«Farmen kjendis»:

Avslører hemmelig og dobbel exit-plan

Espen Thoresen og Öde Spildo Nerdrum skulle forlate programmet frivillig sammen. Men så skjedde noe «uventet» som gjorde at alt ble snudd på hodet.

TRAKK SEG: Espen Thoresen valgte å trekke seg i tirsdagens «Farmen kjendis». Det skulle egentlig Öde Nerdrum også, men planen gikk i vasken. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRAKK SEG: Espen Thoresen valgte å trekke seg i tirsdagens «Farmen kjendis». Det skulle egentlig Öde Nerdrum også, men planen gikk i vasken. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Finaleuka i «Farmen kjendis» er i full gang, og i tirsdagens episode var det kanskje krangelen mellom cheerleader og «Drillo»-datter Kine Olsen (27) og kunstner Öde Spildo Nerdrum (25) som vekket aller størst oppmerksomhet.

Men allerede tirsdag var det likevel to deltakere som forlot programmet, og først ut var Espen Rustad Thoresen (62), som valgte å trekke seg etter en heseblesende hinderløype-konkurranse.

La plan i teltet

Den første øvelsen var øksekast, en konkurranse Lasse Matberg (35) og Terje Sporsem (44) til slutt vant og dermed tok seg videre.

SINT: Kine Olsen blir sint på Öde Nerdrum i tirsdagens episode av «Farmen Kjendis». Vis mer

- Hvorfor trakk du deg etter hinderløypa, Espen?

- Først og fremst fordi Öde og jeg bestemte oss for at det var kjedelig. Vi satt oppe i et partytelt med en pakke brød og et glass syltetøy i time etter time, og etter hvert foreslo Öde at han og jeg skulle trekke oss og heller dra til Langesund og ta oss en fest, forteller han til Se og Hør.

Det som ødela var imidlertid at Nerdrum imponerte mer enn han selv trodde han kunne gjøre i hinderløypa. Han ble nummer to - og tok seg dermed videre.

SA ADJØ: Espen Thoresen og Eli Kari Gjengedal ga hverandre en stor klem etter at Thoresen valgte å trekke seg. Noen timer etter tok de seg en fest i Langesund. Foto: Alex Iversen / TV 2
SA ADJØ: Espen Thoresen og Eli Kari Gjengedal ga hverandre en stor klem etter at Thoresen valgte å trekke seg. Noen timer etter tok de seg en fest i Langesund. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Öde kom jo mot formodning på andreplass. Da falt planen i grus, erkjenner Thoresen.

Öde Nerdrum bekrefter avtalen overfor Se og Hør.

- På en måte brøt jeg avtalen vi hadde. Og det var leit. Vi trodde jo at ingen av oss skulle gå videre fra hinderløypa, så avtalen var at vi da skulle trekke oss fra neste øvelse. Men så gikk jeg jo videre! Hovedproblemet mitt var all ventingen, noe som ikke kommer fram på skjermen.

- Men jeg fikk straffen min, siden Eli Kari og Espen begge forsvant, sier han.

IMPONERTE: Öde Nerdrum hadde planer om å trekke seg, men ble nummer to i hinderløypa og tok seg videre. Foto: Alex Iversen / TV 2
IMPONERTE: Öde Nerdrum hadde planer om å trekke seg, men ble nummer to i hinderløypa og tok seg videre. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Må utebli fra finalen

Thoresen tenkte ikke noe særlig over det faktum at han da måtte trekke seg alene, og da kanskje ha en fest helt for seg selv.

- Det eneste jeg stusset over var at jeg etterpå fikk beskjed om at jeg ikke fikk lov til å være med i finalen, og at jeg dermed ikke fikk gitt min stemme til den jeg mente fortjener å vinne. Hadde jeg visst det ville jeg nok blitt værende.

Reglene i «Farmen» og «Farmen kjendis» tilsier at deltakere som trekker seg ikke får være til stede under finalen.

SISTE HINDER: Eli Kari Gjengedal (til venstre) kom seg ikke forbi det siste hinderet i den tredelte konkurransen, nemlig kunnskap. Videre gikk Anniken Jørgensen og Kine Olsen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SISTE HINDER: Eli Kari Gjengedal (til venstre) kom seg ikke forbi det siste hinderet i den tredelte konkurransen, nemlig kunnskap. Videre gikk Anniken Jørgensen og Kine Olsen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Søndag fikk tv-seerne se at Thomas Felberg (49) trakk seg fra tvekampen mot Lasse Matberg da det ble klart at Matberg hadde brutt avtalen om å velge en rettferdig gren og «isteden valgte tautrekking».

Bakgrunnen var et «ulovlig» kaffebesøk fra tre deltakere på førstekjempehytta.

TV 2: - Thomas valgte å tape

Faktum i år er imidlertid at Felberg får medvirke i finalen og ikke Thoresen, selv om begge trakk seg fra programmet.

- Jeg synes det var litt spesielt at det gjaldt bare meg og ikke Thomas. Jeg ble litt overrasket, for han trakk seg jo han også.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier følgende om hvorfor Felberg får medvirke i finalen, og ikke Thoresen.

JEVNT: De kastet og kastet og kastet. Til slutt måtte programleder Tiril Sjåstad Christiansen inn og endre på reglene under den intense øksekast-duellen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Fordi han gikk ut i en konkurransesituasjon. Thomas valgte å tape tvekampen mot Lasse ved ikke å gjennomføre den. Espen trakk seg etter at han hadde gjennomført hinderløypa, og valgte ikke å gå videre i konkurransen.

Thoresen hadde imidlertid oppnådd målet sitt om å komme til finaleuka, og hadde ikke så mye mer å gi, innrømmer han.

- Jeg kunne sikkert vunnet om jeg hadde orket, men jeg var så lei av all praten om det å vinne. Det var så totalt uinteressant.

Fikk selskap i Langesund

Den tredje øvelsen tirsdag besto i en kunnskapskonkurranse, der influenser Anniken Jørgensen (24) tok seg videre sammen med Kine Olsen. Dermed måtte også TV 2s egen værmelder Eli Kari Gjengedal (49) pakke sekken og reise hjem.

Det førte til at Thoresen likevel fikk selskap på sin fest i Langesund.

OVERRASKET: Hun trodde det ikke selv, men Kine Olsen tok seg videre i tirsdagens kunnskapskonkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2
OVERRASKET: Hun trodde det ikke selv, men Kine Olsen tok seg videre i tirsdagens kunnskapskonkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Eli Kari kom noen timer etter meg. Planen til meg og Öde var å sikre oss at vi to kunne være godt selskap sammen den kvelden. Det var jo Eli Kari og Öde jeg ville henge med den kvelden. Så for min del var det flaks at Eli Kari kom like etter, sier 62-åringen med et smil.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Den kvelden slår alt

Det er Gjengedal helt enig i.

- Den kvelden til meg og Espen, den slår alt. Til og med det å stå i en finale. Vi var på hotellet der vi startet hele reisen, og badet i sjokolade og vin. Jeg sovnet med en sjokolade i munnen og våknet av at det rant sjokolade nedover hele ansiktet mitt, forteller hun og ler.

TV 2-profilen var nemlig ikke veldig lei seg over å ha røket ut av programmet.

- Jeg har null konkurranseinstinkt, og var bare så glad for at jeg hadde fått med meg alle ukene. Når finaleuka kom var det litt det samme for meg hvem som vant. Samtidig hadde Kine fått en skikkelig knekk etter den øksekast-konkurransen - og i hinderløypa - så for meg var det bare kjekt at Kine tok seg videre. For det var så viktig for henne, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Røper uvanlig babynavn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer