FARMEN-NACHSPIEL: Hva gikk galt under tvekampen mellom Jegertvillingene? Hva er de største snakkisene fra årets Farmen Kjendis-sesong så langt? Farmen-profilene Tore Petterson og Karianne Amlie Wahlstrøm kommenterer. Programleder: Miriam Bakkejord / Dagbladet Produsent: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer

«Farmen Kjendis»:

Avslører hemmelig tegn under «Farmen»-exit

Frank Løke (37) mener sannheten må fram etter gårsdagens tvekamp. Kristine Thybo Hansen (25) ønsker derimot ikke å bruke mer tid på saken.

Publisert

- Tvekampen var kanskje spennende for tv-seerne, men sannheten kom ikke fram. Vi som satt der visste jo hva som skulle skje, forteller «Farmen Kjendis»-deltaker Frank Løke (37) til Se og Hør.

I likhet med flere hundre tusen nordmenn fulgte den tidligere håndballproffen gårsdagens episode på tv, der «Jegertvilling»-Kristine (25) forlot tv-gården etter en rekordlang melkespann-duell mot tvillingsøster Johanne.

I etterkant har det kommet fram at utfallet av tvekampen slett ikke var tilfeldig. Ifølge flere andre deltakere ble nemlig Kristines tv-exit nøye planlagt i kulissene - fra onsdagens førstekjempevalg til gårsdagens søster-tvekamp.

Hemmelig signal

- Kristine valgte å møte sin egen søster i kamp, så det var helt åpenbart at noe foregikk. Altså, hvor dum går det an å bli, sier Løke.

37-åringen forteller at han fikk vite om jentenes hemmelige «Farmen»-spill allerede tidligere i uka. Da programleder Gaute Grøtta Grav (38) sparket i gang søndagens tvekamp, satt Løke på sidelinja og ventet på følgende:

- Avtalen var at Kristine skulle gi Johanne et tegn, når hun var klar for å gi seg.

- Og hva var tegnet?

<strong>VISSTE HVA SOM FOREGIKK:</strong> Frank Løke (med gul bukse i bakgrunnen) visste nøyaktig hva som ville skje under tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2
VISSTE HVA SOM FOREGIKK: Frank Løke (med gul bukse i bakgrunnen) visste nøyaktig hva som ville skje under tvekampen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Kristine skulle si noe, altså prate, forteller Løke.

Se og Hør har forelagt Kristine Thybo Hansens manager, Robert Bjørklund (som også er hennes kjæreste) med tvekamp-påstandene. Han opplyser at «Kristine har sagt det hun ønsker til TV 2 og VG, og føler ikke at hun ønsker å bruker mer tid på dette nå».

- Bortkastet energi

Overfor sistnevnte medium har tvillingsøster Johanne sagt følgende om den regisserte tvekampen:

- Jeg begynte å bli sliten etter syv minutter. Men vi avtalte på forhånd at jeg skulle begynne å banne når jeg begynte å slite. Og da skulle Kristine gi seg. Men da jeg bannet første gang, så reagerte hun jo ikke! Derfor måtte jeg si det en gang til, og da begynte hun å få knekk i armene.

Det har ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med Johanne Thybo Hansen.

Frank Løke reagerer på måten «Jegertvillingene», så langt, har håndtert «Farmen»-oppholdet.

- Jeg har ikke et vondt ord å si om jentene, men av respekt for andre deltakere synes jeg Kristine burde dratt hjem idet hun faktisk ville hjem - før tvekampen. Det er lov til å trekke seg, i stedet for å late som at tingenes tilstand er noe det ikke er. Det blir bare bortkastet energi, sier Løke, og fortsetter:

- Tenk på Aune Sand, som oppriktig hadde lyst til å være der, men som måtte reise hjem første uka. Det er det eneste som er kjedelig her.

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer

TV 2 tar avstand

Etter gårsdagens tvekamp bekreftet TV 2 at Kristine Thybo Hansen hadde et ønske om å reise hjem.

Kanalen vedkjenner derimot ikke at utfallet av tvekampen var planlagt, i alle fall ikke som de visste om:

- Tvekampene er aldri rigget fra vår side. Det ville brutt grunnleggende med «Farmen» som konsept. Vi prøver derfor alltid å gjøre konkurransene så rettferdig som mulig, fortalte pressekontakt for «Farmen kjendis», Alex Iversen, til Se og Hør i går.

Komiker og tidligere «Farmen Kjendis»-profil Tore Petterson (38), som selv trakk seg fra fjorårets sesong (riktignok på bakgrunn av en hinderløype) synes det er bedre at Kristine Thybo Hansen trakk seg såpass tidlig i programmet, framfor å bli værende på tv-gården i flere uker.

<strong>DELTOK I FØRSTE SESONG:</strong> Komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (38). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DELTOK I FØRSTE SESONG: Komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (38). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Som et fengsel

- For seernes skyld er det bedre at de som egentlig ikke ønsker å være der, kommer seg ut tidlig. Ellers blir det kjedelig å se på, forteller han i Dagbladets «Farmen»-nachspiel-sending, der også tidligere «Farmen»-deltaker Karianne Amlie Wahlstrøm (26) synser rundt tematikken:

- Du må være flink til å tilpasse deg, og finne de små gledene i den nye hverdagen, hvis du skal være med på «Farmen». Ellers begynner man å lengte hjem, og da blir alt fort vanskelig. Man tenker at oppholdet er nytt og spennende, men er kanskje ikke forberedt på hva som faktisk møter deg. Det er jo som et lite fengsel, sier Wahlstrøm, som tilbrakte ni uker i «Farmen»-universet.

Se hele «Farmen»-nachspiel-sendingen øverst i saken!

Forrige søndag var det, som nevnt, kunstner og forfatter Aune Sand (51) som måtte forlate «Farmen Kjendis». Det var derimot Erlend Elias Bragstad som sørget for størst overskrifter samme kveld, etter at han forlot «Farmen»-settet i protest like før tvekamp-opptakene.

I kveld er kjendisgjengen tilbake til sitt opprinnelige antall, når popartist Mira Craig (35) og idrettsutøver Pål Anders Ullevålseter (49) flytter inn på tv-gården.

LES OGSÅ: - Ting blir blåst opp når det handler om meg

FARMEN: Erlend Elias blir grillet på bondekunnskap. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer