«Star Wars»:

Avslører hemmelig «Star Wars»-romanse etter nesten 40 år

Prinsesse Leia og Han Solo fant kjærligheten i kulissene.

KJÆRLIGHET PÅ SETTET: Carrie Fisher og Harrison Ford har spilt i flere av de populære «Star Wars»-filmene. Nå avslører Carrie at hun og Harrison hadde en romanse på ekte, under innspillingen av den første filmen i 1977. Bildet er tatt fra «Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back» fra 1980. Da var romansen mellom de to over i virkeligheten, men det blomstret fortsatt på skjermen. Foto: NTB scanpix, Lucasfilm
KJÆRLIGHET PÅ SETTET: Carrie Fisher og Harrison Ford har spilt i flere av de populære «Star Wars»-filmene. Nå avslører Carrie at hun og Harrison hadde en romanse på ekte, under innspillingen av den første filmen i 1977. Bildet er tatt fra «Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back» fra 1980. Da var romansen mellom de to over i virkeligheten, men det blomstret fortsatt på skjermen. Foto: NTB scanpix, Lucasfilm Vis mer

SEOGHØR.NO: I 1977 kom den første filmen i «Star Wars»-serien. Filmen ble enormt populær, og alt fra actionfigurer til sengetøy er laget i filmseriens ånd. Det har blitt laget over seks oppfølgere, hvor den siste kom ut i fjor.

Likevel husker kanskje folket de første filmene aller best. Der fikk vi møte blant annet prinsesse Leia og Han Solo for første gang, spilt av Carrie Fisher (60) og Harrison Ford (74).

Karakterene deres falt for hverandre i filmserien, og har vært et av de heiteste fiksjonelle parene noen sinne.

Affære i kulissene

Nå har Carrie, som har spilt den vakre prinsessen i flere av filmene, kommet med en gavepakke til superfansen. Overfor People bekrefter stjernen at hun og Harrison selv falt for hverandre - i kulissene.

- Det var så intenst. Det var Han og Leia i ukedagene, og Carrie og Harrison i helgen, forteller hun til bladet.

På tidspunktet var Harrison 33 år gammel, og hun var bare 19. Han var gift med tre barn, og hun hadde akkurat fått karrierens største rolle.

Romansen mellom de to varte i tre måneder, og kommer fram i skuespillerinnes nye biografi «The Princess Diarist».

Artikkelen fortsetter under bildet.

EN AV VERDENS STØRSTE FILMSERIER: Carrie Fisher og Harrison Ford gjorde det begge stort etter sine roller i den første «Star Wars»-filmen på midten av 1970-tallet. Foruten at karakterene de spilte forelsket seg på skjermen, fant de to en god tone i kulissene. Foto: NTB scanpix
EN AV VERDENS STØRSTE FILMSERIER: Carrie Fisher og Harrison Ford gjorde det begge stort etter sine roller i den første «Star Wars»-filmen på midten av 1970-tallet. Foruten at karakterene de spilte forelsket seg på skjermen, fant de to en god tone i kulissene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge E! Online tilbragte de to verdensstjernene sin første natt sammen etter bursdagsfeiringen til Hollywood-regissør George Lucas. I boken skriver hun svært intenst om den gifte mannen.

- Jeg så på Harrison (...) Hvordan kunne man spørre en slik glimrende eksemplar av en mann om å være fornøyd noen som meg?, spør hun i boken.

Carrie hevder også i boka at Harrisons sidesprang med henne ikke har noe å gjøre med at ekteskapet hans tok slutt etter hvert.

- Det tok slutt på grunn av helt andre ting enn meg, heter det i biografien til filmprinsessen.

Da filmingen av den første «Star Wars»-filmen var over, tok forholdet mellom de to superstjernene slutt. Hun skriver at hun var «veldig uerfaren, men jeg stolte på noe i ham. Han var så snill».

Harrison Ford har ikke kommentert saken enda, men skal ha blitt informert i forkant av bokens utgivelse og skal ha fått et utkast av sin gamle medskuespiller.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VETERANER: Carrie Fisher, Mark Hamill og Harrison Ford er veteraner innenfor «Star Wars»-universet. Her fra en tegneseriemesse i San Diego i fjor. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix
VETERANER: Carrie Fisher, Mark Hamill og Harrison Ford er veteraner innenfor «Star Wars»-universet. Her fra en tegneseriemesse i San Diego i fjor. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer

Ned i vekt for samme rolle

60 år gamle Carrie spilte som kjent prinsesse Leia på 1970- og 1980-tallet, og vendte i fjor tilbake i den ikoniske filmrollen sin i «Star Wars: The Force Awakens».

I et intervju i fjor røpet hun imidlertid at jobben innebar at hun måtte gå drastisk ned i vekt.

60-åringen sa til bladet Good Housekeeping at hun ble presset til å gå ned mer enn 15 kilo for å gjenta «Star Wars»-rollen.

- De vil ikke ansette hele meg, bare omtrent tre fjerdedeler! Ingenting forandrer seg, det er en utseende-drevet greie. Jeg er i en bransje der det eneste som teller er vekt og utseende. Det er så skakkjørt, påpekte filmstjernen i intervjuet.

Også tidligere har skuespilleren gått mye ned i vekt, etter at hun angivelig innrømmet at krass vektkritikk på internett gikk inn på henne. I intervjuet med Good Housekeeping erkjenner Fisher at hun ikke synes det er lett å slanke seg.

- Jeg gikk ned i vekt på samme måte som alle andre; ikke spis og tren mer! Det er ingen annen måte å gjøre det på, hevdet hun.

«Star Wars»-stjernen, som har slitt med alkoholisme og bipolar lidelse, er nemlig svært kritisk til Hollywoods besettelse rundt utseende.

- Vi behandler skjønnhet som en bragd eller en prestasjon, og det er galskap. Alle i L.A. sier «åh, du ser bra ut», og så venter du på at de skal påpeke at du har gått ned i vekt. Man sier aldri «hvordan har du det?» eller «du virker lykkelig», sa hun til Good Housekeeping.