Jenny Skavlan:

Avslører hemmeligheten bak datterens navn

NRK-programleder Jenny Skavlan fikk inspirasjon fra familien - og en tidligere kulturminister.

OPPKALT ETTER EKTEMANNENS OLDEMOR: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad ble inspirert av Thomas' oldemor og tidligere kulturminister Åse Kleveland da de skulle velge navn til datteren. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
OPPKALT ETTER EKTEMANNENS OLDEMOR: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad ble inspirert av Thomas' oldemor og tidligere kulturminister Åse Kleveland da de skulle velge navn til datteren. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): «Sommeråpent»-programleder Jenny Skavlan (31) stortrives i rollen som mamma for sin datter Åse (1).

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Jenny Skavlan. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Jenny Skavlan. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Våren 2014 giftet hun og Thomas Gullestad (36) seg og hadde et unikt drømmebryllup i et gammelt industrilokale.

Og to år og to dager senere kom vesle Åse til verden. Mange ble overrasket da paret valgte et tradisjonelt, norsk navn til sin førstefødte.

Nå avslører Jenny til Se og Hør at datteren er oppkalt etter sin oldemor på farssiden. Og eventuelle betenkninger rundt navnevalget ble raskt blåst bort.

Et av forbildene hennes er nemlig artist og tidligere kulturminister Åse Kleveland (68).

– Mormoren til Thomas het Åse, så det er hans families navn. Jeg tenkte «Åse, Åse, Åse», men så kom jeg på Åse Kleveland. Og da var det «Ja, det går bra»!

image: Avslører hemmeligheten bak datterens navn

Jenny har ikke lagt skjul på at hun elsker sitt nye familieliv.

30-åringen har gjort stor suksess som klesdesigner, modell og skuespiller. I et tidligere intervju med bladet Costume fortalte hun at både karrieren og familielivet gir henne styrke.

- Når jeg har levert varene etter mye jobbing og jeg går hjemover med musikk på ørene. Eller når Åse, Thomas og jeg henger i senga og tuller og tøyser. Sammen føles vi som det sterkeste i verden.

I innlegget «Livet som hip hop-frue» på sin blogg, har hun også avslørt hvordan forholdet begynte.

Den vakre programlederen forteller at hun aldri hadde hørt om «Fingern», men fikk fra studievenner i København vite at han var med i bandet Klovner i Kamp.

Tok med musikk-kollegaene på date

«Da både Thomas og jeg begge var i Oslo en helg, tok jeg sjansen og takket ja til en date. Noe som skulle vise seg å være en folksom date».

Gullestad tok nemlig med seg Jenny på lunsj sammen med de andre i bandet. Mens Skavlan i kledde seg «sneakers og hip hop-klær», tok stevnemøtet en overraskende vending på selveste Grand Café.

«Der, mellom inntak av te og karbonadesmørbrød, fortalte gutta om beinharde interesser som jazz, hester, danske juletallerkner, flyskrekk og angstanfall. De var kanskje ikke de drittøffe hip hop’erne jeg hadde sett for meg, men jeg var solgt».

LES OGSÅ: Bladde opp 16,5 millioner for oppussingsobjekt