«Kompani Lauritzen»:

Avslører hemmelig finaletvist

- Jeg ble veldig overrasket.

FINALEKLARE: Øyvind «Vinni» Sauvik, Lise Karlsnes, Marte Bratberg og Henrik Thodesen er i finalen av «Kompani Lauritzen». På lørdag avgjøres det hele - med en uventet tvist. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FINALEKLARE: Øyvind «Vinni» Sauvik, Lise Karlsnes, Marte Bratberg og Henrik Thodesen er i finalen av «Kompani Lauritzen». På lørdag avgjøres det hele - med en uventet tvist. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag er det finale i «Kompani Lauritzen», der fire deltakere skal gjennom en siste test. Det ferske programkonseptet har vist seg å være en suksess for TV 2, og hundretusenvis har de siste månedene benket seg foran skjermene for å følge Dag Otto Lauritzens militærdrama.

Rekruttene har gjennom hele sesongen slitt seg gjennom flere prøvelser og hindre, hvor alt har ledet opp til det siste øyeblikket - et «ultimat oppdrag».

Blir det Øyvind «Vinni» Sauvik, Marte Bratberg, Lise Karlsnes eller Henrik Thodesen som stikker av med seieren?

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Hemmelig tvist

Det avgjøres først lørdag kveld, og skjer ikke uten dramatikk. Se og Hør kan avsløre at det kommer en tvist i finaleepisoden, som kommer til å bidra til store endringer for utfallet.

Hva den innebærer vil seerne først få beskjed om i episoden, men resultatet blir at bare én vinner står igjen. Enkelte har trodd at det skulle kåres fire vinnere, men slik blir det altså ikke. Finalist Marte Bratberg forteller at tvisten tok henne på senga.

OVERRASKET: Marte Bratberg forteller at hun ble overrasket og skuffet over tvisten, som i prinsipp betydde at bare én vinner skulle kåres. Foto: Matti Bernitz / TV 2
OVERRASKET: Marte Bratberg forteller at hun ble overrasket og skuffet over tvisten, som i prinsipp betydde at bare én vinner skulle kåres. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg trodde planen var at fire finalister skulle stå igjen samlet, så jeg ble veldig overrasket. Jeg kjente på en ordentlig skuffelse da jeg innså at det skulle kåres én vinner, sier hun.

- Vi var et team hele veien, men nå sto vi brått på bar bakke. Det var litt rart når vi hadde bygd opp en fantastisk lagånd, sier hun.

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, forklarer det på følgende måte:

- Det har vært planen siden starten at de fire siste gjenværende aspirantene skulle utgjøre «Kompani Lauritzen», og i forrige ukes episode fikk de sin velfortjente hyllest og beret (alpelue, jour.anm) av oberst Lauritzen. I finaleepisoden skal de ut på et siste oppdrag der en vinner skal kåres, men hele «Kompani Lauritzen» er vinnere, sier han, og fortsetter:

KANDIDAT: Henrik Thodesen kan stikke av med seieren i finalen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KANDIDAT: Henrik Thodesen kan stikke av med seieren i finalen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- De har alle kjempet hardt, vært utslitte - men ikke gitt seg, overkommet frykt, vist mot og evne til å både samarbeide som et lag og tenke selvstendig. Deltakerne ble brifet før innspillingen startet, på at det både skulle bli et kompani på fire personer og en vinner slutt, men de har visst lite eller ingenting om hvordan dette skulle skje.

MULIG VINNER På lørdag avgjøres det hele. Går Lise Karlsnes til topps? Foto: Matti Bernitz / TV 2
MULIG VINNER På lørdag avgjøres det hele. Går Lise Karlsnes til topps? Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Mange skader

At et program med den tidligere proffsyklisten som oberst skulle bli en så stor suksess, hadde nok få regnet med. Sammen med Kristian Ødegaard (46) har han loset 14 av landets kjendiser gjennom fysiske og psykiske øvelser, der målet har vært at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til «hele mennesker».

Men med fysiske utfordringer kommer man ikke unna at faren for skader er til stede. Og skader har det blitt flere av i løpet av innspillingen.

FAVORITT: I sosiale medier er det mange som uttrykker et ønske om at Øyvind «Vinni» Sauvik skal stikke av med seieren, men holder det? Foto: Matti Bernitz / TV 2
FAVORITT: I sosiale medier er det mange som uttrykker et ønske om at Øyvind «Vinni» Sauvik skal stikke av med seieren, men holder det? Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Allerede i episode to kom den aller første skaden. Det var imidlertid ikke en av deltakerne som slo seg, men Oberst Lauritzen selv. Det skjedde da han skulle teste en hinderløype. Han endte med et brukket ribbein.

Planen var å holde det hemmelig for deltakerne, men makker Ødegård ville det annerledes.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Han fortalte på oppstillingsplassen om hvor stolte vi var over at alle 14 kom seg gjennom hinderløypa, med unntak av obersten. Det var mange som flirte da, har Lauritzen uttalt til Se og Hør.

Av andre nevneverdige skader finner vi Izabell Eklands fingerskade, som sørget for at hun måtte trekke seg, Håvard Lilleheies skuddskade på halsen av en paintball og Wanda Mashadis beinskade - som sørget for at hun måtte hjem i rullestol.

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer

TV 2 kunne fortelle at de hadde lege og sikkerhetspersonell til stede hele der de mente det var nødvendig, og at de hadde god kontakt med den nærliggende legevakta.

Kanalen har for øvrig ikke bestemt om det blir noe ny sesong av realityen ennå.

LES OGSÅ: - Tror at bilen traff oss med vilje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer