«Farmen»:

Avslører hemmelig avtale

TV-profilen måtte til slutt gi tapt etter en dramatisk og svært anspent innspillingsuke. - Feigt, sier han.

HARD DUELL: Martin Hals Johannessen og Yassin El Barkani møttes til tvekamp i søndagens «Farmen». Foto: Anton Soggiu / TV 2
HARD DUELL: Martin Hals Johannessen og Yassin El Barkani møttes til tvekamp i søndagens «Farmen». Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer
Publisert

En svært intens «Farmen»-uke er ved veis ende, ei uke som har blitt sterkt preget av onsdagens førstekjempevalg, der storbonde Kathrine Jakobsen (41) valgte Martin Hals Johannessen (24) til førstekjempe ved hjelp av loddtrekning.

En loddtrekning som til slutt viste seg å være «rigget».

Søndag valgte Johannessen sin gode venn Yassin El Barkani (31) til kamp, en duell førstekjempen gikk seirende ut av.

ALVORLIG: Bård Kristiansen trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått beskjed hjemmefra om at sønnen har blitt alvorlig syk. Slik går det nå. Video: Bjørn Ekker/ Rød Løpe Vis mer

- Ikke greit

Men først: Også stemningen på tinget i forkant av andrekjempevalget ble av det ampre slaget. Flere deltakere var tydelig opprørte over hvordan storbonden hadde styrt gården på. Skitne triks rundt førstekjempevalget ble også et tema.

El Barkani var blant dem som hevet stemmen aller mest.

- Jeg var litt forberedt på en konfrontasjon med Kathrine, og jeg visste at det ville bli dårlig stemning også. For når Kathrine var i dårlig humør, da var hele gården nede for telling. Hun hadde så mye makt at jeg var ganske sikker på at en konfrontasjon ville få konsekvenser, ikke bare for meg - men for hele dynamikken i gruppa, sier han til Se og Hør.

INTENSE SMERTER: Det blir dramatikk inne på «Farmen» idet Sebastian Eides blindtarm sprekker. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope/ Rød Løper/ TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Men jeg måtte bare gjøre det for min egen del. For jeg synes ikke det Kathrine gjorde var greit.

Til Se og Hør sier Jakobsen at de andre deltakerne har gjort seg opp sine egne virkeligheter og forklaringer.

- Jeg vil vel ikke akkurat si at det var det som var tilfellet. Men at det var jeg som adresserte ting mot enkelte i plenum, det står jeg for at jeg gjorde. Men om det å snakke om vanskelige ting skal gjøre at stemningen blir ødelagt, så får de ta det på sin kappe.

- Jeg har aldri gått aktivt inn for å ødelegge stemningen i hvert fall, forsikrer hun.

IMPONERTE: Martin Hals Johannessen viste for alvor hvor god han er i øksekast i søndag. Foto: Anton Soggiu / TV 2
IMPONERTE: Martin Hals Johannessen viste for alvor hvor god han er i øksekast i søndag. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Inngikk avtale

Til slutt var det altså Yassin El Barkani som måtte ta den tunge veien mot sidekonkurransen «Torpet». Ifølge den tapende duellanten hadde han pratet litt med sin motstander i forkant, og visste at han var utsatt for å havne i kamp.

- Samtidig ble jeg litt skuffet over Martin, for vi var blitt så gode venner. Han tok meg på bakgrunn av en avtale jeg gjorde med ham, som gikk ut på at vi skulle velge melkespann eller øksekast om vi én gang måtte kjempe mot hverandre. Han ville ha en av de grenene, og da var det lett å velge meg etter at vi faktisk hadde gjort den avtalen.

TOK FARVEL: Yassin El Barkani måtte forlate «Farmen» til fordel for «Torpet». Først tok han et tårevått adjø med de gjenværende deltakerne. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TOK FARVEL: Yassin El Barkani måtte forlate «Farmen» til fordel for «Torpet». Først tok han et tårevått adjø med de gjenværende deltakerne. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Der og da angret 31-åringen bittert for at han tidligere hadde gått med på en «pakt» som det.

- Ja, jeg tenkte at jeg aldri burde inngått den avtalen. For den bet meg i ræva.

TÅREVÅTT: Deltakere på «Farmen» fortviler etter at et dødsfall fant sted på gården. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Tok ei kule for ham

- En liten hemmelig avtale der, altså?

- Ja, en hemmelig avtale. Den ble inngått i uke 3 tror jeg det var.

«Farmen»-deltakeren trodde likevel det var lite sannsynlig at han skulle ende opp i kamp denne søndagen.

- For jeg mener jo at om jeg og Martin skulle velge hverandre, så burde det først skjedd om man følte det ikke var andre der man kunne slå. Det var feigt synes jeg, spesielt når han sa at han følte det var andre der inne han kunne slå.

- Samtidig følte jeg at jeg passet litt ekstra på Martin den uken. Jeg fortalte han om det Kathrine hadde gjort, og jeg tok ei kule for ham. Så valgte han meg likevel. Hadde han sagt at han gjorde det fordi jeg var en stor konkurrent, da hadde jeg slått meg mer til ro med det, mener TV-profilen.

FORELSKA: Sebastian Eide og Kornelia Kløv, årets «Farmen»-par, gir oss status på forholdet mellom dem i dag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

Røper hemmelig skade

Martin Hals Johannessen forklarer til Se og Hør at han hadde en svært relevant grunn til å velge kompisen til kamp. En årsak som han ikke kunne være åpen om da innspillingen pågikk.

- Jeg skjønner veldig godt at Yassin tenker som han tenker. Men det Yassin ikke visste på det tidspunktet er at jeg har en skade i foten som gjør at jeg sliter med å holde balansen. Jeg klarer ikke stå på én fot over lang tid på grunn av det, forteller han.

Dette var noe 24-åringen naturligvis måtte holde skjul for - nesten - samtlige på Fredheim gård.

- Det var bare Björk (Valnes Atladottir, 28, journ.anm.) som visste om det. Derfor ble begrunnelsen min at jeg ønsket en kul kamp.

Han fortsetter:

- Yassin kom til meg før valget og sa at han følte seg utsatt på grunn av denne avtalen vår. Han var kritisk til at det å bli mer utsatt for kamp ikke kunne være intensjonen bak en sånn avtale, men der er jeg uenig. Jeg mener jo at det er hele formålet når man velger å bli enige om noe sånt, mener Martin Hals Johannessen.

Endringer: «Farmen» er endelig tilbake, men denne gang er det blitt gjort store endringer i programmet! Episoden er tilgjengelig på TV 2 Play. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

Ifølge TV-profilen fikk han høre at storbonde Kathrine Jakobsen hadde lagt merke til at han hadde problemer med foten, og at hun hadde tipset andre deltakere om å velge den balansebaserte grenen «vagla» dersom de havnet i kamp mot ham.

- For å kunne reise hjem med hodet hevet så jeg ingen andre muligheter enn å velge Yassin, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: «Farmen»-profilen: - Inn og ut av koma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer