Elisabeth Carew:

Avslører hasteoperasjon

Elisabeth Carew måtte operere i all hast da en rutineundersøkelse viste at hun var gravid utenfor livmoren.

DRAMATISK: Høsten 2017 måtte artist og radioprogramleder Elisabeth Carew opereres i full fart. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DRAMATISK: Høsten 2017 måtte artist og radioprogramleder Elisabeth Carew opereres i full fart. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Artist og radioprogramleder Elisabeth Carew (35) og kjæresten Svein-Olav Grevstad fikk sitt første barn i august 2019. Da kom datteren Milea (1) til verden, som Carew beskrev som «den nydeligste hun har sett» overfor Se og Hør.

Paret har nå vært foreldre en god stund, men veien frem dit har ikke bare vært enkel. I en video på sin Youtube-kanal forteller Carew åpenhjertig at hun høsten 2017 ble hasteoperert for det som viste seg å være en graviditet utenfor livmoren.

- Det startet med at jeg ventet på at jeg skulle få mensen, sier 35-åringen innledningsvis.

Et par dager senere begynte hun å blø litt, og fikk typiske mensensmerter. Etter to graviditetstester - en positiv og en negativ - dro hun til legen for å få mer klarhet. På dette tidspunktet planla ikke Carew og kjæresten å få barn.

Da viste det seg at hun faktisk var gravid. Omtrent ti dager senere får hun smerter på høyre side av magen.

- Ikke ekstremt, men verkende smerter, sier Carew i videoen.

Ved et svangerskap utenfor livmoren slår det befruktede egget seg ned utenfor livmorhulen - i de fleste tilfeller i egglederen, ifølge NHI. Symptomer er uteblitt menstruasjon, underlivssmerte og sparsom blødning fra skjeden.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. https://www.seher.no/kongelig/letter-pa-sloret-om-vennskapet-til-prins-william/70768279 Vis mer

Måtte operere umiddelbart

En ordinær ultralydundersøkelse på A-hus viste at det ikke var noe i verken livmoren eller den venstre egglederen, men at det var en væskeansamling i den andre egglederen.

Da fikk Carew beskjed om at hun måtte opereres umiddelbart. Årsaken til det var at det kan oppstå livstruende indre blødninger dersom egglederen sprekker. Ifølge NHI kan smertene bli svært intense, og pasienten kan gå i sjokk dersom dette skjer.

MÅTTE OPERERE: Radioprofil Elisabeth Carew måtte inn på operasjonsstua i hui og hast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MÅTTE OPERERE: Radioprofil Elisabeth Carew måtte inn på operasjonsstua i hui og hast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Under operasjonen måtte hun fjerne den høyre egglederen, der det lå et embryo som ikke vokste. Det viste seg at Carew hadde en medfødt feil på egglederen. I dag har hun bare én eggleder, men det minsker ikke muligheten for å få barn i særlig grad.

Carew ønsker å fortelle sin historie for å gjøre andre kvinner oppmerksom på tilstanden og spre informasjon og skape bevissthet rundt svangerskap utenfor livmoren.

- Hvorfor forteller du dette nå?

- Jeg har nok sagt det litt i bisetninger her og der, så jeg har ikke holdt det hemmelig. De er nok bare det at jeg ikke har hatt tid. Det å samle tankene og all informasjon har vært viktig. Når jeg først skulle snakke om det, er det viktig for meg at det blir lagt fram på en riktig måte, sier ettbarnsmoren til Se og Hør.

CAREW: Fotballstjerna venter barn sammen med kjæresten Pernille Juvodden. Vis mer

Mer informasjon

På sensommeren i 2019 ble Elisabeth Carew mor for første gang. Hun er glad for at tilstanden ikke går utover fertiliteten, men likevel tror 35-åringen at mange kvinner ikke har nok informasjon om svangerskap utenfor livmoren.

- Jeg tror det er mange kvinner som ikke aner noe om dette. Jeg føler at jeg er relativt opplyst når det gjelder fertilitet, men jeg visste altfor lite om dette da jeg sto i det selv, sier hun.

Ifølge NHI blir det anslått at en til to prosent av alle svangerskap skjer utenfor livmoren. Selv om det skjer med såpass få kvinner, er det fortsatt viktig å være klar over, mener Carew.

- Den beskjeden jeg fikk da jeg sto i det, var at det skjer så sjelden. Når fagkyndige lener seg på statistikk og tall og sier at jeg ikke skal bekymre meg, så blir det feil. Heldigvis stolte jeg ikke på legene, men symptomene jeg hadde, sier hun til Se og Hør.

I dag er hun og kjæresten Svein-Olav Grevstad stolte foreldre til lille Milea på ett år.

«Vi bobler over av kjærlighet og er så takknemlige», skrev Carew på Instagram i august 2019.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

- Hele svangerskapet har vært en magisk opplevelse, og det toppet seg da jeg fødte den lille jenta klokka 19.30 i går kveld. Hun er den nydeligste jeg har sett, og vi koser oss i babylykke, sa hun den gang.

LES OGSÅ: Gravid blogger døde brått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer