Kim Kardashian:

Avslører hemmelige operasjoner

Ønsket om å bli mor kostet mye for Kim Kardashian.

FEM OPERASJONER: Kim Kardashian hadde flere komplikasjoner under sine to svangerskap. Det sørget for at hun måtte operere en rekke ganger i en periode på halvannet år. Foto: NTB scanpix
FEM OPERASJONER: Kim Kardashian hadde flere komplikasjoner under sine to svangerskap. Det sørget for at hun måtte operere en rekke ganger i en periode på halvannet år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kardashian/Jenner-klanen er stor, og den blir ikke noe mindre med åra. Nesten alle av søsknene har fått egne barn, og fordi de selv vokste opp med mange søsken, vil de gjerne at deres egne barn skal få oppleve det samme som dem.

Kim Kardashian (39), familiens desidert mest berømte avkom, har sammen med ektemannen Kanye West (42) fått fire barn. Dattera North (6) og sønnen Saint (4) har hun båret fram selv, mens dattera Chicago (1 1/2) og sønnen Psalm (sju måneder) kom til verden ved hjelp av surrogati.

Hun har aldri lagt skjul på at hun helst skulle ha født alle fire selv, men på grunn av komplikasjoner med kroppen, måtte hun gi seg etter at den første sønnen hennes kom til verden. Nå avslører hun derimot at situasjonen var mer alvorlig enn hva fansen og pressen har fått nyss i før.

DRAMATISK: Det gikk ikke helt som planlagt da Kourtney Kardashian fikk fikset håret sitt før en tilstelning sammen med søsteren Kim Kardashian West. Det forteller de om i serien «Keeping Up With The Kardashians». Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

- Kvinner dør

I løpet av en periode på halvannet år ble hun operert hele fem ganger. Det forteller realitystjerna selv i en video på Instagram.

- Da jeg var gravid med North hadde jeg noe som heter svangerskapsforgiftning. Det er en tilstand der organene til mor begynner å svikte. Den eneste måten å bli kvitt det på er å føde, sier hun i en video på Instagram, og legger til at hennes førstefødte kom til verden seks uker for tidlig.

View this post on Instagram

The West Family Christmas Card 2019

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ifølge Norsk Helseinformatikk er svangerskapsforgiftning en tilstand der den gravide har forhøyet blodtrykk og eggehvite i urinen. Symptomer kan være alt fra hodepine til magesmerter, og oppstår gjerne etter uke 20. Rundt to til tre av alle som går gravide, får tilstanden.

Kardashian har vært maks uheldig, for det er bare fem prosent av førstegangsfødende som opplever tilstanden i nye svangerskap. Det er derimot ikke det eneste problemet som oppsto under fødslene.

BLE SYK: Ingen av svangerskapene til Kim Kardashian ble problemfrie. Her poserer hun og ektemannen på løperen før Met-gallaen i 2013. Foto: NTB scanpix
BLE SYK: Ingen av svangerskapene til Kim Kardashian ble problemfrie. Her poserer hun og ektemannen på løperen før Met-gallaen i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Etter at jeg fødte kom morkaka mi aldri ut. Det kalles fastvokst morkake. Den vokste på innside av livmora mi, og det dør kvinner av. Etter at dattera mi ble født, fortsatte jeg å fryse eggene mine. Jeg prøvde en gang til, og da kom Saint. Men det samme skjedde igjen. Det var en forferdelig fødsel, sier hun i videoen.

Norsk Helseinformatikk bekrefter Kardashians påstand om at kvinner kan dø av tilstanden. Etter en normal fødsel løsner morkaka fra slimhinna den har vokst i under svangerskapet. I enkelte tilfeller vokser den seg derimot fast, og blir værende etter fødsel.

«Når morkaka ikke løsner, fører dette som regel til kraftig og vedvarende blødning. Dette kan være en livstruende situasjon, men på sykehus med tilgang til blodoverføringer og intensivbehandling, vil det som regel gå bra», skriver NHI.

Hadde gjort det igjen

Alle problemene under svangerskapene sørget for at Kim måtte opereres - hele fem ganger på halvannet år.

- Jeg måtte fikse skadene svangerskapene skapte, sier hun i videoen. Samtidig som alt dette foregikk, prøvde hun å leve som normalt.

Hun filmet til «Keeping up with the Kardashians», og tok reklameoppdrag som alltid. På innsida følte hun seg derimot ikke spesielt bra. Overraskende nok forteller Kardashian at hun ville gjort alt igjen, tross skadene og smertene.

- Jeg spurte legene mine om jeg kunne gjøre det én gang til. De sa de ikke kom til å putte et embryo i meg, det hadde vært misbruk av legelisensen. (...) Jeg er takknemlig for min familie, for jeg vokste opp med så mange søsken som jeg elsker. Jeg hadde gått gjennom den samme smerten igjen for å få barna mine, fordi alt var verdt det, avslutter realitystjerna.

Kim lekte flere ganger med ideen om å bli gravid igjen, men tok til slutt legenes råd om å holde seg unna. De to eggene hun hadde igjen måtte altså gis til andre kvinner hvis drømmen om storfamilien skulle realiseres.

39-åringen har hyllet surrogatmødre flere ganger, og har fortalt om hvordan de har blitt en del av familien under svangerskapene. Det er heller ikke til å stikke under stol at de har blitt rikelig kompensert økonomisk.

GALLA: Da Kim Kardashian møtte opp på årets MET-gala, var det flere som sperret opp øynene. I etterkant har også leger kritisert antrekket hennes. I denne ukens episode av «Keeping up with the Kardashians», får vi se alt strevet som krevdes for å få på kjolen. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Uakseptabelt i en normal persons verden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer