Hugh Grant:

Avslører grunnen til utroskandalen

I 1995 ble skuespilleren arrestert etter å ha blitt tatt på fersken med en prostituert. Nå deler han detaljer om den skjebnesvangre dagen.

ARRESTERT: Skuespiller Hugh Grant ble i 1995 arrestert etter å ha blitt tatt på fersken sammen med en prostituert, Divine Brown. Foto: Los Angeles Police Department / Reuters / NTB
ARRESTERT: Skuespiller Hugh Grant ble i 1995 arrestert etter å ha blitt tatt på fersken sammen med en prostituert, Divine Brown. Foto: Los Angeles Police Department / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I 1995 skapte den britiske skuespilleren Hugh Grant (60) store overskrifter da han ble arrestert i Los Angeles, etter å ha blitt tatt på fersken sammen med en prostituert med navn Divine Brow.

Ifølge The Guardian ble Grant tatt i akten med Brown i bilen sin.

Saken fikk enorm oppmerksomhet i mediene, særlig siden skuespilleren på daværende tidspunkt var kjæreste med modellen og skuespilleren Elizabeth Hurley (55).

- Jeg var veldig uskikkelig. Og veldig full. Og ja, jeg var en angrende synder, har Grant tidligere uttalt om skandalen i «CBS News Sunday Morning».

MUGSHOT: Her er skuespilleren avbildet etter at han ble arrestert i 1995. Foto: Los Angeles Police Department / Reuters / NTB
MUGSHOT: Her er skuespilleren avbildet etter at han ble arrestert i 1995. Foto: Los Angeles Police Department / Reuters / NTB Vis mer

Upåklagelig timing

Nå, nesten 26 år senere, letter Grant på sløret om den skjebnesvangre dagen. Det gjør han i podkasten «WTF with Marc Maron», ifølge Express.

Ifølge Grant var det nemlig Hollywood-debuten hans med filmen «Nine Months», som bidro til den dårlige avgjørelsen.

- Jeg var akkurat i ferd med å komme ut med min første Hollywood-film, så timingen var upåklagelig, fleiper Grant i podkasten.

Videre forklarer skuespilleren at dagen startet med at han gikk på en forhåndsvisning av filmen «Nine Months».

DANSER JULEN INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

- Filmen skulle slippes en uke eller to etter det, og jeg hadde en dårlig følelse. Derfor gikk jeg for å se på visningen av filmen. Alle var fantastiske, men jeg var så forferdelig. Jeg var ikke akkurat i godt humør, utdyper han.

- Jeg spiste deretter en Ken Russell-lignende lunsj, og det ene førte til det andre. Jeg var skuffet over meg selv. Jeg vet ikke hva som foregikk, legger den britiske skuespilleren til.

Grant refererer til den avdøde filmregissøren Ken Russell, som frem til sin død i 2011 var kjent for sitt økende alkoholinntak i løpet av dagen.

Det skal imidlertid nevnes at «Nine Months», som også hadde Julianne Moore, Robin Williams og Joan Cusack på rollelisten, ble en suksess til tross for skuespillerens misnøye.

KARDASHIANS: Slik så det ut bak kulissene da utroskapsdramaet mellom Tristan Thompson, Khloé Kardashian og Jordyn Woods ble kjent. Vis mer

- Jeg var en idiot

Selv om Grant ble tatt på fersken med Brown, forble han i et forhold med Hurley i ytterligere fem år, før de gikk hver til sitt i 2000.

Ifølge Fox News skal Grant ha betalt Brown 60 amerikanske dollar, som tilsvarer i dag rundt 500 norske kroner, for å utføre oralsex på ham.

Som følge av hendelsen ble Hugh beordret til å betale 1000 dollar i bot, som i dag tilsvarer nesten 8500 norske kroner, samt delta i et utdanningsprogram om aids.

TJENTE PENGER: Divine Brown tjente store summer på hendelsen med Hugh Grant. Her i 1995. Foto: Dave Lewis /REX / NTB
TJENTE PENGER: Divine Brown tjente store summer på hendelsen med Hugh Grant. Her i 1995. Foto: Dave Lewis /REX / NTB Vis mer

Brown på sin side ble dømt til 180 dagers fengsel for å utføre handlingen og for å bryte prøveløslatelsen sin. Det skal imidlertid nevnes at Brown tjente én million dollar som følge av publisitet om skandalen.

Overfor People har Grant tidligere lettet på sløret om utroskapsskandalen.

- Det var veldig talentfulle mennesker som laget den filmen og virkelig strålende skuespillere. Det var bare én som sviktet dem, og det var meg. Ikke bare var jeg forferdelig i filmen, men jeg valgte å bli arrestert i Hollywood en uke før filmen kom ut, fortalte han i 2018.

Skuespilleren forklarte videre at han bestemte seg for å håndtere situasjonen ved å ikke komme opp med unnskyldninger.

BIKINI: Elizabeth Hurley får kritikk for bikinibildene hun legger ut på Instagram. Kritikken går på hvem som står bak kameraet når bildene blir tatt. Vis mer

- Jeg var bare en idiot. Jeg prøvde ikke å si: «Jeg har et mentalt problem». Jeg gjorde det. Du vet hva som er bra å gjøre i livet og hva som er dårlig å gjøre. Jeg gjorde en dårlig ting, fortsatte han.

Barna var redningen

I samme intervju lettet den britiske skuespilleren også på sløret om forholdet til Elizabeth Hurley etter utroskapsskandalen.

- Vi er som bror og søster. Jeg tror at det delvis skyldes at vi gikk gjennom noen forferdelige år i starten, da ingen av oss hadde noe arbeid og bodde i en liten leilighet, forklarte han.

GODT FORHOLD: Ifølge skuespilleren har han og ekskjæresten Elizabeth Hurley fortsatt et godt forhold til tross for utroskapsskandalen. Her de avbildet i 1995. Foto: REX / NTB
GODT FORHOLD: Ifølge skuespilleren har han og ekskjæresten Elizabeth Hurley fortsatt et godt forhold til tross for utroskapsskandalen. Her de avbildet i 1995. Foto: REX / NTB Vis mer

I dag er skuespilleren godt gift med svenske Anna Elisabet Eberstein (41). Sammen har de tre barn, i tillegg har Grant to barn med ekskjæresten Tinglan Hong.

Det er ingen tvil om at skuespilleren har levd et liv der festing og jobb har stått i fokus, men dette endret seg da barna kom til verden.

- Det er jo helt merkelig å forsøke å være en ung far i en gammel manns kropp. Jeg har funnet ut av at man som 60-åring med fem små barn i hus ikke kan være fyllesyk, lo han i et intervju med Daily Mail, og fortsatte:

- Men det er absolutt verdt det. Folk sier til meg at jeg har blitt en bedre skuespiller de siste ti årene, og de lurer på hvorfor. Noen ganger tenker jeg at det er på grunn av barna mine.

LES OGSÅ: - Han var utro med flere kvinner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer