Abiel Tesfai fra «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»

Avslører helseproblemer etter exit

Ble første deltaker som måtte hjem fra Norges vakreste eventyr.

SENDT HJEM: Eventyret tok slutt for Abiel Tesfai etter fire episoder. Det var lenge jevnt mellom han og Jan Thomas, men til slutt var det P3-profilen som måtte anerkjenne tapet. Foto: Skjermdump, Discovery
SENDT HJEM: Eventyret tok slutt for Abiel Tesfai etter fire episoder. Det var lenge jevnt mellom han og Jan Thomas, men til slutt var det P3-profilen som måtte anerkjenne tapet. Foto: Skjermdump, Discovery Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Etter fjerde episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», skulle eventyret for en av årets kjente deltakere ryke.

Før elimineringen hadde ingen av årets deltakere blitt sendt hjem ennå. Det var derimot flere som var merket, som vil si at de sto i fare for å ryke ved en siste konkurranse.

Til slutt var det Abiel Tesfai (30) som måtte bite det sure eplet, og returnere til Oslo.

- Jeg tenkte ikke over det der og da, men det var tungt i ettertid. Målet mitt var åtte eller seks episoder, men jeg klarte bare halvparten, forteller han til Se og Hør.

HØYE HÅP: Abiel Tesfai hadde et mål om å være med i åtte program, men klarte bare å nå halvparten. Han sier at det verste med å ryke var å se reaksjonene til alle. Foto: Matti Bernitz, Discovery
HØYE HÅP: Abiel Tesfai hadde et mål om å være med i åtte program, men klarte bare å nå halvparten. Han sier at det verste med å ryke var å se reaksjonene til alle. Foto: Matti Bernitz, Discovery Vis mer

Intens konkurranse

Tesfai ble kjent gjennom både radio og tv, men det var da serien «BroShow» ble laget, at populariteten hans virkelig skjøt til værs. Han og kameratene Aon Naqvi og Mikkel Niva ble blant annet nominert til Gullruten for beste humorprogram.

I «71 grader nord» møtte han derimot helt andre utfordringer. Til slutt var det bare Jan Thomas (51), Nadya Khamitskaya (35), Silje Torp (43) og han igjen mot hverandre i utslagskonkurransen.

Den fant sted utenfor Hydro i Årdal, og deltakerne måtte både trekke tunge dekk langs bakken - og bygge en høyde med fargede klosser.​

Saken fortsetter nedenfor.

TUNGT: Deltakerne måtte trekke dekk basert på sin egen kroppsvekt bortover bakken. I dekkene lå klossene de skulle bygge med. Byggingen viste seg å være den vanskeligste delen av konkurransen. Foto: Skjermdump, Discovery
TUNGT: Deltakerne måtte trekke dekk basert på sin egen kroppsvekt bortover bakken. I dekkene lå klossene de skulle bygge med. Byggingen viste seg å være den vanskeligste delen av konkurransen. Foto: Skjermdump, Discovery Vis mer

Poenget her var at ingen av klossene i radene skulle ha samme farger. Det høres kanskje enkelt ut, men flere av deltakerne knotet det til underveis. Det ble et tett race, men det var ikke tvil om at noen måtte tape. På sidelinja sto programleder Tom Stiansen (47) som dommer.

Khamitskaya var først til å klare utfordringen, mens Silje Torp havnet på en andreplass. Til slutt var det tett mellom kjendisstylisten Jan Thomas og radiovert Abiel Tesfai, men kun en kunne vinne.

Saken fortsetter nedenfor.

Avslører helseproblemer etter exit

Etter at Jan Thomas hadde stablet sine klosser riktig, før Tesfai hadde klart det, innså P3-profilen fort nederlaget.

- Det gikk ikke min vei, og det er trist å se at folk blir lei seg. Vi ble alle gode venner, og jeg skulle ønske jeg kunne fortsette. Men det er litt digg å slippe og bære en 30 kilos sekk hele tida, sier han til Se og Hør og ler.

Reaksjonene var mange da 30-åringen ble sendt hjem.

- Det er jo kjipt, jeg trodde ikke det skulle bli sånn. Jeg har vært en slags mentor for ham, og jeg har pusha ham. Det er kjipt at han må ryke nå som han har testa sine grenser, forteller John Arne Riise (37) om kameraten i programmet.

Saken fortsetter nedenfor.

Avslører helseproblemer etter exit

Ble dårlig

Overfor Se og Hør forklarer P3-profilen at det derimot ikke var helt uten grunn at han ble sendt ut såpass tidlig. Gjennom hele oppholdet sleit han med helsa, og skal angivelig ha blitt fortalt av leger i ettertid at han «har noen løse krystaller».

- Nervebalansen min «fucket» seg helt. Jeg har hatt samme problem i ettertid, og det er visst noen krystaller som er ødelagt. Jeg blir sjøsyk og kvalm, noe som påvirket meg mentalt hele tida, forteller han og fortsetter:

- Jeg var som en narkoman, fordi jeg proppet i meg smertestillende hver dag. Det verste var å ligge i hengekøyer, noe vi gjorde første natta. Jeg fikk liksom aldri slappet av, forklarer han.​

Saken fortsetter nedenfor.

Avslører helseproblemer etter exit

Ifølge Lommelegen kan svimmelhet skyldes at det samler seg krystaller og rusk i buegangene i øret. Når man beveger hodet i visse stillinger, kan disse partiklene forstyrre kroppens balanse, og igjen skape svimmelhet.

Svimmelheten, i kombinasjon med alt det fysiske arbeidet, ble et problem for 30-åringen etter hvert. Han ga alt, fordi han ikke ønsket at laget skulle tape på grunn av ham.

- Men jeg var jo ikke helt til stede. Jeg er veldig glad for at John Arne, blant andre, dyttet meg psykisk framover. Han kom liksom inn i hodet mitt flere ganger, og det fungerte. Han var som en engel på ryggen, forteller han.

Tv- og radioprofilen sliter fortsatt med svimmelheten den dag i dag, men har ikke planlagt å legge fra seg friluftslivet.

- Jeg kommer alltid til å være en bygutt, men det blir nok noen fjellturer. Jeg har også snakket med Håvard, om å dra på sykkeltur langt inni gokk, forteller han og ler.

Mange sesonger

Dette er niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Det gikk for første gang på lufta i 2010, da fotballspiller Harald Martin Brattbakk gikk av med seieren.

I samme sesong var også Cato Zahl Pedersen og Tommy Steine med.

Året etter vant Pål Anders Ullevålseter sesongen, mens barne-tv-helt Asgeir Borgemoen havnet på en andreplass. I samme sesong var Vendela Kirsebom og Lene Alexandra med.

Da det i 2012 var duket for nok en sesong, kunne Didrik Solli-Tangen kalle seg vinner, tett etterfulgt av trompetist Ole Edvard Antonsen og komiker Gustav Nilsen.

Saken fortsetter nedenfor.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

Året etter vant fotballspiller Christer Basma, mens Johan Remen Evensen og Iver Horrem havnet på andre- og tredjeplass, respektivt.

I 2014 kunne Olaf Tufte kalle seg seiersherre, og året etter stakk Bjørn Einar Romøren av med den gjeve seieren. Anders Jacobsen vant i 2016.

Da programmet gikk over skjermen i forrige sesong, var det Ole Martin Årst som stakk av med seieren. Han vant foran kickbokser Thea Næss, som havnet på en god andreplass.

Blant de andre som deltok var Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng, Grace Bullen, Samantha Skogrand og Alexandra Joner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer