilder: NTB Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

- En formell invitasjon vil følge

Perry har vernet godt om privatlivet sitt opp gjennom årene, og det var få som i det hele tatt visste at han var forlovet. Men de drøyt 11 siste årene hadde altså 52-åringen vært i et forhold med Madison Bauer.

Onsdag avslører TMZ at paret planla å gifte seg denne sommeren.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Nettstedet har publisert et bilde av et «Save the date»-kort, som skal ha blitt sendt ut til venner og familie med en beskjed om å holde av en bestemt dato for deres store dag.

- Det ser ut til at Luke og Wendy planla å gifte seg 17. august i Los Angeles. Kortet gir ikke flere detaljer, men det står at en formell invitasjon vil følge, skriver TMZ.

Før Luke Perry døde hadde det mediesky paret kun vært på én eneste rød løper sammen, og de delte ikke bilder av hverandre i sosiale medier.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer

- Beste årene i livet mitt

Likevel er det ingen som kan betvile at duoen var svært glad i hverandre. I helgen åpnet Madison Bauer seg for første gang om forlovedens tragiske bortgang.

Overfor People fortalte hun følgende om tapet:

- De siste elleve og et halvt årene med Luke var de beste i hele mitt liv, og jeg er takknemlig over å ha fått denne tiden med ham. Jeg vil takke hans barn, familie og venner for deres kjærlighet og støtte, sa hun til magasinet, og fortsatte:

- Vi har funnet trøst i hverandre og i viten om at livene våre ble preget av en ekstraordinær mann. Han vil bli savnet.

Samtidig takket hun for støtten hun og de nærmeste har mottatt fra hele verden den siste tiden.

- De utallige, varmende historiene om Lukes sjenerøsitet og godhet har vært en fin kilde til trøst i denne vanskelige perioden, sa hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Elsker deg

Sist skuespilleren var gift var i 2003, da han skilte seg fra kona Rachel Sharp, som er mor til hans to barn. Også de to har, som nevnt, uttrykt seg om sorgen over farens dødsfall.

«Han var mye for mange av dere. For meg var han alltid bare pappa», skrev 21 år gamle Jack på Instagram.

Jack Perry er profesjonell bryter, og går under navnet Jungle Boy. Bildet han har lagt ut sammen med teksten, er fra en brytekamp der faren står i bakgrunnen og heier på sønnen. De hadde med andre ord et nært bånd, og støttet hverandres interesser.

«Han elsket og støttet meg i alt jeg gjorde, og inspirerte meg til å bli så bra som jeg kunne. Jeg har lært så mye av deg, og hjertet mitt knuses når jeg tenker på alt du ikke kommer til å være til stede for. Jeg kommer til å savne deg hver dag jeg er her på jorda», skrev han, og fortsatte:

«Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å bære din arv videre, og for å gjøre deg stolt. Jeg elsker deg, pappa», avsluttet 21-åringen innlegget.

TV-IKON: Luke Perry avbildet i 2001, etter at han ble verdenskjent som Dylan McKay i «Beverly Hills 90210». Her fotografert i forbindelse med at han var aktuell i « The Rocky Horror Show» på Broadway. Foto: AP/ NTB scanpix
TV-IKON: Luke Perry avbildet i 2001, etter at han ble verdenskjent som Dylan McKay i «Beverly Hills 90210». Her fotografert i forbindelse med at han var aktuell i « The Rocky Horror Show» på Broadway. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Rakk hjem i tide

Teksten minner om den hans søster skrev på Instagram et par dager tidligere. Hun la, i likhet med broren, ut et bilde sammen med sin avdøde far.

- Det har skjedd mye denne uka for meg. Alt skjer så fort. Jeg kom tilbake fra Malawi akkurat i tide for å være her hos familien min, og de siste 24 timene har jeg fått en overveldende mengde kjærlighet og støtte, skrev Sophie Perry.

Datteren fortalte videre at hun setter stor pris på alle de vakre meldingene hun har mottatt etter farens brå død, men at hun ikke har anledning til å svare på dem alle.

LES OGSÅ: Røper hemmelig kreftbehandling