Henrik Eijsink:

Avslører hemmelig flamme

- Jeg har møtt ei jente, røper «Farmen»-vinneren.

VANT: Det var Henrik Eijsink som stakk avgårde med seieren i «Farmen»-finalen. Her er han avbildet med programleder Niklas Baarli og Andrea Rosli. Foto: TV 2
VANT: Det var Henrik Eijsink som stakk avgårde med seieren i «Farmen»-finalen. Her er han avbildet med programleder Niklas Baarli og Andrea Rosli. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Søndag ble det klart at det var Henrik Eijsink (26) som gikk hele veien og og vant høstens «Farmen». Det gjorde han etter først å ha slått ut Bente Rabba (54) i semifinalen, før Andrea Rosli (24) kom til kort i den avgjørende kunnskapskonkurransen.

- Nå er hjernen i ferd skru helt av. Jeg tenker ikke mye, jeg er bare veldig sliten og klar for å legge meg. Men jeg er veldig glad, det er en herlig stemning - og jeg er så glad for at alle er her og tar del i det, sa vinneren til Se og Hør i minuttene etter at seieren var et faktum.

VANT: Vinneren av «Farmen» 2022 er kåret! Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

Var syk i tre uker

Det har gått flere uker siden «Farmen»-finalen ble spilt inn. I tre uker har vinneren ligget rett ut med sykdom, noe som forteller mye om påkjenningen det er å være isolert hundre år tilbake i tid på en gård i elleve lange uker.

Se og Hør møter Eijsink bare noen dager før «katta er ute av sekken», kort tid før han ikke lenger trenger å holde på hemmeligheten. Endelig kan han snakke med hvem han vil om at han faktisk har vunnet en hytte og en bil til en verdi av 1,5 millioner kroner.

FINALISTER: I «Farmen»-finalen var det Henrik Eijsink og Andrea Rosli som skulle kjempe om seieren. Foto: TV 2
FINALISTER: I «Farmen»-finalen var det Henrik Eijsink og Andrea Rosli som skulle kjempe om seieren. Foto: TV 2 Vis mer

- Det har vært en spesiell tid, det har vært fryktelig overveldende å komme tilbake til 2022, både fysisk, mentalt og sosialt. I tillegg har jeg jo ligget rett ut med sykdom i tre uker, og det sier vel litt om hvor nedkjørt jeg har vært etter denne opplevelsen, sier han til Se og Hør.

Han fortsetter:

- På en måte rømte jeg fra A4-livet, men nå er det deilig å kjenne litt på det igjen. Jeg har savnet det, faktisk. Det er først den siste uka jeg begynner å kjenne meg selv litt igjen. Og det er veldig deilig.

KONFLIKT: Etter en amper stemning mellom Farmen-deltakerne Hashar Aziz og Henrik Eijsink, forteller de at de nå har lagt konflikten bak seg. Video: Rød Løper / Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

Røpet seg for mor og far

- Hva var det første du gjorde da seieren var et faktum og du kunne forlate Li gård?

- Det første som skjedde var vel at jeg ble fraktet til hotellet. I bilen ringte jeg mamma og pappa og fortalte at jeg lever. Etterpå hadde vi en form for finalefest, men jeg kjente at jeg ikke helt var i modus for det. Dagen etter dro jeg hjem til foreldrene mine. Jeg tror de syntes det var fint å få meg tilbake.

«Farmen»-vinneren er, naturligvis, pålagt av TV 2 om å holde resultatet hemmelig for omverdenen fram til avgjørelsen faller på TV. Overfor Se og Hør røper han imidlertid at to personer fikk vite.

- Jeg fortalte mor og far at jeg hadde vunnet. Det gjorde jeg i telefonen bare en halvtime etterpå. Jeg trengte bare å få det ut. Men de er ganske rolige av seg, og sa bare: «Kult». De var stolte, men samtidig er de ikke personer som spretter champagnen av den grunn, sier han med et smil.

GODE VENNER: Henrik Eijsink og Andrea Rosli. Foto: TV 2
GODE VENNER: Henrik Eijsink og Andrea Rosli. Foto: TV 2 Vis mer

Har truffet ei jente

Eijsink har vært en del av mye i årets «Farmen». Blant annet det som lenge så ut som en romanse med Hanne Mathea Friis (22). De to var imidlertid kjapt ute med å melde at det kun handlet og handler om vennskap, ingenting mer.

- Hvordan er det å stå i en slik påstått romanse på TV foran hele Norge?

- Det er ganske underlig. Men jeg hadde kanskje forventet det og, for jeg har sett på «Farmen» før, og vet jo hvordan det er. Det er et veldig lite utsnitt av hverdagen der inne som faktisk kommer på TV, og da er det mange som mener mye. For meg er ikke dette hele bildet. Men det går helt greit.

UENIGE: I uke 8 av «Farmen» ser vi at det oppstår en del uenigheter på gården, blant annet mellom turtelduene Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink. Video: TV 2 PLAY/Rød Løper. Vis mer

Det kunne vært verre, mener han.

- Ja, jeg tror kanskje det ville vært mer ubehagelig om det var noe seriøst? For da ville det med ett ha føltes mye mer privat. Men når jeg og Hanne er enige om at vi bare er venner, da får folk tenke akkurat hva de vil.

Men spenn sikkerhetsbeltene:

SEIER: Det ble til slutt Henrik Eijsink som vant årets sesong av «Farmen». Foto: TV 2
SEIER: Det ble til slutt Henrik Eijsink som vant årets sesong av «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer

Til Se og Hør røper nå 26-åringen at han har truffet en jente på utsida. En «hemmelig» flamme, som han håper og tror han med tida vil slå seg ned sammen med.

- Ja, jeg har møtt ei jente som jeg liker veldig godt. Vi har kjent hverandre en stund, men vi har ikke definert noe ennå. Men jeg har det veldig bra om dagen, og har trua på at hun er den rette, bedyrer han - noe hemmelighetsfullt.

- Hvem er dette da, Henrik?

- Ha ha, det er hemmelig foreløpig, fram til vi eventuelt definerer oss som kjærester. Men vi har kjent hverandre en stund, så mye kan jeg si.

FARMEN: Bente Rabba forteller om semifinalen, og hva som gikk gjennom hodet hennes under konkurransen. Video: Rød Løper / Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

- Ikke urimelig

Men det er mer Eijsink har fått oppmerksomhet for denne høsten: Han er den som har medvirket i de aller fleste konfliktene som har oppstått inne på gården.

Først var han i munnhoggeri med Lasse Fredheim (26), så Hashar Aziz (34) - før han også hadde en intens diskusjon med Ivana Miric (28) den siste uka hun var storbonde.

At dette blir TV-underholdning synes han at er helt greit.

- Det er jo mine dårlige egenskaper som blir ringet rundt og satt lys på. Jeg er glad i å diskutere og kverulere, det er jeg jo klar over selv. I mange tilfeller er det en god egenskap, men her kan det kanskje bli for mye av det gode. Jeg ser jo at jeg til tider sikkert kan være litt slitsom å forholde seg til.

Foto: TV 2
Foto: TV 2 Vis mer

Han forklarer:

- Jeg synes ikke at jeg har framstått riv, ruskende urimelig, men folk er forskjellige, og det merker man når man bor så tett på folk. Man skal løse alle problemer sammen, og da kommer forskjellene frem. Jeg husker uansett ikke disse kranglene som så alvorlige som de framstod på TV, stort sett fikset vi opp i det ganske fort.

- Kjempeleit

Det verste, mener han, er påstandene fra enkelte TV-seere om at han og flere andre mobbet meddeltaker Hashar Aziz.

- Mange kaller meg og denne firerbanden for mobbere, at vi utestengte ham. Det synes jeg er kjempeleit å lese. Det var like leit inne på gården. Men jeg opplevde det som at Hashar trakk seg unna selv, vi mente aldri å ekskludere ham på noe som helst vis.

SKUFFA: Det blir amper stemning på «Farmen» da Hashar finner ut at det har blitt begått et regelbrudd. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Hvor mange frierbrev har du fått underveis her?

- Ha ha, jeg har jo fått noe. Og det er enda rarere å forholde seg til. Jeg føler liksom at det er bedre å møte jenter på andre og mer vanlige måter, sier «Farmen-»vinneren, som altså ikke lenger er helt singel, til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Fortjener ikke å være her

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer